Hop til indhold
Guest Retfærdighed

Skal prostitution gøres fuldt lovligt, så de får adgang til pension, A-kasse, dagpenge etc.?

Recommended Posts

ja det skal det da, og de kan vel , som selvstændige, med moms og cvr nummer samt selvangivelse , være medlem af en akasse allerede i dag vil jeg mene

Del dette indlæg


Link til indlæg

Det er ikke noget at spørge om – selvfølgelig skal de det.

Man kan lige så godt anerkende, at prostitution er kommet for at blive, og de steder, hvor man kriminaliserer enten udbyder eller efterspørger – eller begge – sker der bare det, at prostitutionen går under jorden.

Ved at legalisere den fuldt ud trækker man med ét slag tæppet væk under bagmænd samt dertil relateret kriminalitet, og statskassen vil i moms og skatter kun kunne vinde ved det. Måske vil gadepigerne omkring Skelbækgade, der i mine øjne udgør et socialt problem, også forsvinde?

Redigeret af Borende X

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg synes ikke at det er så åbenlyst.  Der er nogle problematikker man i den forbindelse skal forholde sig til. 

Skal man som nu forsat kun anerkende at pigernes er "selvstændige erhvervsdrivende" eller skal man lukke op for deciderede ansættelsesforhold (klinikker, escort m.fl) ?  Det vil skabe en lavine af lønmodtager udfordringer hvis man tillod ansættelses forhold.  Til gengæld ville man slippe for en masse dilemmaer ved bare at anerkende dem som fuldbyrdige selvstændige erhvervsdrivende.  Jeg er selv selvstændig erhvevsdrivende, og her må jeg bare sige at der er langt til de rettigehder man har som lønmodtager omkring forhold som løn under sygdom, barsel, ferie, orlov, uddannelse, dagpenge ved fyrring/ophør osv.  Kort sagt den del er slet ikke så attraktiv som man skulle tro. 

Et andet problem er jo, at gruppen af prostituerede slet ikke er en homogen gruppe.  Nogle har det som bibeskæftigelse kombineret med en status som studerende, et halv eller heldagsjob, Arbejdsløs på dagpende, kontanthjælpsmodtagere m.v.   Det vil mildt sagt skabe nogle rimelige komplicerede regler og sikkert også nogle forskelle alt efter hvad det er kombineret med.

Et kerneområde for pigerne er jo at bevare deres annonymitet.  Uagtet hvordan man griber det an vil det som minimum medfører, at fler instanser end i dag vil kende til deres rigtige navn, cprnr m.v. 

Nu kommer den helt grimme. Hvis man vælger at anerkende prostitution som et erhverv, så følger der også nogle kedelige ansvarsområder med, der er bestemt af købelov, markedsføringslov m.v.  Det vil primært give køberne flere rettigheder omkring klager, forskels behandling m.v. Kort sagt en rigtig dårlige idé.

nok snak omkring ulemperne/udfordringerne.

Det man kunne gøre som kunne gavne branchen var en lempelse af Rufferi loven.  Det skulle nok ikke helt afskaftes, men en lempelse omkring udlejning til prostitution vil være at foretrække. Det ville ligeledes være et pluds hvis man i judisk forstand lovliggjorde nogle services for pigerne. Det være sig mutterfunktion, teledamer, chauffør  m.v. Det ville nok fordre at man vedtog nogle bestemmelser omkring deres afløning, således at indtjeningen står mål med indsatsen.

Jeg forestiller mig at sidste afsnift dels vil gøre det nemmere at leje lokaler, men også at det vil gavne pigerne på selvangivelsen, for nu kan de fratrække de faktisk omkostninger til husleje og services og ikke som i dag et væsentligt mindre beløb, fordi deres eventuelle lejekvittering er på et langt mindre niveu (resten betales under bordet)  

Så mit forslag går faktisk kun på en lempelse omkring rufferi. 

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Gamledreng

Det der i mit perspektiv burdes gøres er noget der ligner følgende:

1. at Kvinder lovligt kan registrerer sig som sexarbejdere i virk eller oprette et helt andet lukket register, men at deres infomationer, som navn, adresse etc ikke var offentligt tilgængeligt - kun virksomhedsnavn og CVR. Ligeledes kunne det som en følge blive lovligt at arbjede som telefondame/være aflønnet chauffør/vagt osv., Studerende og andre deltidsbeskæftigede i branchen kunne fortsat blot opgive indtægten som B-indtægt på selvangivelsen.

2. At det blev lovligt at etablerer ejendomme (bordeller)/eller udleje væresler/lejligheder, hvor pigerne kunne leje sig ind i kortere eller længere perioder, hvor lovgivningen var specifik omkring hygiejne, indretning, antal lokaler, mv. Når det kan lades sig gøre at fødevarestyrelsen kan tjekke restauranters hygienje, og arbejdstilsynet kan tjekke virksomheders badeforhold for ansatte, personaleforhold i øvrigt mv, så kan det også lade sig gøre i sexbranchen.

3. Hvis det var et krav at der skulle stå et eller andet form for registreringsnummer i annoncen, så kan kunden sikre sig (så nogenlunde) at det er en lovlig registreret pige/mand han/hun besøger

4. Der kunne laves en eller anden for for dokumentationsforpligtelse ved udlejer, så man kun måtte leje ejendomme/lokaler ud til piger med et registeringsbevis, og udlejer skulle registrerer sig (ligeledes i en ikke offent tilgængelig database) og få en eller anden form for registreringsbevis.

5. Lovliggørelse vil også gøre at de involverede piger og evt udlejere af ejendomme/lokaler kan etablere sig i netværk og støtte og hjælpe hinanden. Etablere et website, hvor de blandt andet kunne registrere falske numre/overfaldsmænd/afpressere på numrene. så kan de tjekke nummeret inden en aftale var endelig.

Selvfølgelig kan det lade sig gøre - det er faktisk ikke så svært. Når det kan lade sig gøre at registrere kriminalitet i kriminalregistreret, og straffeattestens informationer er lukkede for offtentlighede og ovenikøbet delt i tre 1 Den private (der slettes efter 5 år) og 2 den offentlige (den hvor der går 10 år eller mere før en handlig fjernes, hvis den ever fjernes - den kan kun trækkes af offentlige myndigheder fx politi har direkte adgang, men må ikke trække uden gyldig grund. Børnehaver, skoler, skat mv. må trække med personens samtykke. Ikke engang  personen den omhandler kan få adgang til den sådan lige. Det kræver personligt fremmøde ) 3 Børneattesten der omhandler sexualforbrydelser begået mod mindreårige, så kan det også lade sig gøre at registrere sexarbejdere og udlejere mv uden at dette er offentligt.
Alt kan hackes eller misbruges, og det er kriminalitet i sig, der skal tages hånd om, men man fjerner jo ikke kriminalregistreret blot fordi der er en potentiel mulighed for at misbruge det.

En lovliggørelse  kunne måske til en vis grad aflive myten om at bag enhver sexarbejder står der en slemme karl/kvind (eller gruperinger af sådanne) og tjener stygt på sexarbejdernes arbejde. Aflive myten om at chaufføren eller vagten er en grim luderkarl der lurer og afpresser sexarbejderne. Disse eksisterer sikkert til en vis grad, men tegner som jeg ser det ikke billedet, derimod har jeg kendskab til nogle der hjælper pigerne udlejer lokaler til pigerne og får en eller anden form for betaling for dette.

Det vil aldrig fjerne de iligitime bordeller eller gadepigerne og heller ikke de der desværre har held til at udnytte disse piger. Som dette site så rigeligt dokumentere gennem anmeldelser og indlæg, så er der kunder også til dem, og der ville også være det selvom der var ordnende forhold for de resterende piger, men det kunne måske gøre at politiet kunne nøjes med et mere målrettet fokus på disse.

mht til afpresning, så vil der nok også i fremtiden være tåber, der forsøger (og desværre har held) til at afpresse nogle piger, men det er lettere at komme til livs, når pigen ikke skal være bange for stigmatiseringen og udlejer ikke skal være bange for en rufferidom, når afpresningen anmeldes afpresningen.

Redigeret af Gamledreng
uddybning af mening

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg er også af den mening, at prostitution skal være legalt for Danske Statsborgere. Desuden syntes jeg at området skal fritages for moms og skat, således at skatteministeren ikke længere er den største pimp/ruffer i landet. 

Alle danske statsborgere har i dag et socialt sikkerhedsnet, så ingen behøver at gå sultne i seng. Hvis nogen så ønsker flere midler, og prostituerer sig for at få råd til luxus,  er det helt ok med mig. 

Jeg tror man kan finde prostituerede, der er blevet det af 1000 forskellige årsager, men hvis de kunne tjene flere penge ved andet arbejde, så tror jeg ikke de valgte dette erhverv. Derfor syntes jeg også at vi skal lade de prostituerede beholde deres honorar til fornøjelser. 

BR. 

Redigeret af Barske Rødskæg
Gramatik

Del dette indlæg


Link til indlæg
Barske Rødskæg skrev, for 3 timer siden:

men hvis de kunne tjene flere penge ved andet arbejde, så tror jeg ikke de valgte dette erhverv. 

 

Jeg må være lidt speciel for jeg har takket nej til mange vellønnede job, som bare ikke virkede spændende. 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Retfærdighed
Barske Rødskæg skrev, for 13 timer siden:

Jeg er også af den mening, at prostitution skal være legalt for Danske Statsborgere. Desuden syntes jeg at området skal fritages for moms og skat, således at skatteministeren ikke længere er den største pimp/ruffer i landet. 

Alle danske statsborgere har i dag et socialt sikkerhedsnet, så ingen behøver at gå sultne i seng. Hvis nogen så ønsker flere midler, og prostituerer sig for at få råd til luxus,  er det helt ok med mig. 

Jeg tror man kan finde prostituerede, der er blevet det af 1000 forskellige årsager, men hvis de kunne tjene flere penge ved andet arbejde, så tror jeg ikke de valgte dette erhverv. Derfor syntes jeg også at vi skal lade de prostituerede beholde deres honorar til fornøjelser. 

BR. 

Efter min mening/vurdering så tænker jeg heller ikke, at man vælger prostitution som et erhverv, fordi det er spændende og sjovt. Jeg tænker, at de gør det, fordi de ikke har andre muligheder. Måske har det været en del af deres sociale arv, og i vores senmoderne samfund, kommer man ikke langt uden en uddannelse. Jeg tænker, at nogen enten har valget mellem offentlig ydelse eller (i dette tilfælde) at lade sig prostituere sig selv, for at opnå en økonomisk fordel. De opnår både valutaen, men de opnår måske også det menneskelig behov for kontakt med andre mennesker, og det at blive bekræftet. Dertil tror jeg ikke, at deres honorar går til fornøjelser, tror mere det dækker almindelige udgifter      

Redigeret af Retfærdighed

Del dette indlæg


Link til indlæg
Retfærdighed skrev, for 10 minutter siden:

Efter min mening/vurdering så tænker jeg heller ikke, at man vælger prostitution som et erhverv, fordi det er spændende og sjovt. Jeg tænker, at de gør det, fordi de ikke har andre muligheder. Måske har det været en del af deres sociale arv, og i vores senmoderne samfund, kommer man ikke langt uden en uddannelse. Jeg tænker, at nogen enten har valget mellem offentlig ydelse eller (i dette tilfælde) at lade sig prostituere sig selv, for at opnå en økonomisk fordel. De opnår både valutaen, men de opnår måske også det menneskelig behov for kontakt med andre mennesker, og det at blive bekræftet. Dertil tror jeg ikke, at deres honorar går til fornøjelser, tror mere det dækker almindelige udgifter      

Nå, vi tager lige en runde mere, ser jeg :D 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Selvfølgelig skal prostitution gøres lovligt i Danmark, det nytter ikke at kriminalisere det for det vil altid være der.

Der skal dog være ordnede forhold, sådan at pigerne ikke havner i hænderne på tvivlsomme typer. Der bør også være en klar vejledning på, hvordan pigerne kan lave kollektiver (læs: lovlige bordeller) så de uden at blive kriminelle kan have en fast base at arbejde fra, hvis de ønsker det. Det bør også være muligt for escortpigerne at have et bureau til at tage telefonen i stil med mange små virksomheder, der har en "professionel" telefondamen til at tage telefonen (call-center funktion), når de ikke selv kan. Endvidere skal de selvfølgelig have mulighed for at annoncere uden at grådige bagmænd scorer fløden.

Jeg er godt klar over at meget af dette er ønsketænkning, men der kan arbejdes hen i mod det.

Til gengæld skal kvinder der er ofre for traficking hjælpes og deres bagmænd have stegt bollerne over en sagte ild.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Hvorfor ikke anse prostituerede som selvstændige erhvervsdrivende; har en prostitueret et CVR-nummer, bør hun være ligestillet med revisorer, konsulenter og andet godtfolk. Har hun ikke et CVR-nummer, er der nok ugler i mosen. Man kunne måske lave et lovkrav, at CVR-nummer skal oplyses i annoncen.

Bordeller kunne så legaliseres på den måde, at en selvstændig GP arbejdede som freelancer på bordellet og betalte for at benytte faciliteterne, ligesom et kontorhotel.

Bare lige en søndags-før-frokost-tanke

Del dette indlæg


Link til indlæg
Retfærdighed skrev, for 2 timer siden:

Efter min mening/vurdering så tænker jeg heller ikke, at man vælger prostitution som et erhverv, fordi det er spændende og sjovt. Jeg tænker, at de gør det, fordi de ikke har andre muligheder.      

Nej, dem der egentlig ikke har lyst til og ej heller egner sig til dette job kan sjældent finde de store argumenter eller grunde for, hvorfor man dog så vælger det. Det ville være for meget at forvente...

Hvor utroligt det end kan lyde for en non believer, så findes der rent faktisk kvinder, der vælger det aktiv til på trods af at kunne vælge frit fra mange andre hylder... Mindblowing, jeg ved det. Mennesker er bare så forskellige - tro på det i det mindste. :rolleyes:

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Kaspersen
Nikita Darling skrev, for 9 minutter siden:

Mennesker er bare så forskellige - tro på det i det mindste.

Øv, nu havde jeg lige fået alle proppet ned i de 3 kasser jeg har defineret. Træls. ;)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Retfærdighed
Liv skrev, for 9 timer siden:

Nå, vi tager lige en runde mere, ser jeg :D 

;)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Retfærdighed
Nikita Darling skrev, for 6 timer siden:

Nej, dem der egentlig ikke har lyst til og ej heller egner sig til dette job kan sjældent finde de store argumenter eller grunde for, hvorfor man dog så vælger det. Det ville være for meget at forvente...

Hvor utroligt det end kan lyde for en non believer, så findes der rent faktisk kvinder, der vælger det aktiv til på trods af at kunne vælge frit fra mange andre hylder... Mindblowing, jeg ved det. Mennesker er bare så forskellige - tro på det i det mindste. :rolleyes:

- og der er mange, som er nødt til at vælge Det, fordi de ikke kan se (eller har) andre muligheder. Mennesker er, som du selv skriver, forskellige. Ikke alle kvinder kan vælge frit fra hylden. 

Kh

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Retfærdighed
Liv skrev, for 9 timer siden:

Nå, vi tager lige en runde mere, ser jeg :D 

- og du er velkommen med dine erfaringer her. 

Kh

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Retfærdighed skrev, for 42 minutter siden:

- og du er velkommen med dine erfaringer her. 

Kh

 

Og du er velkommen til at læse lidt rundt på siden, hvor jeg har skrevet adskillige indlæg om mine erfaringer. Senest i går, faktisk ;) 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Retfærdighed
Liv skrev, for 27 minutter siden:

Og du er velkommen til at læse lidt rundt på siden, hvor jeg har skrevet adskillige indlæg om mine erfaringer. Senest i går, faktisk ;) 

Der kommer rigtig mange indlæg på EG. Men tak, vil jeg da prøve :)

Del dette indlæg


Link til indlæg

:-o

Liv skrev, for 12 timer siden:

Nå, vi tager lige en runde mere, ser jeg :D 

Hvis det er for svært at forstå hvad jeg skriver, skal jeg da gerne forsøge og bøje det i neon. De 1000 årsager til at piger er blevet prostituerede indbefatter selvfølgelig også dem der er blevet det af lyst. Jeg har ikke skrevet noget som helst om at det er fordi intelligensen ikke rækker til andet. 

Jeg sætter stor pris på, at der er piger som enten nyder eller ser ud til at  nyde samværet med mit ubeskrivelige legeme, løse tænder, vigene hårgrænse, lav IQ, kæmpe vom, og vinkeflæsk på armene etc.

Jeg tror ikke at jeg selv kunne gennemføre, hvis jeg mod betaling skulle tilfredsstille min mors veninde. Så stort er mit servicegen ikke. Ja rigtigt gættet, jeg havde heller ikke delt med told og fnat. 

Hvis du kunne skrive en regning på flere tusinde kroner pr. time ved andet arbejde, så tror jeg også din tid til os forsømte stakler ville blive indskrænket noget. 

BR

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Retfærdighed
Liv skrev, for 20 timer siden:

Nå, vi tager lige en runde mere, ser jeg :D 

I forhold til trådens overskrift er du velkommen til at komme med et indlæg. Jeg har læst din historie, dejligt, at du netop har dig selv med osv. Det tror jeg ikke nogen er i tvivl om efterhånden. Men er du så enig i forhold til overskriften. Lever du af det på fuldtid fx? 

Kh

Del dette indlæg


Link til indlæg
Barske Rødskæg skrev, for 12 timer siden:

:-o

Hvis det er for svært at forstå hvad jeg skriver, skal jeg da gerne forsøge og bøje det i neon. De 1000 årsager til at piger er blevet prostituerede indbefatter selvfølgelig også dem der er blevet det af lyst. Jeg har ikke skrevet noget som helst om at det er fordi intelligensen ikke rækker til andet. 

Jeg sætter stor pris på, at der er piger som enten nyder eller ser ud til at  nyde samværet med mit ubeskrivelige legeme, løse tænder, vigene hårgrænse, lav IQ, kæmpe vom, og vinkeflæsk på armene etc.

Jeg tror ikke at jeg selv kunne gennemføre, hvis jeg mod betaling skulle tilfredsstille min mors veninde. Så stort er mit servicegen ikke. Ja rigtigt gættet, jeg havde heller ikke delt med told og fnat. 

Hvis du kunne skrive en regning på flere tusinde kroner pr. time ved andet arbejde, så tror jeg også din tid til os forsømte stakler ville blive indskrænket noget. 

BR

 

Mit indlæg var faktisk ikke møntet på dig, men nej, du behøver ikke bøje noget i neon for mig....

Jeg må skuffe dig, uanset hvad jeg kunne få for et hvilket som helst andet arbejde, så foretrækker jeg mit arbejdsliv som det er. Og modsat dig åbenbart, har jeg ingen problemer med at betale skat og moms ;) 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Retfærdighed
Liv skrev, for 4 timer siden:

Mit indlæg var faktisk ikke møntet på dig, men nej, du behøver ikke bøje noget i neon for mig....

Jeg må skuffe dig, uanset hvad jeg kunne få for et hvilket som helst andet arbejde, så foretrækker jeg mit arbejdsliv som det er. Og modsat dig åbenbart, har jeg ingen problemer med at betale skat og moms ;) 

Du betaler altså skat ved at være glædespige? Hvad tænker du så i forhold til min overskrift. I er jo en grå zone med nogen ting  

Redigeret af Retfærdighed

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Retfærdighed
Trinetease skrev, Lige nu:

@Retfærdighed Det er vi en del GP’ere der gør - og Liv har jo rent faktisk skrevet op til flere gange at hun betaler skat og moms. 

Læs og forstå min overskrift. Ville det så ikke være rart for jer, at i fx kunne få adgang til pension? 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Deltag i samtalen

Du kan oprette et indlæg nu og oprette dig som bruger bagefter. Hvis du allerede har oprettet en bruger, så log ind her for at oprette et indlæg med den bruger.

Gæst
Svar på denne tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...