Hop til indhold
Guest stump

Hvide thai løgne - tabe ansigt syndromet

Recommended Posts

Guest stump

En hel nation, et helt land bestående af løgnere. Kan det virkelig passe? Ja. Det er en del af den såkaldte "tabe ansigt kultur".

Her kommer lige et link til en historie:

Red nationen, fortæl ikke hvide løgne

http://www.nationmultimedia.com/opinion/Save-the-country-Tell-no-white-lies-30189112.html

Lad ovenstående være en forsigtig start på en snak om thai kultur, for dem som måtte være interesserede.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest stump

Hvide løgne, som nemt kan blive sorte, er en vigtig del af omgangsformen i Asien, og berører cirka 2 mia. mennesker.

Jeg tror at den mest kendte "hvide løgn" i Asien er, at man spørger om vej, den man spørger ved ikke noget som helst om det du spørger om, men for hverken han/ hun selv, eller du skal tabe ansigt, sindes du alligevel ud på en længere tur, problemet er, at den rådgivning du har fået, blot er én stor hvid løgn. Er du i en taxa, kan det komme til at koste dig masser af penge, plus tid.

Det er også en del af det system, at man meget ofte som vesterlænding oplever, at ens part, guide, ansatte, meget meget nødigt spørger om vej, eller viser, at de ikke har styr på den aktuelle situation.

Et ja kan aldrig tages for givet.

Hvid løgn igen.

Kan du levere 2500 cykler med 12 gear og seks forskellige farver om seks uger? Kan du spørger på en messe i Shanghai.

Svaret vil stensikkert blive ja, hvis det er en lokal du spørger. Problemet er bare, at den der giver dig svaret, udmærket ved, at den tidsfrist ikke kan overholdes.

Jeg spurgte for mange år siden en barpige i Thailand, hvor hendes fraskilte mand var. Han er død, var svaret. To måneder flyttede de to sammen igen. Godt at jeg kun lod bekendtskabet vare 48 timer :roll:

I Hat Yai, jeg var kommet ind med bus fra Malaysia, spurgte jeg en billetagent, hvor lang tid det tog at køre i den bus hun ville sælge en billet til, at komme til Bangkok. 11 timer sagde hun. det tog 21 timer, alene i én enkelt by ventede jeg 8 timer. Agenten i den by, drev også en restaurant. Bussen kørte ikke, før end så mange som muligt, af de passagerer som skulle til Bangkok, havde købt mad i agentens restaurant.

En dansk bekendt jeg havde i Isarn fik en kæreste. Hun havde ét barn. Ok, så havde hun to, ok så havde hun ansvaret for 3, der var en død søsters lille datter, som hun også hjalp.

Hvad var søsteren død af?

Ulykke!

Meget slemt, både søster og svoger bang bang, majet døde.

Ét år senere som sandheden endelig. De to, søsteren og svogeren, var døde af AIDS, og det kom frem, fordi den lille pige, som var blevet forældreløs, og som danskeren tog sig af, sandsynligvis havde HIV.

Ellers var sandheden måske aldrig kommet frem.

Folk der lever under tabe ansigt systemet fortæller dig det, som de tror du gerne vil høre, de fortæller dig det, som kan sikre at ingen taber ansigt. DET er nemlig det vigtigste.

Var ovenstående til at forstå?

Del dette indlæg


Link til indlæg

Den smørre skal du nok bilve mejet ned for :D:D Men Stump, du har jo helt ret, det er jo netop sådan det er.

I Danmark er en lille hvid løgn en stor uærlighed - i Asien er den et skoleeksempel på stor medmenneskelighed.

Jeg glæder mig til at følge tråden ;)

Del dette indlæg


Link til indlæg

Hvad svarer en dansker hvis du spøger, hvordan går det?

Han/hun vil i 95,978 % af tilfældene svare fint eller godt, ....hvad med dig?

Og det selvom det måske går ad helvede til.

Det er jo også en hvid løgn.

-OD

Del dette indlæg


Link til indlæg

Hvis ikke Stump i andre debatter om danske prostituerede, havde lagt ud med så skråsikre generaliseringer, som han under andres modreplik efterhånden selv søgte at nuancere, tror jeg han ville have opnået et bredere og mere lydhørt publikum til det her emne, som han tydelig vis både ved meget om, og er istand til eksemplificere med mange konkrete fortællinger om hvordan det er gået vesterlændinge, særligt derude i sydøstasien.

Bliv endelig ved, der er behov for at de mange der leger med tanken om at en kvinde fra andre kulturer, fra en fattigere baggrund, kan betyde lykken i deres liv, at disse mænd opnår fuldt indblik i de fælder de risikerer at falde i, hvis de går ind i et forhold med bind for øjnene.

Som jeg forstår det er der trods alt en verden til forskel, som oftest på hvilke økonomiske forpligtelser det indebærer i relation til kvindens baggrund, om manden har fundet en der allerede har ophold her i landet, eller han har fundet hende over nettet, opsøgt hende derude lokalt.

Tilsyneladende indebærer et fast forhold/ægteskab med en sådan emneprofil under alle omstændigheder, at der mere eller mindre fast sendes et større eller mindre beløb til familien i hendes hjemland.

Trods alt er det ikke helt ligegyldigt om det er 1000 kr om måneden fra Danmark til Thailand, eller om man bygger et hus til +/- en halv million kroner derude, hvor så både pengene og pigen mistes når huset står færdigt.

Som en svarede mig til det, det er en del af det at få sig en kvinde derudefra, at man sender penge til hendes familie, hvis ikke man vil det er der ikke meget kærlighed i forholdet.

Nuvel, det er et synspunkt - jeg skal ikke påstå at den ikke holder for nogle, men jeg vil alligevel opfordre de håbefulde der overvejer denne løsning til at kigge sig selv i spejlet, spørge sig selv hvorfor hende der kommer derudefra, der er 15 - 25 år yngre end en selv vil have en, når/hvis end ikke omtrent jævnaldrende med en selv danske kvinder vil, hvis det er baggrunden for ens overvejelser

For eget vedkommende, er det vel først og fremmest fordi jeg er som jer er, at ingen danske kvinder vil have mig, men ikke kun derfor. Danske kvinder stræber socialt opad, mens danske mænd stræber socialt nedad, sådan forsimplet udtrykt.

Jeg er ikke veluddannet i job med en høj løn. Jeg er ikke et ressourcemenneske, men jeg tjener nok til at jeg har et godt liv som single uden familie og børn, har en sund, men beskeden økonomi, men jeg ville ikke påtage mig at stifte familie med 2 indtægter på eget niveau - mange gør det, og jeg har stor respekt for at de kan det, men i min verden er min indtægt simpelthen for lille til sådanne forpligtelser.

Heldigvis har jeg ikke lyst til at gøre brug af muligheden for at indgå i et forpligtende forhold til en kvinde med en fremmed fattig baggrund, muligheden har været der, det er blevet forsøgt, men jo flere rædselsberetninger jeg læser af Stump, des gladere bliver jeg for at jeg altid har anset de kvinders virkelige motiv til at interessere sig for min person, at være nogle helt andre end en personlig interesse for min egen ringe person.

Faktisk mener jeg at der kan bestå et behov for at samle de erfaringer og den viden Stump repræsenterer i et netværk, gerne som en blanding af gratis hjælp til selvhjælp, og foreksempl betalt juridisk rådgivning i forbindelse med overvejelser om at indgå ægteskab, påtage sig at bygge hus i Thailand, særeje/fælleseje.

Sådan at man simpelthen kan møde op i et klublokale, møde nogle der har brændt fingrene, få de gode råd de kan give en, og så mød op med en betalt fagjuridisk bisidder, når/hvis der står ægteskab/opholdstilladelse - flytning til sydøstasien på dagsordenen.

Hvor mange af de kvinder, der mon accepterer de betingelser man stiller med en bisidder ved sin side?

Det er som med bankerne efter Roskilde Bank og alle de andre med, det var ikke sket for mange, hvis de havde købt sig til uafhængig rådgivning, haft den med i banken, og flere og fleregør det fordi de ikke længere tør stole på deres bankrådgiver, men netop efterhånden har forstået at rådgiveren også er sælger, ofte mest det sidste.

Venlig hilsen

Rejsenetværk

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest stump

Hvad svarer en dansker hvis du spøger, hvordan går det?

Han/hun vil i 95,978 % af tilfældene svare fint eller godt, ....hvad med dig?

Og det selvom det måske går ad helvede til.

Det er jo også en hvid løgn.

-OD

OD, vil du ikke forstå det?

Asien er styret af hvide løgne, det gennemsyrer enhver kommunikation mellem thailændere, indonesere, kinesere, og hvad ved jeg.

Vi har også hvide løgne i Danmark, men tror du virkelig, OD, at vi får danske overskrifter i danske aviser, som denne thailandske, som du måske ikke har set, men som er med i denne tråds start:

Red nationen, fortæl ikke hvide løgne

http://www.nationmultimedia.com/opinion/Save-the-country-Tell-no-white-lies-30189112.html

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jov stump, jeg har forstået hvad du mener.

Jeg ved at thailændere har svært ved at tabe ansigt, har svært ved at tale om problemer,

går udenom hvis du f.eks. taler om sygdomme, har også bemærket småløgne på stederne herhjemme.

Har læst en del om Thailand, selv om jeg ikke har været der.

Men politik i Danmark eller Thailand eller andre steder gider jeg ikke diskutere, de lyver allesammen mere eller mindre.

Nu er jeg ikke en desperat gammel mand, der vil rejse til Thailand og fører sig frem for pensionen og

finde en ægtefælde, men bare en der nyder deres selskab i ny og næ herhjemme.

Men hvad er dit formål med denne debat?

Har du selv noget i klemme, eller kan du ikke lide thaier?

-OD

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg synes at et godt formål med denne debat kan være at hjælpe nogle til at undgå at komme i samme situation, som andre har bragt sig selv i.

Tror at vi i mange af livets forhold gør klogt i at drage lære af andres erfaringer, det være sig forpligtende relationer til en thaipartner, eller sin bankrådgiver?

Der findes folk med indsigt der formidler den gratis, og dygtige fagspecialister der tager sig godt betalt - de sidstnævnte kan være alle pengene værd i relevante sammenhænge.

Venlig hilsen

Rejsenetværk

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest stump

Nu er jeg ikke en desperat gammel mand, der vil rejse til Thailand og fører sig frem for pensionen og

finde en ægtefælde, men bare en der nyder deres selskab i ny og næ herhjemme.

Men hvad er dit formål med denne debat?

Har du selv noget i klemme, eller kan du ikke lide thaier?

-OD

Det er sjovt, men også lidt trist, at du spørger om jeg ikke kan lide thailændere.

Jeg holder utroligt meget af thailændere, men det er thailændere, som de er set bredt over hele samfundet. Almindelige mennesker, som ikke er presset ud i uværdige positioner, dem har jeg det oplagt bedst med. Og jeg kan godt finde ud af deres tabe ansigt og hvide løgne system. Igen, vær opmærksom på, at det handler mindst om hele Asien, ikke kun Thailand.

Hvis der er noget som jeg ikke bryder mig om, i de dansk asiatiske relationer, specielt når det gælder danskere som tager til Thailand, så er det de danske mænd opførsel. det er deres egne penge, så lad dem dog være de ignoranter, som de meget ofte er. men det piver jo, når de er kommet i klemme. Og inden det sker, bliver de stik tossede, blandt andet på skribenter som mig.

Jeg skriver om asiatiske forhold i små beretninger, jeg deltager i forums, osv. det interesserer mig, jeg føler selv at jeg er en del af Asien, på min måde.

Du spørger hvad der er formålet med debatten, mit formål. Ja men jeg har skrevet lærestykker, hvis du gør sådan eller sådan, så risikerer du at komme i klemme.

Og i dette forum skrev jeg noget i stil med, at det må være utroligt vanskeligt for danskere, som aldrig har været i Thailand, at forstå de signaler, som de prostituerede på de danske thaimassageklinikker sender ud.

Det gav ramaskrig. Fra mænd som kender et absolut minimum. Og det er de ramaskrig, som blandt andet er skyld i at jeg åbnede denne tråd, for ikke at smadre tråden om julekalenderen.

OD, jeg sætter pris på din deltagelse i denne debat. Kunne du forstå mine svar?

Del dette indlæg


Link til indlæg

Stump.

Jeg synes din link til "Save the country: Tell no 'white lies'" er malplaceret i denne sammenhæng.

Opinionen omhandler det politiske system i Thailand, det er politikerne som fortæller befolkningen hvide løgne for at dæmpe gemytterne eller for at manipulere med befolkningen. Det er just ikke et demokrati som vi kender det herhjemme. Artiklen lægger op til at den thailandske regering bør stoppe med at fortælle hvide løgne og fortælle befolkningen sandheden. Det er ikke en generalisering af folk som du lægger op til.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg synes at et godt formål med denne debat kan være at hjælpe nogle til at undgå at komme i samme situation, som andre har bragt sig selv i.

Tror at vi i mange af livets forhold gør klogt i at drage lære af andres erfaringer, det være sig forpligtende relationer til en thaipartner, eller sin bankrådgiver?

Der findes folk med indsigt der formidler den gratis, og dygtige fagspecialister der tager sig godt betalt - de sidstnævnte kan være alle pengene værd i relevante sammenhænge.

Venlig hilsen

Rejsenetværk

Kærlighed eller søgen efter kærlighed gør blind... så det rationelle kommer bagefter eller når problemerne opstår.

Hvorfor har de fleste folk ikke særeje, når de gifter sig ?

Vi ved at skilsmisseprocent er 40%

Er vi dumme, naive eller hvad - det er bare kærlighed !

Man lærer forhåbentlig af sine fejl,

at modtage rådgiving er svært når det omhandler følelser og kærlighed, man tager måske først imod rådgivning når man har brændt fingrene...

Del dette indlæg


Link til indlæg

Uanset i hvilket et omfang Stumps fortællinger måtte være dækkende eller ikke, for relationer mellem danske/nordeuropæiske/skandinaviske mænd og sydøstasiatiske kvinder, forekommer det mig at problemstillingen opleves så udbredt at det kan være relevant at samle op på erfaringer og viden, der kan formidles og opsøges på en organiseret måde.

Gerne i kombination af website, fysiske lokaler og selvhjælpsgrupper.

Mit klare indtryk er at der i denne sammenhæng i lighed med prostitution, flasken eller stoffer består nogle gengangere af profiler på mænd, hvis oplevelse af nederlag i forhold til uafhængige stærke danske kvinder, gør at de er særligt udsatte for at leve sig ind i et selvbedrag, når de møder den eneste ene af en kvinde fra sydøstasien, som det ikke er velkomment at tredje person prøver at hjælpe en ud af, og så går det åbenbart i en del tilfælde som Stump fortæller.

Jeg kunne nemt have være en af slagsen, men nu mangler jeg åbenbart generelt denne evne til at forelske mig, og har en indgroet angst for privatøkonomiske koncekvenser af min dispositioner, så jeg har holdt de kvinder 10 skridt fra livet.

Forbrug af købesex er så min pseudo løsning, det kan jeg styre, selvom det er svært, og havde jeg ikke kunnet ville jeg ikke tøve et sekund med at opsøge en adresse, hvor mennesker i samme båd mødes, som foreksempel AAA anonyme alkoholikere.

Hvorfor er det så skamfuldt at erkende, når det er følelserne man giver sig i vold - det har helt åbenlyst fatale konsekvenser for nogle mennesker at gøre det :?:

Venlig hilsen

Rejsenetværk

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg har været lidt kritisk men også nysgerrig efter om Stumps tese holdte vand.

Jeg kender en, der er gift med en thaipige på 15. år og han bekræfter tesen om de hvide løgne, men samtidig gør han jo opmærksom på, at det er et kulturfænomen, og at det jo ikke betyder at der ikke findes ærlige thaier, de har bare noget med ikke at ville tabe ansigt, og at man skal se det som en del af deres kultur, men derfor kan de jo være gode mennesker alligevel.

Jeg fandt denne blog

http://shamakern.com/the-truth-in-thailand-2/

Den bekræfter en del af det Stump også skriver.

Så jeg tror faktisk at Stump har meget ret i det han skriver. Men folk misforstår det måske, for jeg opfatter ikke Stumps skriverier som om han gør det for at tale negativt om thai'erne, men mere for at oplyse. Jeg vil samtidig sige, at vi skal huske at være tolerante overfor andre kulturer. Derfor ændrer det ikke noget for mig i min bedømmelse af Thai'er som mennesker, at de har en anden kultur med hvide løgne end vi har. Min opfattelse af Thai'er generelt er stadig positiv, men jeg synes da det er en god viden at have bag øret.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Citat Nille

ved at skilsmisseprocent er 40%

Er vi dumme, naive eller hvad - det er bare kærlighed !

Lidt off topic

Ja og vi sparer op til pension i 35 - 40 år, selvom chancen for at gå på pension er 60 % mens risikoen for at dø inden pensionsalderen er 40 % :cry:

Og jeg der er uden arvinger skænker det en tanke på en og samme tid om jeg får brugt alt opsparingen hvis jeg kun lever 10 år efter jeg er pensioneret, eller om jeg får sparet nok op til at jeg har råd til at lever 20 år som pensionist :?

Nå men hvis bare der stadig er folkepensionens grundbeløb skulle det ikke kunne gå galt, og selvom de fjerner den, og jeg har brugt pensionsopsparingen, kan jeg sælge lejligheden der længst er betalt til den tid, og flytte på et værelse som 80 +/- år gammel.

Uanset, så i relation til at lade sig rådgive kompetent og bevare det kolde overblik, er der trods alt nogen der har forstand på min pensionsopsparing der investerer arbejdmarkedspension og egen øvrig opsparing med begrænset risiko, dermed også begræsnset afkast - vær lige forsigtig i kærlighed som i økonomi :)

Venlig hilsen

Rejsenetværk

Del dette indlæg


Link til indlæg

Egentlig havde jeg tænkt mig at blande mig en stor omvej uden om denne debat, men et par ting får drillepinden frem i mig.

Og jeg der er uden arvinger skænker det en tanke på en og samme tid om jeg får brugt alt opsparingen hvis jeg kun lever 10 år efter jeg er pensioneret, eller om jeg får sparet nok op til at jeg har råd til at lever 20 år som pensionist?

Den var svær! Mig bekendt er Søren Kierkegaard den eneste, der har været i stand til at time det helt rigtigt. Han levede af en arv, og han var så smart at dø den dag i 1855, hvor han havde brugt den sidste rigsbankdaler af denne.

Nå men hvis bare der stadig er folkepensionens grundbeløb skulle det ikke kunne gå galt, og selvom de fjerner den, og jeg har brugt pensionsopsparingen, kan jeg sælge lejligheden der længst er betalt til den tid, og flytte på et værelse som 80 +/- år gammel.

Så flyt ind hos os på St. Kødlyst. Hvis du altså lover ikke at tale lige så meget, som du skriver. Vi vil have ro, når vi fletter vore peddigrør!

Uanset, så i relation til at lade sig rådgive kompetent og bevare det kolde overblik, er der trods alt nogen der har forstand på min pensionsopsparing der investerer arbejdmarkedspension og egen øvrig opsparing med begrænset risiko, dermed også begræsnset afkast

Jeg troede, at bankkrisen havde udvisket det skiønmaleri med, at andre er bedre til at varetage pensionsopsparingen end en selv.

vær lige forsigtig i kærlighed som i økonomi

Egentlig et godt råd. Men har du ikke byttet om på faktorerne – når man nu kender din øvrige skribentvirksomhed?

Har du nogensinde prøvet at kaste lidt los og leve som et sansende renæssancemenneske (Wein, Weib und Gesang)?

Jeg skrev vist et sted: Hellere fortryde noget, man har gjort, end fortryde noget man ikke har gjort.

Drilske hilsener

Del dette indlæg


Link til indlæg

Som Stump selv er inde omkring, er tesen gældende for store dele af Asien. Vi opfatter det som hvide løgne - de opfatter det anderledes - det er, som beskrevet, en del af kulturen og ofte pakket ind i, hvad vi kunne kalde som "misforstået eller overdreven høflighed".

Og sådan er der mange kulturer rundt omkring i verden, der agerer meget anderledes end vores nordiske, logiske ræsonnement foreskriver. På samme måde sidder der, i "den anden ende", mange folkeslag, der ikke fatter en bjælde af, hvordan vi får tingene til at hænge sammen og hvorfor i alverden vi gør dit og dat.

De er ikke dumme eller onde - det er vi heller ikke - vi er blot forskellige og ser tingene med meget forskellige baggrunde, der har dybe rødder tilbage i tiden og som vi kan forklare ved "kulturforskelle", der spænder vidt fra hvordan og hvad vi tror på eller gør i givne situationer samt mere lavpraktisk, hvad vi spiser og hvornår det er høfligt at slå en prut.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Som Stump selv er inde omkring, er tesen gældende for store dele af Asien. Vi opfatter det som hvide løgne - de opfatter det anderledes - det er, som beskrevet, en del af kulturen og ofte pakket ind i, hvad vi kunne kalde som "misforstået eller overdreven høflighed".

Og sådan er der mange kulturer rundt omkring i verden, der agerer meget anderledes end vores nordiske, logiske ræsonnement foreskriver. På samme måde sidder der, i "den anden ende", mange folkeslag, der ikke fatter en bjælde af, hvordan vi får tingene til at hænge sammen og hvorfor i alverden vi gør dit og dat.

De er ikke dumme eller onde - det er vi heller ikke - vi er blot forskellige og ser tingene med meget forskellige baggrunde, der har dybe rødder tilbage i tiden og som vi kan forklare ved "kulturforskelle", der spænder vidt fra hvordan og hvad vi tror på eller gør i givne situationer samt mere lavpraktisk, hvad vi spiser og hvornår det er høfligt at slå en prut.

Rigtig godt og sanddrueligt indlæg, som jeg ikke kunne have skrevet bedre selv.

Tabe ansigt filosofien er absolut ikke noget signifikant for Sydøstasien, snarere for hele verden med undtagelse af, hvad vi kalder for den vestlige civilisation.

Mine danskafrikanske forbindelser lider i hvert fald af det samme syndrom, ligesom min familie i Sydamerika.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Hejsa alle

Syntes efterhånden den her debat tar en forkert drejning, Stump som åbenbart

nyder at rejse i Asien men samtidig hagler dem ned, som de værste løgnere,

har selv kendskab til en del thair, jeg må indrømme det har jeg aldrig været

udsat for, så lad være med at dømme alle over en kam...

Skjold

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest stump

Hejsa alle

Syntes efterhånden den her debat tar en forkert drejning, Stump som åbenbart

nyder at rejse i Asien men samtidig hagler dem ned, som de værste løgnere,

har selv kendskab til en del thair, jeg må indrømme det har jeg aldrig været

udsat for, så lad være med at dømme alle over en kam...

Skjold

Hej Skjold. Jeg er ked af at du synes at jeg hagler ned på thailændere.

Du skriver at jeg åbenbart nyder at r e j s e i Asien. Der er lidt mere i det, mit forhold til Asien, er meget dybere end hvad man kan lære eller erfare på nogle rejser.

Udgangspunktet for de debatter som kører her på EG lige nu om Thailand, mig, og blandt andet de hvide løgne, er mine små låger i julekalenderen.

Alle de beretninger bygger på virkelige hændelser. De er typisk skrevet om, for at beskytte de mennesker som der skrives om. I enkelte tilfælde er historierne faktisk blødt op, det værste er taget af, eller ville folk måske slet ikke tro på det jeg skrev.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg er for tiden forelsket i en thaikvinde. Hun siger hun elsker mig.

???

Ja, det gør hun måske. Eller så gør hun ikke det. Eller så er "elske" i hendes verden noget andet end hvad "elske" er i min. Måske elsker hun mig. Men også andre. Og måske elsker jeg hende, men også andre. Hvad fortæller hun mig og hvad fortæller jeg hende? Og hvad fortæller vi ikke hinanden? Thaikvinden og den svenske manden.

Bliver hun mest såret hvis jeg ender det hele, eller bliver jeg mest såret hvis hun gør det? Og når det en dag ender, og jeg sidder der og savner hende: Er jeg då blevet luret? Eller var det noget jeg alligevel havde gået ind i, selv om jeg viste hvordan det skulle ende? Det der, Stump, er spørgsmål der handler om hvor meget man vil bruge på at OPLEVE livet, og hvor meget man vil bruge på at bekymre sig om hvad der kan ske. Each and everyone's choice in every moment of life, som Camus måske skulle have sagt. Svaret på hvordan det skal gå har man jo aldrig i forvejen. Ikke en gang med statistisk hjælp.

Og fremfor alt: Hvad skal jeg med din viden og statistik? 99,9 procent af thaierne lyver. Eller er 99.9 procent af det de siger løgn? Eller er påstanden kun en påstand der lyder mer videnskabligt for den virker som statistiskt bekræfted?

Og hvad skal jeg med det til?

Når jeg en gang for meget lang tid siden var ung, og pigen sagde til mig at hun elskede mig, så spurgte jeg mig selv hvis det virkelig var sandt. Nogen gang var det, en anden gang en klar overdrift. Men sådan er det jo. I livet. Hvad er sandt idag, er måske ikke det i morgen. Hvad der er sandt for mig, er måske ikke det for dig. Hvor mange gange har jeg ikke sagt til pigen at jeg stadig elsker hende, på trods af at jeg ikke gør det mer. Fordi jeg ikke har været klar endnu at sige som det er. Hvide løgner, feje løgner, nogle gange nødvændige løgner.

Når jeg en gang for mange år siden, for første gang skulle gøre business med danskere, fik jeg mig a hard lesson. Vi var helt overens. Om prisen, om tiden, om det hele. Næste dag, når papiren skulle skrives, var vi pludselig ikke overens mer. "Men", sagde jeg. "Det var jo sådan vi sagde??" "Ja, ja" sagde dansken. "Det var igår. Idag er en ny dag, og desuden er det ikke mig der tager besluttningerne".

Jeg har siden lært at det er utroligt stor forskel på hvordan muntlige overenskommelser opfattes i Sverige og i Danmark, og jeg har mange venner der mener at man aldrig skal stole på en hvad en dansk siger i businesssammenhæng. Jeg har tilmed været med til at en dansk business partner to be, indenfor mine øjne rev aftalet i stykker og spurgte mig: "Hvad gør du så nu? Papiret gik i stykker".

Med dette mener jeg ikke at svenskere er bedre en danskere. Overhoved ikke. Tværtimod har jeg lært meget om forhandlinger af danskere. Det handler ikke om at danskere er uærlige - hvilket mange svenskere mener - det handler om at i er smarte og kan udnytte naive svenskere. Det er simpelt hen op til os at ikke være så naive. Kulturelle forskelle findes altså også i den geografiske nærhed, og man er altid - altså ALTID - nødt at lære sine lektier the hard way. By doing.

Sådan er det med mennesker. Når det er alvor. Og det er det i business og i kærlighed. Nogen gang taber man, nogen gang gør man det ikke.

Så hvad skal jeg med din viden til Stump? Hvad skal den give mig, der ikke møden med alle slags mennesker allerede har givet mig: Kigge hende i øjnene og find dit svar. Hvordan føles det i kroppen, i maven...? Jeg ved simpelt hen ikke hvordan jeg skal bruge din statistik?

Jeg har været i Asien. Mange gange. Ikke i Thailand, men andre steder. Og jeg lærte hurtigt i f.eks. Indien at det ikke er nogen stor mening med at spørge om vejen.

-Excuse me. Do you know the way to...?"

-Yes, yes. Dat way.

-But .... isn't it that way?

-Yes yes. Dat way.

Den rigtige vej, er simpelt hen den vej jeg selv vil tage. Og så er alle lykkelige. Den slags lær man hurtigt i Indien. Men hvad har det med løgn eller kærlighed at gøre?

-Do you love me dear?

-Yes, yes.

-Or do you hate me?

-Yes, yes, very much.

At bruge sex og løfter om kærlighed til at lure penge og ting fra mennesker er noget som bruges i hele verdenen. I Sverige siger vi at man "sol-och-vårar" nogen. På engelsk siger siger man "Romance scam". Den slags findes overalt. Det er ikke en thailandsk specialitet på nogen måde. Det der måske er specielt med Thailand er at der samles lidt fler vesterlandske idioter end på andre steder; naive mennesker der næsten beder om at blive lurede.

Havde de samlets på samme måde i Spanien, eller i Uruguay, havde man snart fundet ud af hvor man kunne lure dem der.

Den med generaliseringer er sjov, og lidt absurd. 99,9 procent af asiater lyver. Det er altså mindre end en af 100 der taler sandt. Og hvis jeg altså en dag i Thailand skulle møde ti asiater der taler sandt, så er de sandsynligtvis ikke asiater. "Det var mig en ærlig thai, hun måtte være dansk".

Den svenske komikern Tage Danielsson skrev en gang om generaliseringer:

"Visse mennesker er dovne.

Visse negre er dovne.

Visse hvide er ikke dovne.

Visse negre är meget dovne.

Visse hvide är lidt dovne.

Negre er i almindelighed dovne.

Hvide er sjældent dovne.

Der findes dovne mennesker i verden, allermest negre.

Negre er dovne.

Du synes doven. Er du neger?

Det var sgu en flittig neger. Han måtte være hvid!"

Så fortæl mig endelig Stump. Hvordan skal jeg bruge din viden? Jeg er forelsket i en thaikvinde. Skal jeg udgå fra at hun lyver, fordi hun er asiat? Eller skal jeg finde ud af det på samme måde som jeg gør med alle mennesker? Efter hånden, og gennem at lære dem at kende?

Mine penge og hus holder jeg alligevel hårdt i, fordi jeg er jo alligevel svensk.

Bananas

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest stump

Så fortæl mig endelig Stump. Hvordan skal jeg bruge din viden? Jeg er forelsket i en thaikvinde. Skal jeg udgå fra at hun lyver, fordi hun er asiat? Eller skal jeg finde ud af det på samme måde som jeg gør med alle mennesker? Efter hånden, og gennem at lære dem at kende?

Mine penge og hus holder jeg alligevel hårdt i, fordi jeg er jo alligevel svensk.

Bananas

Den med at du er forelsket i en thai, den gættede jeg for længst. Og du er ikke alene, det tror jeg flere af dem der hyler op er.

Måden du spørger på, og den lange liste med generaliseringer, som du satte op, tror jeg viser, at du ikke har forstået ret meget.

Thailænderne lyver ikke, fordi de er onde. De lyver fordi de bruger tab ansigt systemet, som cirka o mia andre asiatere.

Du laver forretning, fremgår det af dit lange indlæg, som andre sikert vil rose dig for, som de plejer. Så du kan forstå følgende.

Når vestlige forretningsfolk får produceret i Asien, har de klogeste løbende kontrol. Det gælder Nike, Adidas, H&M, og tusinder andre, så tjekker de i hoved og røv. På stedet. De nøjes ikke med telefon, emails, osv.

Nej de er på stedet. Ofte har de en hel organisation på det enkelte produktionssted, for at sikre sig mod de hvide løgne.

Så det du efter din mening skal gøre, overfor dig selv og dit forhold, er at gøre som du har det bedst med. Men måske vil det være godt for dig, at prøve at have det som jeg forsøger at fortælle, i baghovedet.

Har hun fortalt dig at hun ikke bryder sig om thaimænd :lol:

Har hun fortalt dig, at hendes mand er død :lol:

osv osv.

Og husk systemet med, at de gør sig vanvittigt umage i starten af et forhold. Og det er de enormt gode til.

Flere generaliseringer, beklager, men hvis de ikke passer på din udkørne, er det jo bare godt.

Held og lykke.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Den med at du er forelsket i en thai, den gættede jeg for længst.

Ja, den var jo ikke så svær, eftersom du spurgte i en anden streng, og jag var en af dem der svarede.

Og du er ikke alene, det tror jeg flere af dem der hyler op er.

Hyler??? Er det det jeg gør???

Måden du spørger på, og den lange liste med generaliseringer, som du satte op, tror jeg viser, at du ikke har forstået ret meget.

Thailænderne lyver ikke, fordi de er onde. De lyver fordi de bruger tab ansigt systemet, som cirka o mia andre asiatere.

Hvad er det jeg ikke har forstået? Jeg tror det er dig som ikke forstår mit indlæg. Eftersom du kun bliver ved at sige detsamme om og om igen. Hvide løgne og tabe ansigt-system (skal det ikke være anti-tabe-ansigt-system?). Jeg beder dig at fordybe og fortælle hvordan jeg skal bruge denne repetitive information, men det får jeg ikke nogen hjælp med. Du kun gentager hvad du allerede har sagt mange gange. Du vil overbevise verden om at thaier lyver med hvide løgne og at det drejer sig om et tabe-ansigt-system. Og siden da? Kommer der noget mer, eller var det kun det du ville have sagt?

Har hun fortalt dig at hun ikke bryder sig om thaimænd :lol:

Har hun fortalt dig, at hendes mand er død :lol:

osv osv.

Hvad er nu dette? Har det med tabe ansigt at gøre? Eller er det et andet løgnsystem der alle mia asiater bruger? Og hvad griner du ad?

Og husk systemet med, at de gør sig vanvittigt umage i starten af et forhold. Og det er de enormt gode til.

Og her har vi endnu et system. At gøre sig umage i starten af et forhold, er det typiskt thai? Eller er det noget mennesker gerne gør i starten af forhold? Jeg ved da at jeg har gjort det mange gange. Men måske er jeg lidt asiatisk indendi?

Flere generaliseringer, beklager, men hvis de ikke passer på din udkørne, er det jo bare godt.

Nuvel, hun er ikke min udkårne. Jeg er bare lidt forelsket. Jeg har sagt hende at jeg ikke kan lide svenske og danske kvinder, og at min kone er død. Vi får se hvor længe den går.

B

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg har et ret godt kendskab til Asiatisk kultur og i særdeleshed Thailand. Jeg har selv rejst i Kina, Korea, Malaysia, Indien, Laos og Sri Lanka og så selvfølgelig Thailand.

Det som stump henviser til som ”hvide løgne” er meget udbredt i denne region, men det er et kulturelt fænomen og er i langt de fleste tilfælde ikke af ond mening, men derimod deres måde at være venlige og hensynsfulde på. Når vi rejser i de regioner af verden – eller har kontakt med personer derfra – må vi indordne os og acceptere deres måde at gøre tingene på.

For at drage en parallel kan vi jo tage USA. Når man rejser i USA vil man altid møde venlige mennesker der spørger ”How are you doing”. Selvfølgelig kan man vælge at opfatte dette som om at ekspedienten i 7-Eleven eller på benzintanken virkelig er interesseret i at vide hvordan du går rundt og har det, eller man kan se igennem det og tage det for den lidt overfladiske small-talk det egentligt er.

Jeg har rejst meget i Thailand, arbejdet i Thailand, snakker Thai og har været Thai gift. Jeg har da også oplevet de her ”hvide løgne” både på godt og ondt.Jeg sidder på en restaurant og spørger om de har ”Rejer i rød karry (Paenang Goong)” – Ja selvfølgelig er svaret hvorefter jeg får Kylling i karry. Når man så spørger ind til det havde de ikke nogle rejer og ville ikke gøre mig ked af det.

Med hensyn til de Thailandske piger – selvfølgelig stikker de dig en hvid løgn. Hvad havde i dog regnet med? For dt første er det en del af deres kultur og for det andet gør de bare det som alle os udlændinge gør mod dem. Jeg ved ikke med jer, men når jeg besøger forskellige thai etablissementer her i Danmark er jeg da ikke ligefrem 100% ærlig. Når jeg bliver spurgt om jeg har en kæreste fortæller jeg dem nok ikke at jeg er gift og har to børn. Jeg fortæller dem sgu heller ikke at min kone sidder hjemme og venter på at jeg kommer hjem fra træning lige nu. Når de spørger hvor og hvad jeg arbejder med er jeg nok mere tilbøjelig til at fortælle dem at jeg skovler hø ind i ovnen på Amager Forbrænding end at jeg fortæller dem om mit rigtige job.

Hvis man skulle være så heldig at blive kæreste med en Asiat er det vigtigt at man tager en snak om dette. Personligt vil jeg hellere vide hvis jeg gør noget forkert i hendes øjne, end at hun bare gemmer det inde på harddisken uden at nævne noget. Det tager tid at lære at omstille sig fra de her kulturelle forskelle, men lige så vel som de accepterer nogen af vores mærkværdige kulturelle ting, må vi acceptere nogle af deres.I Danmark er vi meget ligefremme og siger hvad vi mener. Vi holder den hellige ytringsfrihedsfane højt og er ikke bange for lave tegninger eller lignende selv om vi godt ved at det vil gøre mange mennesker stødte og kede af det. Det er sgu heller ikke helt nemt for udlændinge at kapere at vi er som vi er her i Danmark.

Med hensyn til politik og forretninger i de Asiatiske lande er det en hel anden ting end når man har kontakt på et privat plan. Hvis man indgår forretningsaftaler gør man klogt i at have sat sig grundigt ind i tingene og de kulturelle forskelle – ellers brænder man fingrene.  Som regel er det ikke af ond mening, men bare fordi at sådan gøres tingene i deres land. Enten må man indordne sig eller også må man forsøge at få en fornuftig aftale i hus der tager hensyn til begges interesser.  

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest stump

Bananas.

Jeg har lyst til at sige flg: Læs mine ting, eksempelvis lågerne i min julekalender. Og drag dine konklusioner.

Afstanden mellem os i viden omkring Thailand, er så enorm, at vi aldrig ville kunne nå hinanden.

Et eksempel: Er det specielt thai at gøre sig umage i et nyt forhold. nej. det er det ikke. det er meget normalt. men det som kommer ud på den anden side, den kvinder du pludselig deler dobbeltseng med, er ofte en helt helt anden, end hvad du i din vildeste fantasi kunne forestille dig.

Gør du dig umage med en dansker, eller en skandinavisk kvinde, så har har i et fælles norm sæt, langt de fleste skandinaviske kvinder, vil holde sig indenfor det normsæt. Men hvis du parrer dig med en thailandsk kvinde, som er gået igennem en masse, både i barndom og i sit ægteskab i Thailand, og i sin tid som prostitueret, ja så kommer der noget ud på den anden side af umage-tunnellen, som måske giver dig det ene chok efter det andet.

Det er forskellen på at en skandinavisk/ vesterlandsk kæreste gør sig umage, og en asiatisk. lad nu være med at komme med 17 eksempler på danske kvinder som ikke var søde ved jer.

Læs det jeg skriver, og gør så hvad du vil. Søg evt mere info på netten, eller lær lidt, eller hop i med begge ben, plus livsopsparing og hvad der ellers er.

De korte sætninger jeg satte op,

husker ikke hvad det var, men har nok været: Jeg kan ikke lide thaimænd, osv. Det er sætninger de knalder af pr automatisk, og mine :lol::lol::lol: er kun et slags forsvar for mig selv. jeg kan kun grine, måske lidt overbærende, når mænd ikke vil høre bare en lille smule efter i timen. :( Undskyld udtrykket.

Held og lykke med din kæreste, eller hvad hun nu er, og held og lykke med alt andet også.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Deltag i samtalen

Du kan oprette et indlæg nu og oprette dig som bruger bagefter. Hvis du allerede har oprettet en bruger, så log ind her for at oprette et indlæg med den bruger.

Gæst
Svar på denne tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...