Hop til indhold
FORTE

Hvorfor kun dansk?

Recommended Posts

Jeg har flere gange bemærket at folk få skældt ud hvis de skriver på engelsk.

Det forstår jeg vitterligt ikke.

I branchen findes der ufatlig mange ikke dansk-talende glædespiger, så hvorfor ikke inkludere dem og invitere dem ved at acceptere at der også bliver skrevet på engelsk hvis man har lyst til det?

Desuden er der ikke særlig mange i vores lille kongerige som hverken kan læse og skrive engelsk til husbehov. De fleste forstår det på en udemærket niveau.

...eller ligger der sådan noget småligt nationalromantik, nationalsocialist, ala DF, i modstanden for det ellers rimmelig brugbar engelsksprog?

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg forstår det heller ikke... Specielt ikke fordi det som regel kun drejer sig om enkelte gængse internet udtryk... Hvad bliverbdet næste? Skal blowjob erstattes med et blæs?

Jeg kunne forstå det, hvis det tog overhånd, men lad os da være åbne over for andre inputs end de danske - mindes folk få skæld ud fordi de svarede en engelsk skrivende gæst på engelsk...

Del dette indlæg


Link til indlæg
Gæst

For min skyld kunne man såmænd godt lave et udenlandsk forum, hvor de udenlandske piger blev anmeldt på andre sprog. Som jeg ser det, er der alligevel en verden til forskel på koncepterne imellem den danske del af branchen og den udenlandske.

 

Så....måske slet ikke så dårlig en idé.

 

 

Del dette indlæg


Link til indlæg

grunden er at dette er en dansk side, og så skriver man på dansk.

Visse vasse!

Det var da en rimmelig letsindigt, irrationel, og uigennemtænkt svar!

Det at der bliver skrevet på engelsk i ny og næ gør siden ikke mindre dansk!

For mig fortæller det lidt om hvilken typer man henvender sig til!

Dog respektere jeg hvis man har dansk som sit fortrukne sprog eller hvis man mener noget så simpel som at man ikke gider at læse andet end det gode gamle danske sprog

Redigeret af FORTE

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Alman

Du vrøvler FORTE. 

 

Vi lever i Danmark og må forvente at folk kan tilpasse sig forholdene, og de fleste er altså danskere eller dansktalende.

 

Hvorfor skulle udenlandske ludere skrive herinde, på et fremmedsprog, medmindre det er for at gøre reklame for deres vare ? Stedet er jo et forum og derfor er dialog det vigtigste og udlændinge kan jo ikke gøre sig i et dansk forum, hvis de ikke forstår sproget.

 

Du overdriver ganske voldsomt, som de fleste danskere nu gør,  danskeres evne til at gøre sig til på engelsk. Som en der dagligt læser og kommunikerer på engelsk pa jobbet, kan jeg afsløre at danskere faktisk ikke er synderlig gode til det og at der utrolig mange nuancer der går tabt når man ikke skriver på sit modersmål.

 

Forøvrigt hvorfor ikke også fransk, spansk elle tysk ? Der er nok flere der taler fransk og tysk i Europa end engelsk. 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Som jeg ser det, er der alligevel en verden til forskel på koncepterne imellem den danske del af branchen og den udenlandske.

.

Interessant påstand!

Det må være stof til en tråd/debat en anden god gang :)

Del dette indlæg


Link til indlæg

Syndt der er oprettet to tråde...

Til emnet. Jeg tror ikke der ville komme mange hele posts på andet sprog end dansk,men synes det er at gå i forsmå sko, når imho bliver påtalt, eller at man ikke må svare på engelsk, når en turist beder om pigehjælp.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Gæst

Interessant påstand!

Det må være stof til en tråd/debat en anden god gang :)

 

Det skulle såmænd blot opfattes som et argument, snarere end et oplæg til en længere debat omkring koncepter, kulturforskelle m.v.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Du vrøvler FORTE. ....

Du overdriver ganske voldsomt, som de fleste danskere nu gør, danskeres evne til at gøre sig til på engelsk. Som en der dagligt læser og kommunikerer på engelsk pa jobbet, kan jeg afsløre at danskere faktisk ikke er synderlig gode til det og at der utrolig mange nuancer der går tabt når man ikke skriver på sit .....

Kære Alman

Jeg opgiver at kommentere alle de lidt unuancerede påstande du skriver da jeg kan læse en vis påståelighed i din tekst.

DOG...vil du få gavn af at få følgende fakta på plads...

Nu kommer det så: Ifølge flere undersøgelser om "English Proficiency Index" er vi danskere ret fænomenale til engelsk blandt de lande som ikke har engelsk som modersmål.

Faktisk nr 5 på verdensplan!

Proficiency Index 2013

Rank Country

1. Sweden

2. Norway

3. Netherlands

4. Estonia

5. Denmark

6. Austria

7. Finland

http://www.ef-danmark.dk/epi/

;)

Del dette indlæg


Link til indlæg

Nu hører jeg beklageligvis til det mindretal der ikke er habil i engelsk, og jeg kan selvfølgelig springe alt over der skrives på andre sprog end dansk, som alt andet jeg heller ikke læser uanset at det er på dansk.

Men er spørgsmålet overhovedet ikke principielt, eller skal vi bare bøje os for at dansk ikke rækker i en global tidsalder, ejheller på en dansk hjemmeside?

Personligt kan jeg føle mig pinligt berørt de flere og flere steder hvor betjeningen kun kan engelsk, og jeg derfor udstiller som gæst at jeg ikke selv er god til engelsk, trods at det er mig der er forbruger i en dansk butik eller på restaurant.

Skal det efterhånden til at være den kortuddannede eller ufaglærte dansker i lavt betalte job, dennes problem at nye kolleger kun taler engelsk, til trods for at det er de jobs han/hun hidtil har kunnet klare blot med dansk som sit modersmål.

Mantraet har ellers hidtil hedet sig at udlændinge må lære dansk for at arbejde i Danmark, selv i vid udstrækning trods at engelsk er koncern sprog i flere og flere virksomheder, på nær på gulvet.

Problemet kan måske synes lille et sted som her, men vælger vi mere og mere at fortrænge dansk, og give afkald på vort modersmål i alle afkroge af vores tilværelse som et nationalt folk, frygter jeg at vi bevæger os ud på et skråplan, hvor vi ødelægger sammenhængskraften mellem alle klasser af danskere, de veluddannede som de uuddannede.

Sidstnævnte er der selvfølgelig også dem der ser som en irritereende national anakronisme på vejen til et grænseløst Europa i en grænseløs verden, hvor kun de stærkeste har deres berettigelse.

Men ok hvis man vitterligt føler at EU er ens nye fædreland, og ikke det Danmark de selv er født til at være borger i, så tager vi den derfra.

Glæder mig til at stemme til valget til det der parlament dernede den 25 maj næste år!

Venlig hilsen

Rejsenetværk

Redigeret af Rejsenetvaerk

Del dette indlæg


Link til indlæg

I don't see the problem either. Most people understand english and if they don't it is possible to automatically translate everything with google's chrome browser to danish. The translation is not perfect but it is good enough. I often write on another forum where someone from Ireland often participates in the discussions. She understands danish but prefer to write in english so she writes english posts and often get a response in danish. nobody has complained about that and I don't see why it should be a problem if people wtite in english on this forum.

 

Rejse

EU er efterhånden ved at være et land. Vi mangler bare en officiel folkevalgt præsident og nogle andre småting før at vi har et Unites States of Europe. Hvis du er dårlig til engelsk og du synes det er et problem for dig så har jeg et forslag. Læs engelsk! Man lærer meget ved at læse engelske tekster og bruge google translate til det man ikke forstår. Man kan også lære meget ved at se engelske film. Jeg har fx en faster som blev så god til engelsk ved at se film at kun kunne rette på sin engelsklærer når vedkommende lavede fejl.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Orgasmic, jeg ville have samme holdning, selv om jeg var veluddannet, ressourcestærk og flerproglig!

Europa bliver aldrig mit fædreland - det er muligt slaget er tabt, men jeg vil gøre mit til at modvirke udviklingen sålænge jeg stadig lever og har retten til at stemme.

Venlig hilsen

Rejsenetværk

Del dette indlæg


Link til indlæg

 

 

 

Hvilke tyber henvender man sig da til? Forte.

 

Hvis der er brunstige brugere herinde, som ikke forstår dansk. Kan de vel oversætte i Google.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Tywin Lannister

Jeg synes egentlig det er fair nok(!) at man på et forum som dette må finde en største fælles divisor blandt brugernes engelskkundskaber. Hvis denne er så lav som der gives udtryk for giver det fin mening at insistere på dansk som hovedsprog. At det er ønskeligt at der spørges pænt når der er udtryk (IMHO, AFAIK, ROFLMAO f.eks.) man ikke forstår synes jeg dog lige bør understreges. Det er trods alt ikke uriasposten det her.

 

Noget helt andet, men alligevel meget apropos: Hvorfor er svensk tilladt som sprog i anmeldelser og efterlysninger? For os der er født på kontinentet er det mindst ligeså uforståeligt som engelsk :)

Del dette indlæg


Link til indlæg

honestly - hvad er problemet.... hvis der kommer et indlæg på engelsk i ikke forstår - så google translate det dog og få hovedparten af indholdet på plads... behøver det være så svært

 

hvad i alverden er det for en petitesse at opponere mod?? hvorfor skulle fx en englænder eller en amerikaner som kun har boet her et par uger men som har fundet herind dog ikke have lov til at anmelde på et sprog vi allesammen forstår... han har faktisk gjort sig indsatsen med at google translate HELE SITET for overhovedet at forstå bare en lille smule... 

 

eller hvorfor må han ikke spørge om hjælp i sætninger der rent faktisk giver mening fremfor på et uhjælpeligt dansk fordi han ikke kan sproget endnu ? 

 

det er da helt skørt at holde sitet "rent" for engelsk når næsten alle forstår det... og med google translate er vi lidt løbet tør for undskyldninger om at vi ikke selv forstår det.... alle har haft engelsk i skolen og brude forstå det mest almindeligt basale,..  så meget har vi vel forhåbentlig ikke nok i os selv at der ikke skal være plads til engelske indlæg

 

i denne sammenhæng anbefaler jeg et skonummer eller to større *gg*   jeg synes absolut ikke der går noget af nogen ved at tillade posts (subsidiært annoncer) på engelsk så flere kan være med 

Del dette indlæg


Link til indlæg

hvorfor skulle fx en englænder eller en amerikaner som kun har boet her et par uger men som har fundet herind dog ikke have lov til at anmelde på et sprog vi allesammen forstår...

eller hvorfor må han ikke spørge om hjælp i sætninger der rent faktisk giver mening fremfor på et uhjælpeligt dansk fordi han ikke kan sproget endnu ?

 

 

Jasmin, det har englænderen/amerikaneren faktisk også ret til med de nuværende regler.

Trådstarter må gerne skrive sin anmeldelse på engelsk, hvis han ikke føler sig god nok til dansk, men danske brugere må ikke svare ham på engelsk - kun på dansk :wink:

Jeg har i et andet indlæg opridset forhistorien med henvisning til et par tråde/anmeldelser:

 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Det er i mit hovedet rent galimatias at man ikke må svare engelsk på engelsk... I en anden tråd snakker I om ikke at pålægge mods mere arbejde, men der bliver godt nok meget arbejde med at håndhæve den slags...

Og Rejse, undskyld hvis jeg virker hård, men mon ikke du overlever at misse en enkelt post eller to? Ingen snakker om at have et rent engelsk forum, men blot at tillade enkelte posts og udtryk som fx imho...

Del dette indlæg


Link til indlæg

At der kommer et helt indlæg på engelsk af og til, forfattet af en udlænding er da ok. Da den pågældende udlænding skriver her på siden, må vedkommende være istand til at forstå dansk. Google oversæt er altså ikke meget værd, medmindre man ønsker et godt grin. Derfor kan et svar på dansk være fint, eller for min skyld engelsk. Men det skal være undtagelsen der bekræfer reglen.

 

Det der oftest klages over er at nogen debattører absolut skal putte engelske sætninger og ord ind i den danske tekst.

Nu har jeg i 40 år brugt engelsk og tysk som forretningssprog, og de forkortelser jeg ser herinde, kender jeg ikke. ( IMHO, AFAIK, ROFLMAO) og de hører ikke hjemme her. Det er trods alt nok et fåtal af dette boards brugere der tilbringer så meget tid på nettet at sådanne forkortelser er hverdags ord.

Hvorfor er det iøvrigt så vigtig at bruge dem? Lær da at skriv med 10 finge, så er det faktisk hurtigere at skrive "efter min ringe mening"end finde caps og  skrive IMHO.

Det jeg slet ikke fatter er hvorfor nogen skal stoppe engelse sætninger ind i den danske tekst. Det er ofte sætninger som ikke er kendte oneliners, som Just my five cents, som er alment udbredt. Men hvorfor? Tror man at man giver sit indlæg mere kraft?

Det er nu engang sådan at din hjerne aller bedst forstår det sprog du er vokset op med,og det er dansk for langt de fleste af os.

Når dertil lægges at utroligt mange indlæg bærer præg af at være skrevet i al hast, og ikke har været gennemlæst for afsendelse, så forudser jeg mange ufrivilligt komiske indlæg, såfremt der åbnes generelt for engelsk på denne side (board)

 

 

Del dette indlæg


Link til indlæg

... og med google translate er vi lidt løbet tør for undskyldninger om at vi ikke selv forstår det....

 

.... og vi har jo ind imellem set annonceeksempler på, hvor fremragende google er.

 

Er i øvrigt helt enig med Århuselskeren i brug af engelsk i danske indlæg. Tror folk, det er finere eller giver indlægget støre vægt?

Redigeret af Borende X

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg tror ikke folk synes det er finere, eller skal tillægges mere vægt. Jeg tror det er fordi er trods alt er tale om et uformelt internetforum. Derudover kan der også være aldersforskel på brugerne og dermed sprogbruget - og det har vel til alle tider været et stridspunkt...

Del dette indlæg


Link til indlæg

Det er i mit hovedet rent galimatias at man ikke må svare engelsk på engelsk... I en anden tråd snakker I om ikke at pålægge mods mere arbejde, men der bliver godt nok meget arbejde med at håndhæve den slags...

Og Rejse, undskyld hvis jeg virker hård, men mon ikke du overlever at misse en enkelt post eller to? Ingen snakker om at have et rent engelsk forum, men blot at tillade enkelte posts og udtryk som fx imho...

 

Spørgsmålet har været oppe og vende i en tidligere tråd, da hvor der blev skrevet en efterlysning på et andet sprog, her var svaret fra Organiser (så vidt jeg husker med min ringe intelligens) følgende,-  at det var ok at stille et spørgsmål på et andet sprog end dansk, men svarerne på indlægget skulle være på både dansk/og på det andet sprog af hensyn til personen der stillede spørgsmålet.

 

Så kan vel ikke være så svært at forstå, eller hur?

 

Venligst Landsbytossen - uden smartphone - og med ringe intelligens ifølge en højfrekvent skribent.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Deltag i samtalen

Du kan oprette et indlæg nu og oprette dig som bruger bagefter. Hvis du allerede har oprettet en bruger, så log ind her for at oprette et indlæg med den bruger.

Gæst
Svar på denne tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...