DK fyr 34

"Datingsider"

9 indlæg i denne tråd

Der har gennem et stykke tid været flere tråde på EG om diverse sider, hvor fyre har oplevet at været blevet  taget ved næsen via diverse datingsider med chatfunktion hvor hver besked der sendes koster et mindre beløb og hvor man formentlig har chattet med en anden mand, hvis eneste formål er at malke fyrene for penge.....

Fyrene bliver typisk fanget ind via, tilsyneladende legitime, annoncer på Annonceligt hvor piger søger selskab eller tilbyder sex. Ofte skal man svare pigen via mail og så modtager man mail tilbage med opfordring til at oprette profil på datingsiden og fortsætte dialogen der.

DR's kontant tager emnet op og går bag kulisserne i aften kl. 21:00 på DR1 i "Kontant: Det store datingbedrag"

"De forelskede mænd, der tror de skriver med oprigtige kvinder, skriver altså i virkeligheden med en lang række forskellige operatører rundt om i landet, der alle tjener penge på chatbeskederne. Når en ny besked tikker ind fra enten Matchklub, Flirtmatch eller Flirtklub svarer en vilkårlig operatør. Det sikrer, at chatten holdes kørende. Der sidder operatører klar 24 timer i døgnet, og hver besked koster 8-12 kroner."

https://www.dr.dk/nyheder/penge/kontant/datingbedrag-forelskede-maend-udnyttes-og-holdes-nar

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg har selv haft et sådan job, og jeg kan skrive under på, at det er svindel og usmageligt i stor stil. Det var de letteste penge, jeg nogensinde har tjent, men jeg måtte stoppe. Jeg kunne ganske enkelt ikke se mig selv i øjnene velvidende, at jeg tjente penge på at udnytte andre mennesker.

 

Det er begrænset, hvad jeg kan afsløre direkte, da man skal underskrive en NDA, men det foregår i store træk på følgende måde:

 

Man logger ind på en side, som er forbundet til et utal af de her fake datingsider. Man overtager så en samtale mellem en profil ("player") og en bruger ("target"). Ens mål er så at besvare hans beskeder på en sådan måde, at han føler, at der er grund til at svare tilbage - ofte direkte seksuelle beskeder. Man har endda adgang til at se mængden af credits eller penge på targets konto, så man kan tilrettelægge sine beskeder mest muligt efter at få penge ud af ham. For de hurtige tager det under 30s at besvare en besked, og betalingen ligger på op imod 1,5kr per besked - som i visse tilfælde kan svindles udenom skattesystemet.

 I forbindelse hermed har man adgang til hjælpegrupper, hvor de mere rutinerede sidder klar til at hjælpe med alt muligt, men de bruges nærmere til at sidde og gøre grin med brugerne.

 

I min korte tid rendte jeg ind i stakler, som havde skrevet over 10.000 beskeder til den samme profil i håbet om, at der virkelig var noget her. Jeg har sågar set folk, der var klar til at slå sig selv ihjel, når bedrageriet blev opdaget.

 

Dybt, dybt usmageligt og selvom jeg kun var involveret meget kort, så giver det mig stadig en dårlig smag i munden.

 Det skal i øvrigt siges, at når de søger ansatte, så er det først, når man er i gang, man egentlig finder ud af, hvad det går ud på. Så i visse tilfælde snyder de også deres ansatte ind i det, men det er ingen undskyldning.

Del dette indlæg


Link til indlæg
TheVoice skrev, for 8 minutter siden:

@UerfarenM

Stort respekt for et ærligt indlæg om et meget følelsesladet emne.  

Mange tak. Jeg har følt en trang til at skulle gøre noget ved det, men samtidig føler jeg mig bundet af truslen om en stor bøde, hvis jeg bryder deres NDA. DK fyr 34's opslag var nok det, der lige skulle til, før jeg følte mig nødsaget til at kaste lidt mere lys på emnet.

 

Nu skal jeg lige overveje grundigt, hvad der sker fremadrettet, for jeg har en del interessante dokumenter liggende, og jeg har muligvis stadig adgang til deres side.

Del dette indlæg


Link til indlæg

https://foxyflirts.com/#/session/search

Nu har jeg lige været i kontakt med denne Datingside. Og fandt hurtigt ud af at det koster 15 kr pr besked . Så det er helt samme system  son UerfarenM skriver. Havde kontakt med 3 kvinder som var hurtige til at starte korrespondancen. Men jeg kunne hurtigt se hvordan mine COINS forsvandt. Svineri. Det er ellers meget troværdigt i starten - med profil og mange billeder.

Sejer

 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Tak for reminderen! Jeg ville virkelig gerne have set programmet, men var ikke hjemme. Så har jeg noget at falde i søvn til :)

Jeg fik tilbudt dette job og jeg nåede da også, at få fuld adgang til hele "systemet" som man ser skærmbilleder af, før det gik op for mig, hvad det handlede om. Det er de nemlig ikke super klare i mælet omkring! !Jeg bad dem slette mig, da det gik op for mig, at jeg skulle tage røven på uvidende mænd, som enten søgte noget kvindelig bekendtskab eller måske endda den eneste ene.

Føj for h***** hvor burde de skamme sig!

Hvor er det bare FEDT, at der er kommet fokus på det!

Jeg har længe ville tage det op på min blog, men jeg har simpelthen ikke turde at risikere noget, grundet det UerfarenM også nævner.

Redigeret af LabreLaura

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg tænker, om der mon findes juridisk belæg for at erklære de kontrakter for ugyldige, som de svindelsider bruger til at binde deres lokkeduer til tavshedspligt?

Hvilken jura er gældende, hvis hjemmesiderne er hjemmehørende i et land, men lokkeduerne bor i helt andre lande.

Hvor vil de hjemmesider føre retssager mod nogle der bryder deres kontrakter, er de kontrakter lovlige, og kan de føre sager for brud på dem.

Jeg sender lige en pm til:

Schwartz Nielsen
Medlem
https://www.eroguide.dk/forum/profile/32293-schwartz-nielsen/

For at spørge ham om han vil forholde sig til dette indlæg.

Han har jo beriget forum med mange gode faglige juridiske bidrag, som erfaren advokat.

Venlig hilsen

Rejsenetværk

Del dette indlæg


Link til indlæg

Tak for mailen til Rejsenetværk.:)

Jeg skal starte med at sige, at jeg pt. befinder mig i en træls tidszone når det gælder dansk tv, så jeg har ikke set det pågældende program. Problemerne med datingsider uden reel mulighed for at opnå en ægte kontakt til en faktisk person er dog velkendt.

Generelt har selskaberne bag sådanne sider været omhyggelige med at strikke deres betingelser for brug af disse sådan sammen, at der angives at være tale om "underholdning". Ofte vil det fremgå med meget små bogstaver, og ofte så godt skjult, at man kan lede længe uden at støde på teksten, at siden forbeholder sig retten til at benytte fiktive profiler eller at siden alene er virtuelt underholdning, der skal give brugeren oplevelsen af at have en "forbudt" flirt.

Efter min opfattelse skriger siderne på en granskning foretaget af Forbrugerombudsmanden, da siderne udnytter en vildfarelse, som de selv er med til at skabe. Hvis en side vil udbyde virtuel (eller kunstig/falsk) flirt, er der intet til hinder for dette, og der vil sikkert være et marked for noget sådant. Blot bør det fremgå meget tydeligt, at dette er sidens formål, og at der ikke formidles adgang til kontakt med fysiske personer, der vil have en interesse i IRL møder.

Fsva. spørgsmålet om, hvorvidt en NDA er bindende eller ej,  vil dette afhænge af, hvorledes kontrakten er udformet. Hvis der er tale om et tillæg til en dansk ansættelseskontrakt, eller en NDA, der i øvrigt relaterer sig til et dansk ansættelsesforhold, vil der næppe kunne ifaldes sanktioner, såfremt denne brydes. Dette forudsætter dog, at selskabet bag den pågældende side rent faktisk har foretaget sig noget, der er retsstridigt. Hvis dette er tilfældet, vil en NDA stride mod "lov og ærbarhed" som det så smukt hedder i Danske Lov 5-1-2. Man kan ganske enkelt ikke gyldigt indgå en aftale om, at en person skal tie om retsstridige forhold.

Selv, hvis selskabet bag siden ikke har foretaget sig noget egentligt retsstridigt, vil der være en mulighed for, at man alligevel kan slippe afsted med at bryde en NDA. Dette er tilfældet, såfremt samfundsmæssige interesser vejer tungere end selskabets interesse i hemmeligholdelse (whistleblower-reglen). Problemet er her, at den person, der bryder en NDA står med bevisbyrden for, at der er vægtige nok grunde til dette til, at aftalens bodsbestemmelser skal bortfalde, og dette vil ofte kun kunne dokumenteres gennem en lang og ofte dyr retssag.

Hvordan den/de konkrete sager skal bedømmes, kan jeg naturligvis ikke udtale mig om, og jeg vil klart råde de, der måtte have oplysninger om disse sider; men har underskrevet en NDA til at kontakte enten Forbrugerombudsmandens sekretariat, eller Forbrugerrådet Tænks sekretariat. Deres jurister har tavshedspligt, så en henvendelse vil ikke blive offentliggjort, og man vil kunne få oplyst, hvorledes man skal forholde sig.

 

Morten

Del dette indlæg


Link til indlæg

Opret en bruger eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at kunne skrive en kommentar

Blev gratis medlem

Opret en bruger på Eroguide.dk. Det er helt gratis!

Opret en ny bruger

Log ind

Har du allerede en bruger? Log ind her.

Log ind nu