Hop til indhold
Gæst

F-35, ikke som at købe en bil .......

Recommended Posts

Gæst

Nu hvor en hel del af vores allierede allerede har valgt F-35, er lille Danmark velsagtens også nødsaget til at købe det.

Men tanken om at ingen, heller ikke danske pilotter, har haft mulighed for at teste skidtet, i andet end en flysimulator, er vel lidt bekymrende eller hur?

Danmark har stolte traditioner med fejlindkøb der har kostet, vildt, eksempelvis en canadisk drone, helikoptere der krævede så meget vedligehold, at man måtte indkøbe ekstra   helikoptere, for at kunne have et tilstrækkeligt antal i luften. Og ikke mindst, vores ikke militære stolthed IC-4.

https://www.dr.dk/nyheder/penge/dansk-fly-favorit-er-ikke-testet-i-luften 

http://www.dr.dk/nyheder/penge/flyekspert-urealistisk-danmark-faar-lov-til-teste-f-35-kampfly 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Bragende godt indlæg, der er noget, der skal tænkes igennem i stedet for den bevidstløshed, der ellers præger offentlig indkøbspolitik.

Forslag.:

Lad mig prøveflyve de 3 kandidater!

Del dette indlæg


Link til indlæg
Gæst

IC-4 skandalen, kunne have været begrænset eller undgået, hvis staten fra starten havde købt sig til konsulentbistand, vist nok Schweizisk eller Engelsk, det havde formentlig kostet ( Gæt ). 50 - 100 millioner. Og sparet staten for milliarder, og tog-brugerne, Nord-europas længste nosser!

Er det mon muligt at lave en specialist uddannelse, så statslige ansatte får kompetencerne og mandat, til at kunne afvise de billigste bud, udfra manglende / tvivlsom kvalitet. 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg mener at vi er nået til det punkt, hvor et selvstændigt nationalt luftvåben med egne kampfly, er så kostbart at vi ikke har råd til at have vores eget.

Der er lande der er for små, som ikke kan have et forsvarsbudget der er stort nok til egne kampfly.

Som jeg ser det, så er Danmark et af de lande der må opgive at operere egne kampfly, for i stedet at koncentrere os primært om hæren, sekundært søværnet.

Ok nordmændene har købt 56 stk, men de har også en oliefond, hvor der ligger en million kr for hver nordmand, så de har helt andre muligheder end vi.

Men det skal ikke være for at spare, tværtimod bør vi hæve skatten, for at kunne øge forsvarsbudgettet fra de nuværende 1,2 % af bruttonationalproduktet, til nato,s målsætning om 2 % af bruttonational produktet.

Det vil ikke batte til flyvevåbnet, men hæren vil kunne styrkes markant.

Derfor er det så svært at vælge kampfly
Esben Vest Jensen  Af Esben Vest Jensen
8. januar 2016, 13:50     
Et af de fly, som Forsvaret overvejer at købe, kan ende med at blive betydeligt dyrere, men hvad betyder det for politikernes beslutning? Berlingske har spurgt forsvarsekspert.
http://www.b.dk/nationalt/derfor-er-det-saa-svaert-at-vaelge-kampfly

Nato advarer Danmark mod høje udgifter til kampfly Nye kampfly

Det som F35 koster i indkøb, drift og vedligehold i hele dens levetid, rækker derimod til at særligt hæren vil kunne få et markant løft, men også søværnet i den udstrækning pengene rækker, for det er også dyrt at bygge og drive skibe i en sådan skala, at vi kan operere med enhederne på lige fod med vores større allierede.

Måske burde vi genindføre ubåde, hvilket også vil være afsindigt kostbart pr ubåd, men vi skal vel blot bruge 2 ubåde, mens der er tale om at indkøbet af F35, kan ende kritisk på kun 15 fly, færre, så kan flyvevåbnet efter sigende ikke fungere.

Samtidig er hæren i denne situation med sit artilleri, plus en del flere kritiske behov, som der bare ikke er penge til, på trods af alt det som hæren kunne få, for hvert eneste nye F35 fly, vi lader være med at købe:


Stort set intet fungerende dansk artilleri tilbage
Kun mellem to og fire af forsvarets 24 haubitser er egnet til brug, og de har højst to års levetid igen.
Af Steffen McGhie    22. okt 2015 kl. 09:14 

http://ing.dk/artikel/stort-set-intet-fungerende-dansk-artilleri-tilbage-179643 

haubits_m109.jpg?itok=-vsxC9L_

 

Vi burde konvertere flyvevåbnet til en luftstøtte enhed, bestående af transportfly, overvågningsfly, kamp og transport helikoptere, samt en drone kapacitet.

Vi bør så fortælle vores allierede, at vi øger vort forsvarsbudget til 2 % af bruttonational produktet, men samtidig beder vi vore større allierede om at håndhæve suveræniteten over vort luftrum, inklusiv Grønland, sådan som Nato på samme måde hjælper Letland, Estland, Litauen og Island.

Vi stiller så til gengæld op til fælles internationale operationer, med helt nye og stærkere kapaciteter, som vi nu ikke har råd til, fordi kampfly er alt for kostbare for en så lille økonomi som den danske - måske ikke med F 16 pt, men vi har bare ikke råd til at erstatte dem med nye fly.

Det er jo ikke kun artilleriet der er en pinagtig sag, det er det også at vi har 3 nye fregatter, men kun råd til at bemande de 2 af dem.

Vi har en af de nye troppetransport helikoptere stående på frabrikken i England, efter et haveri i Afghanistan, men forsvaret har ikke råd til at får den repareret.

F35 nej tak

Venlig hilsen

Rejsenetværk

Redigeret af Rejsenetvaerk

Del dette indlæg


Link til indlæg

I 1917 samlede folk frivilligt ind til danmarks første luftforsvar - sådan burde vi også gøre idag: dem som synes danmark skal investere i F35 eller et luftforsvar i det hele taget, kan vælge frivilligt at indbetale et passende beløb - jeg ved dog godt, hvor jeg hellere vil fyre mine kugler af :)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest skrev, den 17. nov. 2015 at 11:52:

IC-4 skandalen, kunne have været begrænset eller undgået, hvis staten fra starten havde købt sig til konsulentbistand, vist nok Schweizisk eller Engelsk, det havde formentlig kostet ( Gæt ). 50 - 100 millioner. Og sparet staten for milliarder, og tog-brugerne, Nord-europas længste nosser!

Er det mon muligt at lave en specialist uddannelse, så statslige ansatte får kompetencerne og mandat, til at kunne afvise de billigste bud, udfra manglende / tvivlsom kvalitet. 

Vi skal jo helst opfinde hjulet på nyt hver gang. Hvad IC4 togene angår tænker jeg på, hvad lavede de danske ingeniører der overvågede byggeriet egentlig?

Del dette indlæg


Link til indlæg

Hvad fanden skal vi med artilleri og ubåde??

Det batter sgu da intet!

Nej Danmark bør have en eliteindsats gruppe med professionelle soldater, der samtidig kan træne og sekundere andre nationers tropper.

Og så bør vi droppe F35 og i stedet købe 5 gange så mange Gripen, der vil kunne dække eget luftrum (inkl Grønland) langt bedre.

 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Hvorfor ikke gøre som Finland, spørg den svenske adeln hvis de har nogen flymaskin til overs? 1918 fik de sit første jagtfly i gave af den svenske greven Erik von Rosen, med von Rosens familievåben målet på (se billede). Swastikan var siden det finske luftforsvars mærke helt til 1945. Kuriosa: Den unge vilde pilot Hermann Göring var gæst hos von Rosen i 1920, då han så swastikan for første gang og også mødte sin blivende kone Carin.

Sådan kan det gå når man får uventede gæster.

 

alfredf1f.jpg

Del dette indlæg


Link til indlæg

UUUUUPS Danmark!

Donald J. Trump ‏@realDonaldTrump 11 t.11 timer siden

Based on the tremendous cost and cost overruns of the Lockheed Martin F-35, I have asked Boeing to price-out a comparable F-18 Super Hornet!

Bered jer på at vinke farvel til flere skattemilliarder.

EDIT: Nyheden er også nået til Jyllandspeteren: http://jyllands-posten.dk/international/usa/ECE9247289/danmark-vil-bruge-20-mia-kr-trump-saar-tvivl-om-usas-koeb-af-kampflyet-f35/

KF.

Redigeret af KF

Del dette indlæg


Link til indlæg

Det er spild af skattekroner at købe F18 og F35 fly. For det første får vi "kun" lige det antal fly vi skal bruge og reservedele skal bestilles op imod 3 md før der er brug for dem. Bl.a pga den lange transportvej og også fordi USA har førsteret til dem i forhold til deres andre kunder.

Vi skulle hellere smide skattekronerne efter det svenske Grippen fly som allerede er i luften og fuld funktionsdygtig. Det kommer i en version 2.0 inden for få år og det er den version Danmark ville få hvis vi bestilte.

Det er et fly ligende vores F16 der er bygget til det kolde klima i norden. Det er væsentlig mere manøvredygtig end F35. Og der kan skaffes reservedele mere eller mindre over night da de bliver bygget udenfor Gøteborg. Prisen pr fly er billigere end de 2 amerikanske muligheder og den samlede pakke vil koste os langt mindre også over tid.

Og sverige har også lovet et 100% returkøb af tjenesteydelser ved køb af deres fly.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Deltag i samtalen

Du kan oprette et indlæg nu og oprette dig som bruger bagefter. Hvis du allerede har oprettet en bruger, så log ind her for at oprette et indlæg med den bruger.

Gæst
Svar på denne tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...