Hop til indhold
Rejsenetværk

Ens personlighed

Recommended Posts

Hvordan er vi mennesker forskellige?

 

Jeg tænker ofte over så meget jeg skiller mig ud fra mængden, hvordan det på godt og ondt påvirker min hverdag, retning i livet bagudskuende og fremadrettet.

 

Hvordan har I det, eller er det bare noget man lægger mærke til selv, og andre i forhold til en hvis man skiller sig ud fra mængden.

 

Jeg har jo været inde på hvordan jeg skuffede i skolen, og derfor ikke blev til noget jeg gerne ville, men også hvordan jeg har oplevet interesse for en autodidakt evne til at udvikle tanker på et mere avanceret plan end evnerne til ekstern indlæring rakte, hvilket så også har hjulpet mig til at finde og til nu fastholde et fodfæste på arbejdsmarkedet, hvor mange andre med identiske skuffelser i en verden med ubønhørlige krav til livslang læring har tabt kampen, og er havnet på samfundets forsørgelse.

 

Som af flere bekendt er jeg hardcore single og eneboer på tredje.

 

Jeg er en trygheds narkoman og et ekstremt vanemenneske, hverdagen former sig rituelt, og en flue på væggen ville nok korse sig :huh:

 

Jeg kan have arbejdsdage på 10 og 12 timer, men jeg har kun et kvarter til jobbet, bor op ad metroen, og kan komme med bus, metro og S tog døgnet rundt til hvor jeg skal på no time, og for en beskeden udgift.

Kan bruge 2 - 4 timer bare på at stå op, soignering, spisning af thai takeaway eller Steff Houlberg maxi færdigrettet, spiser rå frugt og grønt også, men kan ikke lave, og laver ikke mad, der derfor ikke tager tid.

 

Har den halve husleje til en 2v ejerbolig end de fleste, og heldigvis bedre råd end de fleste med samme indtægt som jeg til at forsøde tilværelsen som enlig med købesex og andre sociale oplevelser.

 

Robotagtigt tænder jeg for computeren, går på nettet og drikker 2 dobbelte Nespresso kapsel kaffe, senere en til, og sådan forløber dagen, om det er en arbejds eller en fridag ellers trinvist fuldstændig ens ind til jeg har været i bad og er omklædt til at kunne gå på arbejde, træffe nogle, tage på besøg etc.

 

Tænk hvad en travl enlig mor, eller fædre og mødre ville tænke - de når dobbelt så meget på den halve tid fordi de ikke har tiden ellers - godt det ikke er mig.

 

Arbejdsmæssigt holder jeg af et fast skema med fuldstændig rutinemæssige manual styrede opgaver, men også at forholde mig til at videre udvikle og om muligt forbedre samme, men jeg hader uventede forandringer som jeg ikke har haft tid til at forholde mig til, og som jeg/vi ikke får mulighed for at påvirke til en ny normal tilstand i god tid forinden.

 

Passer derfor nok heller ikke ind på en vidensarbejdsplads med højtuddannede, der konstant proaktivt skal kunne tackle øjeblikkelige ændringer i normal billedet og håndtere udfordringerne intellektuelt/administrativt.

 

Jeg har oplevelsen af at jeg passer meget dårligt ind i almindelig selskabelighed uden mål og retning, hvor du måles på din evne til at smalltalke om alt og intet, mens jeg trives rigtig godt i selskab på to eller tre mands hånd sammen med mennesker jeg kender rigtig god, særligt enlige som jeg selv i en sammenlignelig situation, mens jeg falder helt igennem som et menneske uden ballast i selskab med folk der har familien eller det kollektive arbejds/forenings selskab som reference.

 

Lærte en at kende på Hedomax i sin tid, der var blevet skilt, men siden har fundet i forhold igen, han er en hårdtarbejdende succesfuld mindre selvstændig, og han siger han arbejder gennem mennesker, og derfor er rigtig glad for at jeg får ideerne til kulturelle og gastronomiske oplevelser, som han så gladelig takker ja til uden selv at skulle bruge tid på det.

 

Om det er en 5 dages tur til Berlin, eller det er en koncert i et kulturhus, efterfølgende middag og besøg på en vinbar, der går jeg ens til værks - det er et projekt og det skal planlægges :ugeek:

 

Dato, tid og sted, estimeret udgift, rejseplan og Google maps, hvorefter vi ellers er klar til at entrere og afvikle en planlagt oplevelse, det kender jeg flere der sætter pris på at jeg står for.

 

Modsat har jeg en kammerat, der hader at jeg ikke er spor spontan, at jeg ikke bare er med på mobilen, og med på noget sjovt når jeg både har fri og har tid, men vil mailes/varskoes og aftale først forinden vi foretager os noget sammen, han kan ringe og sige jeg holder lige her eller der, kommer du ikke lige, eller jeg ringer på om 5 minutter - det er altså ikke min kop te.

 

Lignende har venner herfra oplevet, der venligt med kort varsel gerne ville kigge forbi, men nej tak jeg havde ikke lige ryddet op eller støvet af, men gerne i morgen eller i overmorgen efter aftale - tak.

 

Det bider nok sig selv i halen, at der er grunde til at du ikke kan finde en kvinde, fordi du er en ener på meget tydelig vis, og af samme grund er forblevet enlig med total kontrol over eget liv, og en mulighed for selv at bestemme i et omfang som et forhold ikke vil kunne rumme.

 

Samtidig med at jeg sætter pris på venners besøg, er jeg også glad når jeg igen er alene, og kan ikke forestille mig at jeg vil kunne forholde mig til at bo under tag med en kvinde, der ikke går igen sådan som alle andre gør - løbet er sgu nok kørt, mere eller mindre selvforskyldt, og eller ubevidst :wink:

 

Føler faktisk kun at det er arbdejdet, og det kun positivt der begrænser mig, og så denne hobby hvor jeg typisk kommer i kontakt herinde med, og stifter bekendtskab med ressourcestærke brugere på EG, hvor jeg slet ikke kan følge med økonomisk, men samtidig er jeg utroligt glad for at være med de sjældne gange sammen på ture til Tyskland, og ikke mindst når de og andre med vil være med til mine forslag til sociale aktiviteter, som sidst skaldyrsaften i Rågeleje, og når vi er mødtes til brunch hvor også dem der har dårligere råd end jeg selv har deltaget.

 

Faktisk og det kan nogle finde trist, men min deltagelse på nettet i fællesskabet om vore fælles hobby, har i høj grad ført til erstatnings relationer indenfor en niche hvor jeg kan gøre mig, mens tidligere netværk er gået tabt i takt med at vi er blevet ældre, og de har udviklet en mere normal fremdrift fra yngre single, til de satte modnere familie fædre, eller bare er kommet i forhold.

 

Egentlig må jeg erkende at jeg selv har nedprioriteret og udfaset kontakten til tidligere venner, fordi jeg ikke kan holde ud at deres partner enten altid er med på besøg, eller altid er der hvis jeg kommer på besøg - her bliver jeg simpelthen socialt handicappet og kan ikke finde ud af at socialisere i en kontekst af altid at være det tredje ben i samværet.

 

Nu rager det jo ikke mig eller andre hvordan I har det, hvis I på samme vis som jeg her skulle se jer i spejlet og forsøge at komme med et bud på hvem og hvordan I er, men har I lyst, så gør det gerne i denne tråd, og hvis ikke I har lyst, så lad endelig være.

 

Men udgør vi denne stamme, denne minoritet i samfundet, der på hver vores måde har brug for Eroguide.dk, hvis ja hvorfor så?

 

Venlig hilsen

Rejsenetværk

Redigeret af Rejsenetvaerk

Del dette indlæg


Link til indlæg

Tak for dit indlæg.

 

Jeg læser stort set alt, hvad du skriver, og min fornemmelse er, at du ligefrem gør en dyd ud af at være en ener. Derfor er du efterhånden også af omgivelserne blevet opfattet som en ener. Og dermed fastlåst i den rolle.

 

Faktisk tror jeg, at du har langt større ressourcer af den ene og anden art, end du egentlig selv går rundt og er bevidst om.

Alene din skriftlige formuleringsevne, som hører til EG's bedste, på et fejlfrit dansk, synes jeg peger i den retning.

Redigeret af Borende X

Del dette indlæg


Link til indlæg

Hey og god 2 juledag Rejse. Håber din jul har været god indtil videre. Min, har været helt perfekt, Sammen med familien, dejlig mad Ja bare skønt selskab.

 

For lige, at starte med den sidste linie først. Nej Jeg har, som sådan ikke brug for EG. Jeg har droslet meget ned på det sidste. Ja det tog alt for meget, af min tid. Der var venner, der begyndte at, spørge ind til om jeg var gået i hi. Mit arbejde havde jeg brug for, at stille mere focus på. Ikke sagt hermed, jeg ikke er her for det er jeg da. Men har også et liv udenfor EG. Og familie, venner betyder alt for mig.

 

Nå for, at vende tilbage til dit spørgsmål om personlighed. Ja Rejse vi to er jo nok meget forskellige. Og det ene er jo ikke mere rigtigt end det andet. Mennesket er på godt og ondt, forskellige og hurra for det.

Jeg elsker, at være sammen med andre mennesker. Jeg sætter pris på at interagere, og mødes med andre mennesker. Jeg elsker at tale med og være stille sammen med mennesker, MEN jeg har også et enormt stort behov for at være alene. Og jeg kan godt lide at være alene, for det er her, jeg henter min primære energi. Det er her jeg kan fordybe mig, reflektere over dagen, de input der er kommet. De spørgsmål der er blevet stillet. ja bare livets underfundige ting.

 

Og hvorfor fortæller jeg, og skriver dette til dig Rejse? Jamen da jeg fik den indsig og tog styringen i mit eget liv, gav det mig en større forståelse for mine egne handlinger og interaktion med andre mennesker både privat og også her på EG.
 
Ingen, skal eller må ændre den person, du er, da jeg vil tro du vil føle dig ukomfortabel, hvis du forsøger at pålægge dig den andens karaktertræk. Det føles ganske enkelt unaturligt. For os mennesker. Håber du kan følge mig her Rejse.
 
Vær tro mod dit personlighedstræk og brug det konstruktivt i dit eget liv og dine personlige relationer. Måske vil det hjælpe dig til at forstå, hvorfor din ven går til sociale arrangementer seks ud af ugens syv dage, eller hvorfor din kollega siger pænt nej tak til en frokost udenfor normal arbejdstid med hele afdelingen. Eller hvorfor du selv gør dette. Det er jo ikke ensbetydende med, at han ikke kan lide jer, måske er han bare bedre med, at være alene. Og i kærlighedens tegn tiltrækkes modsætninger ofte af hinanden.
 
Ja jeg er selv en meget spontan dreng. Elsker når vennerne eller familien ringer, og siger skal vi ikke lave noget sjovt. Jo sku da det da lige det vi skal. Om der er støvet eller rodet hos en ven. Er jeg ligeglad med. For essensen er jeg er sammen med en jeg holder meget af.
 
Ja håber mit skriv, gav lidt mening.
 
Rejse, ha en skøn 2 juledag.
 
KK
 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Det bider nok sig selv i halen, at der er grunde til at du ikke kan finde en kvinde, fordi du er en ener på meget tydelig vis, og af samme grund er forblevet enlig med total kontrol over eget liv, og en mulighed for selv at bestemme i et omfang som et forhold ikke vil kunne rumme.

 

Samtidig med at jeg sætter pris på venners besøg, er jeg også glad når jeg igen er alene, og kan ikke forestille mig at jeg vil kunne forholde mig til at bo under tag med en kvinde, der ikke går igen sådan som alle andre gør - løbet er sgu nok kørt, mere eller mindre selvforskyldt, og eller ubevidst :wink:

 

Hvis du i bund og grund har lyst til at få en kæreste, så synes jeg, at det er noget du skal arbejde videre på. Husk, at du ikke behøver at flytte sammen med en kæreste, men at I sagtens kan have et forhold hvor I ikke nødvendigvis ses hver dag. Desuden skal du huske, at der med sikkerhed er kvinder der har det på samme måde som dig.

 

 

Egentlig må jeg erkende at jeg selv har nedprioriteret og udfaset kontakten til tidligere venner, fordi jeg ikke kan holde ud at deres partner enten altid er med på besøg, eller altid er der hvis jeg kommer på besøg - her bliver jeg simpelthen socialt handicappet og kan ikke finde ud af at socialisere i en kontekst af altid at være det tredje ben i samværet.

 

Det lyder ærgerligt, at du har mistet venskaber af den grund. Jeg bor i udlandet, og derfor er jeg kun i Danmark få gange om året. Når jeg endelig er hjemme, så ses jeg med mine gamle venner, og her sker det meget ofte, at jeg nøjes med at tage ud og spise med den pågældende ven, og at han ikke tager børn og familie med. Jeg synes, at du skal overveje at fortælle din venner hvordan du har det, og prøve fortsat at møde dem på tomandshånd. De fleste mennesker, har en stor forståelse for hinandens særheder. Måske har de i dag opfattet det som om, at du slet ikke gider at se dem mere.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg har en dame i familien som giftede sig for anden gang, og denne gang med naboen. :) De bor stadig hver for sig, side om side, og det tror jeg de bliver ved med for sådan kan de lide det.

Rejsenetværk, måske du skulle give det faste forhold endnu en chance? Du har nået en alder hvor du ikke forventes at ville lege far-mor-børn. Hende som gerne vil arrangere et forhold på samme måde som dig findes formentlig derude. Forstå mig nu ret: Respekt for det hvis du ikke vil, men der er jo mange måder at tilrettelægge sådan noget på.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Hej Rejse,

 

Jeg har et nytårsforsæt og en udfordring til dig, du skal finde dig en kvinde... :P

 

Min personlighed er nærmest modsat af din, jeg er ret spontan, kan hurtig omstille mig til nye situationer og jeg elsker udfordringer både i arbejdslivet og i privatlivet. Jeg er livsglad og tager tingene ret afslappet :D

 

Vi har rejst en del sammen, dit selskab har altid været hyggeligt, du er en sød og hyggelig fyr, jeg tror du skaber dine egne

forhindringer og spænder ben for dig selv, jeg tror ikke omverden opfatter dig som en social handicappede, det er noget du forestiller dig og derfor lukker af for dine venners selskaber, venskaber skal passes og plejes ellers dør det hen...

 

PS.

Hvordan går det med dit engelskundervisning ?

Del dette indlæg


Link til indlæg

Hej Nille

 

Tak for indlæg, ja du ser aldrig forhindringer, men udfordringer der skal overvindes, og her kommer jeg nu i gang med mit engelsk kursus på mine fridage inden nytår, og har købt en bærbar for at kunne bruge kursus cd rom andre steder end hjemme.

 

Om 3 måneder kan vi tale om jeg har lært noget eller ikke, men vil forsøge?

 

Jeg har fået et par meget personlige pm's, som afsender ikke har ønsket at skrive i forum, mange tak for dem - jeg har åbenbart rørt ved noget hos nogle, og helt ok at ikke alle som jeg krænger sig ud som jeg godt kan gøre nogle gange.

 

Kun vil jeg sige at selverkendelse, selvkontrol og handling er alt afgørende for at komme på ret kurs, hvis alt ikke går som vi mest af alt ønsker os.

 

Venlig hilsen

Rejsenetværk

Del dette indlæg


Link til indlæg

Uden at redegøre for hele min egen livssituation, så har jeg et par kommentarer.

 

Jeg tror vi skal være glade for at vi alle er forskellige. Det gælder både arbejdsmæssigt og privat.

 

Arbejdsmæssigt fordi der nu engang er forskellige opgaver der skal løses, og som kræver forskellige kompetencer og interesser.

 

Privat fordi der også dér er forskellige opgaver, men lige så meget at man privat slapper af og det gør de fleste på forskellig vis afhængig af energiniveauet. Mon ikke vi alle kender til det at slappe af foran flimmerkassen og andre gange er det i gode venners lag. Men selv venner kan blive for meget. Nogle venner kræver det et særlig højt energiniveau at mødes med, simpelthen fordi der er FOR meget liv i dem og andre venner kræver at man selv er lidt afdæmpet, for ellers går de helt i baglås.

 

Men man skal huske at udfordre sig selv nogle gange. Jeg har haft det som rejse, altså har haft svært ved at fungere i større sociale sammenhænge hvor jeg ikke kender de fleste, men jeg har kigget på andre og udfordret mig selv og er i dag langt bedre til smalltalk og "bringe mig selv i centrum" med en historie eller andet. Men det har været en lang proces, som har taget mere end 30 år at komme gennem!

Del dette indlæg


Link til indlæg

Kære Rejse

Ingen tvivl om du er introvert. Det er jeg også, men ellers er vi to ret forskellige. Som du kan se er mange andre aktive herinde ikke introverte. Så i alt er folk nok ret forskellige, også herinde.

Nu ved jeg ikke præcis, hvor gammel du, men i lyset af det jeg har læst, som du har skrevet om dig selv og forskellige andre ting (dit sprog, nogle af dine svar, din vedvarende kredsen om "kæpheste"), så viser du alle tegn på en autismespektrumforstyrrelse. Fx aspergers syndrom, altså en mild for for autisme. Det undrer mig lidt, hvis du ikke i skoletiden fik opmærksomhed fra skolepsykologen, men måske er du for gammel, og derfor fra en tid, hvor der ikke var det store fokus på den slags.

Jeg siger det i den bedste mening, det er jo ingen skam. Men det er klart også kun en hypotese, for det ville ikke være redeligt at hæfte diagnosen på dig uden test og en egentlig samtale. Men hvis ikke du har fået den tanke præsenteret før, kan den måske inspirere dig i dine refleksioner over din egen personlighed.

Del dette indlæg


Link til indlæg

 og her kommer jeg nu i gang med mit engelsk kursus på mine fridage inden nytår, og har købt en bærbar for at kunne bruge kursus cd rom andre steder end hjemme.

 

Forstår ikke, hvorfor du ikke fik et kursus til Smartphone, som jeg anbefalede?

 

http://www.goethe-verlag.com/book2/DA/

 

- så kunne du jo bruge det overalt og så snart du havde bare 5 min + have sparet udgiften til den bærbare.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Gæst

@Bebop 

Selvom det er i bedste mening, så synes jeg altså ikke, at det er særlig pænt af dig at sidde og gætte på hvilke diagnoser, som den pågældende debattør kunne have.

For at kunne fastslå hvilke diagnoser folk har, så kræver det altså en dybere indsigt i den personlighed, som vedkommende har. Det kan man ikke bare vurdere ud fra nogle få indlæg, som vedkommende har skrevet. 

Når det er sagt, så er der mange herinde jeg har mistænkt for at have den samme diagnose, men det holder jeg for mig selv. 

Godt nytår  :)

 

Del dette indlæg


Link til indlæg

 

Selvom det er i bedste mening, så synes jeg altså ikke, at det er særlig pænt af dig at sidde og gætte på hvilke diagnoser, som den pågældende debattør kunne have...

Enig.

Hvis Bebops indlæg derimod var blevet sendt som en venlig PM til Rejse i stedet, havde det været en helt anden sag... :wink:

Vh./TH (selv lettere autistisk - tror jeg nok... :cool::) )

 

Redigeret af ThorsHammer

Del dette indlæg


Link til indlæg

Til jer der synes det ikke er pænt af mig at skrive som jeg gjorde: Det er jeg selvsagt uenig i, og det er netop den reaktion, der fik mig til det.

Dels synes jeg klart at jeg understreger at der er tale om en hypotese, at jeg baserer den på tegn, og at den er ment til refleksion. Jeg skrev den ikke privat af to grunde: Rejse lægger op til refleksion i åbent forum og jeg synes generelt der er brug for af-tabuisering af mange af de varianter af personligheder i og omkring normalområdet, der findes. I en anden tid ville "etiketten" være "excentriker", og som jeg skriver er det ingen skam. Tværtimod: Skam få den, der tænker ilde derom.

Men hvis I finder mig uhøflig eller ond, så går der ingen skår af mig. Det var på ingen måde min mening at være nogen af delene.

Redigeret af Bebop

Del dette indlæg


Link til indlæg

....Men hvis I finder mig uhøflig eller ond, så går der ingen skår af mig...

 

Ingen anser dig vist for at være "ond", Bebop :cool:

Ikke på baggrund af indlægget til Rejse, ihvertfald... :-P

Min egen kommentar henviste mere til såkaldt pli, taktfølelse, diskurs end til ondskab... :wink:

Men vi lever jo i en fri verden, og du har naturligvis lov til at have en anden opfattelse på det her punkt end undertegnede :)

http://da.wikipedia.org/wiki/Diskurs

 

 

 

Redigeret af ThorsHammer

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg har skam intet imod Bebops analyser, tværtimod.

 

Det er nu ikke så værst at være bare lidt excentrisk, hellere det end gråt i gråt med mængden.

 

Det er tankevækkende at jeg i skolen godt kunne føle mig som en af disse, på den ene side normale børn, men på den anden side børn med forfærdelige fremtidsudsigter i et videns samfund, hvor selv håndens arbejde ikke længere kan rumme dem med blot et minimum af boglig styrke, i modsætning til min generation og generationen før:

 

Indland 26.12.2014 kl. 23:00

Skoler overser mindre begavede

Indlæringsproblemer: Børn med lav IQ får ikke den hjælp i skolen, som de har brug for, lyder det fra psykologer og neurologer.

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE7317926/Skoler+overser+mindre+begavede+/

 

Siden hen har jeg som medarbejder og privat oplevet at ledere og veluddannede venner absolut ikke har regnet mig i kategori med børnene i de artikler, tværtimod på trods af deres viden om at jeg har massive problemer med at lære og tilegne mig skemalagt pensum, om end jeg gennem udenadslære og kontinuerlig rutinemæssig brug af tillært nyt i nogen grad har kunnet overvinde mit indlærings handicap.

 

Bruger jeg derimod ikke det jeg har lært mister jeg lynhurtigt evnen til at huske og vedligeholde ny viden :cry:

 

For eksempel har jeg for tiden en chef der bruger min teamkoordinator som har regnet mig ud, for bedre at forstå det jeg skriver, og på den måde kan jeg aktivt opnå indflydelse, men ikke alle har villet, eller kunnet forstå min grundige skriftlige tilgang til den indbyrdes kommunikation.

 

Så jo Bebop har ret i at jeg er fra en tid hvor jeg ikke kom til skolepsykolog, det tror jeg egentlig kunne have gavnet mig, om jeg var kommet det.

 

Venlig hilsen

Rejsenetværk

Redigeret af Rejsenetvaerk

Del dette indlæg


Link til indlæg

Hej Rejse.

Tro ikke på, at skolepsykologen for alvor kan ændre personligheden.

Vi er alle forskellige, og det er derfor fornuftigt, at man er glad for og stolt af, at man er den, man er. Det værste, man kan gøre efter min opfattelse, er at stræbe efter at have en grundlæggende anderledes personlighed og grundlæggende anderledes evner. Det kommer man ikke langt med. Det eneste man kan få ud af det, er at gå rundt og være trist, fordi man ikke kan opnå det.

Man bør stræbe efter at bruge sin personlighed og evner og ikke være flov, men stolt over, at man er den man er. Det kan let være sådan, at andre, man ønsker at have karaktertræk fra, også kan ønske at besidde karaktertræk fra en selv.

En del af det at blive voksen/moden er vel, at man hviler i sig selv og har fundet sig tilrette med at være den man er.

Det jeg har skrevet her skal ikke forstås, som om jeg mener, at vi alle sammen er totalt uforanderlige. Det mener jeg ikke, vi er. De grundlæggende evner og den grundlæggende personlighed er det svært at ændre ved, men vi interagerer hele tiden men andre mennesker, og vi lærer også nyt, og det er med til at give os nye færdigheder og i bedste fald nye synsvinkler på andre. 

Blot mit lille bjæf i debatten.

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Gæst

Men hvis I finder mig uhøflig eller ond, så går der ingen skår af mig. Det var på ingen måde min mening at være nogen af delene.

 

Ja, som ThorsHammer påpeger, er der ingen, der anklager dig for at være ond. Det er et ord du selv har tilføjet. 

Jeg nævner blot, at man bør være yderst varsom med at udtale sig om at folk har en bestemt diagnose. Det kræver som bekendt en meget dybtgående indsigt i personens baggrund og faktuelle forhold. 

Jeg bemærker dog at dig og Rejse har en særlig fortrolighed og du dermed ikke har såret vedkommende ved dit indlæg. Jeg beklager derfor dybt, at jeg anklagede dig for at uhøflig og mangle pli. 

Del dette indlæg


Link til indlæg

..Jeg beklager derfor dybt, at jeg anklagede dig for at være uhøflig og mangle pli. 

 

Hvorfor dog det?

 

Det ER da udtryk for manglende pli at hæfte diagnoser såsom Aspergers syndrom og "autismespektrumforstyrrelse" på folk i et debatforum på baggrund af nogle debatindlæg! :idea::cool:

Jeg fastholder derfor min egen kritik, som er principiel og generel og ikke specielt rettet mod den "psykiatriske diagnosticering" af Rejse..!

At Rejse lige frem tager positivt imod Bebops diagnose er da heldigt (for dem begge!).

Personligt ville jeg ihvertfald foretrække, at man lige konfererer med mig pr. PM, forinden man på et debatforum evt. hæfter div. psykologiske eller psykiatriske diagnoser på min person  :wink:

Mon ikke et flertal af EGs debattører har det nogenlunde på samme måde?

 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Er det ikke lige så slem at anklage folk for at være trolls og klanledere, haha  :P

 

Det er jo ingen sygdom. Det er jo nærmest et embede :D :D

Del dette indlæg


Link til indlæg

Det ER da udtryk for manglende pli at hæfte diagnoser såsom Aspergers syndrom og "autismespektrumforstyrrelse" på folk i et debatforum på baggrund af nogle debatindlæg! :idea::cool:

Personligt ville jeg ihvertfald foretrække, at man lige konfererer med mig pr. PM, forinden man på et debatforum evt. hæfter div. psykologiske eller psykiatriske diagnoser på min person :wink:

Jeg hæftede faktisk ikke nogen diagnose på. Jeg skrev, at der var tegn, og at det var en hypotese. Det mener jeg alvorligt og ikke bare som en fernis, der skal dække min egen røv.

Rejse (undskyld, at jeg omtaler dig i 3. person, Rejse, men nu er det altså kun din net-persona, altså det billede der er af "Rejsenetværk", ikke dig som virkelig person jeg taler om) har som debattør her og på Hedomax en ret unik profil, bl.a. fordi han har taget et bredt spektrum af private forhold op til diskussion/refleksion, herunder sin oplevelse af anderledeshed.

I øvrigt betragter jeg nu ikke aspergers som en "psykiatrisk" diagnose, selvom den hører under de neuropsykiatriske diagnoser i det diagnosesystem, der anvendes i DK. Det er mere "neuro" end det er psykiatrisk. Jeg ser det som et handicap, på samme måde, som hvis man mangler førlighed/eller et lem ... Og derfor er der i mit perspektiv intet nedgørende overhovedet i at lufte hypotesen. Tværtimod så jeg en anledning til både at af-tabuisere og at give Rejse lidt inspiration, hvis ikke det har været oppe før.

Mht. om det kan bruges til noget i et offentligt forum, så er der både den pointe, at andre måske kan tænke lidt over, om det giver mening at blive ved at foreslå Rejse de samme ting igen og igen (fx at få en "kæreste", mit gæt er at en bogstavelig "bolleveninde" er mere passende). Og den mulige gevinst Rejse kan have i at have det perspektiv med i sin egen selvforståelse.

Bare rolig, det er meget sjældent jeg finder anledning til at strø om mig med diagnoser. Det skulle da lige være Tourettes :) Og slet ikke, når folk ikke selv inviterer, selvom de måske indbyder. Men tænk på hvor mange gange "kvindehader" er blevet brugt herinde. Skulle det være mindre slemt? I mine øjne er det da langt værre, men jeg har til gode at se en protest mod det. Generelt fører det ikke til så meget at hæfte etiketter på folk ud over at tage afstand og sammentømre grupper. Men det var jo netop ikke sådan jeg gjorde.

Jeg er både lidt ærgerlig over fx din opfattelse og samtidig bekræftet i min forventning, om at nogle ville modtage det sådan. Men jeg er glad for at du, Rejse, ser ud til at have taget det i den ånd det var skrevet. Det satsede jeg stærkt på du ville gøre :)

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg havde selvfølgelig helst været foruden at skille mig sådan ud at jeg passer så godt på Bebops hypoteser, som jeg faktisk gør, men det værste er og var nu at nogle uudtalt, lærere og kammerater formentlig i de yngre år har regnet mig for dum fordi jeg ikke kunne lære fremmedsprog, matematik og fysik, og fordi jeg ikke kunne læse og skrive før i 3/4 klasse.

 

Siden i voksenlivet arbejdsmæssigt og privat at have været i kontakt med, og har etableret netværk af lærde og succesfulde mennesker, der har sat sig helt ud over alt det jeg tydeligvis ikke kan formelt, men i stedet levende har interesseret sig for at bore ind til hvad de ser som mine mere uformelle/autodidakte kompetancer, min udefinerbare og upåviselige intelligens, ja det har siden givet mig en slags oprejsning som jeg er dem taknemmelig for. 

 

Samme har så også trættet og irritereret andre chefer, der helst var min uortodokse proaktivitet foruden, for der hersker hos mange i mange virksomheder den her opfattelse af at evner omsætter man til ambitioner som man igen omsætter til en karriere, kan eller vil man ikke det, ja så er det bare skomager bliv ved din læst, og bland dig ikke i det vi andre er ansat til at beskæftige os med.

 

Man kan så sige at jeg genstår at bestå lakmusprøven, der jo består i at få antaget og omsat egen nytænkning i praksis, andet end i det små, for det er stadig ikke rigtig lykkedes for mig.

 

Dog har jeg kunnet følge hvordan yngre mellemledere der har forsøgt at fremme mine ideer siden er kommet videre andet steds, og her er steget hurtigt i graderne, så måske det ofte ikke har været dem og jeg der var helt forkert på den :)

 

Det mener jeg så heller ikke jeg er med mine tanker om noget FKK lignende på dansk jord, og jeg håber at Pia Lindblad der gerne vil det jeg ikke kan selv, at hun under kyndig juridisk og økonomisk vejledning kan starte et eller andet op i 2015, under opbakning fra danske piger til at skabe en mulighed for at købesex med danske piger ikke kun er for de få med flest penge, men også for de langt flere med en almindelig indtægt, mod at pigerne tilbydes at arbejde i en klub hvor de har 0 kr i egne udgifter.

 

Lidt offtopic, men bare for at relatere Bebops hypotese om en mulig diagnose til et karaktertræk jeg er kendt for på Hedomax og EG, der har fået mange og som får mange til at ønske mig, ja undskyld udtrykket ad helvede til ud herfra :wink:

 

Venlig hilsen

Rejsenetværk

Redigeret af Rejsenetvaerk

Del dette indlæg


Link til indlæg

Deltag i samtalen

Du kan oprette et indlæg nu og oprette dig som bruger bagefter. Hvis du allerede har oprettet en bruger, så log ind her for at oprette et indlæg med den bruger.

Gæst
Svar på denne tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...