Nille 6301 Skrevet 20. November, 2014 https://www.dr.dk/levnu/mad/stegt-flaesk-er-kaaret-til-danmarks-officielle-nationalret Tja, stegt flæsk er ikke lige min livret... jeg spiser det kun ved lejlighed. Jeg synes der er andre gode retter som burde vinde... 1 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Gæst Skrevet 20. November, 2014 En skandale at det ikke er noget ordentlig mad som flæskesteg med brun sovs, rødkål og kartofler eller stegt rødspætte. Men hvad kan man forvente med en socialakrobat ved roret, så skal det da blive noget underlødigt plebejer mad! 1 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Arne Jensen 2078 Skrevet 20. November, 2014 Det er sq da ligegyldigt hvilken ret, der er kåret til Danmarks officielle nationalret, bare det er svinekød :D 5 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
SuperFucker 88 Skrevet 20. November, 2014 (edited) Jeg synes Fisse skal være Nationalret #1 - men det er måske mere noget man(d) *slubrer* i sig ? Der er ca. 50% af befolkningen der gerne vil have denne ret, er jeg sikker på (måske flere, der er jo også piger der bedst kan lide en god skålfuld hjemmelavet Fisse).... Redigeret 20. November, 2014 af SuperFucker 1 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Bear 8086 Skrevet 20. November, 2014 En skandale at det ikke er noget ordentlig mad som flæskesteg med brun sovs, rødkål og kartofler eller stegt rødspætte. Men hvad kan man forvente med en socialakrobat ved roret, så skal det da blive noget underlødigt plebejer mad! Blev de retter som du nævner, ikke stemt ud i de indledende runder? Det kan du vel ikke bebrejde Dan Jørgensen for? Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Gæst Skrevet 20. November, 2014 Selvfølgelig kan jeg det! Han er da Medister! 2 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
holstebronx 7415 Skrevet 20. November, 2014 Var kravet at det skulle være ældre retter? Jeg har fået stegt flæsk 10 gange i hele mit liv tror jeg, og det er nok højt sat. Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Prinz 5028 Skrevet 20. November, 2014 Den passer fint til mig Jeg har næsten altid et stykke flæsk til at ligge i køleskabet, så når der lige skal laves et hurtigt varmt måltid, ryger der lige et par stykker flæsk på panden 1 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Gæst Skrevet 20. November, 2014 Mage til ligegyldig ret. Ifølge min mening skulle det have været smørrebrød. Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Borende X 25042 Skrevet 20. November, 2014 Var kravet at det skulle være ældre retter? Jeg har fået stegt flæsk 10 gange i hele mit liv tror jeg, og det er nok højt sat. Det kommer vel an på, hvad man forstår ved "nationalret". Er det den, som de fleste kan lide? Er det den, folk forbinder bedst med det danske køkken? Eller er det ........ Selv synes jeg, at det da en dejlig ret. Den var meget brugt i 50'erne som fattigmandsspise, men efter mange år ude i kulden er den faktisk kommet til ære og værdighed igen. 1 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
ThorsHammer 519 Skrevet 20. November, 2014 Min favorit ville være hakkebøf med bløde løg af friskhakket oksesmåkød fra den gode slagter - tilbehør nye kartofler, brun sovs, surt a la syltet asie, rødbede el. agurkesalat og så et par spejlæg på toppen Så bliver det ikke meget bedre og til en helt fornuftig pris, lige som det er nemt at lave for køkken-mongolerne.. Her er en Classic pilsner øl fra Tuborg tilstrækkeligt eller en hverdags rødvin lavet på Cabernet Sauvignon eller Malbec (pga. den brune sovs nødvendigt med en ikke for let vin). 1 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Jasmin 8533 Skrevet 20. November, 2014 jeg eeeeeeeeeeeeeelsker Stegt flæsk med persillesovs..... flæsken bruges til at skovle sovsen ind med og kartoflerne - dem må de godt lade blive i gryden for min skyld.... sådan 16-20 stykker flæsk, let saltede og så med fingrene så jeg kan få godt med sovs til hver bid... - så er jeg da i himlen 3 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Gæst Skrevet 20. November, 2014 Flæsken bruges til at skovle sovsen ind med og kartoflerne - dem må de godt lade blive i gryden for min skyld.... Mums jaa, -det er bare en klassiker at bruge flæsken som en ske til sovsen, stegt flæsk kan bare ikke spises med kniv og gaffel.... 4 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Borende X 25042 Skrevet 20. November, 2014 Mums jaa, -det er bare en klassiker at bruge flæsken som en ske til sovsen, stegt flæsk kan bare ikke spises med kniv og gaffel.... Nej, man skal bevæbne sig med en køkkenrulle eller to, inden man går i gang. 2 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Bundstokken 2138 Skrevet 20. November, 2014 Jeg deler jeres positive synspunkter vedr. vores nyudnævnte nationalret, jeg synes bare i overser sovsen - persillesovsen - der skal være så meget persille i at det minder om stuvet spinat . Og ikke noget med at sidde og vente på næste ombæring flæsk, det skal stå parat på bordet så man bare kan lange til - at det der ventetid sidder man jo bare og bliver mæt i Venligst Spunsen/Bundstokken 4 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Dressmann 580 Skrevet 20. November, 2014 (edited) Men men men !! - at bruge 1,2 mill på en sådan undersøgelse... http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/eksperter-om-stegt-flaesk-ikke-meget-godt-at-sige/5314114 Tja, i min optik kan de squ bruges bedre... Enig med BX mht nationalret - behøver jo ik være ens favoritret, men en som "kendetegner" DK (hov hov - her læses ikke røde pølser ) Dressmann Redigeret 20. November, 2014 af Dressmann Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
an2n 50849 Skrevet 20. November, 2014 . . . og det skal være tilberedt af brystflæsket . . . Det gi'r den mest sprøde udgave . . . 3 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
ThorsHammer 519 Skrevet 20. November, 2014 Til ære for det "stegt flæsk elskende folk" vil jeg oplyse, at nogle unge mennesker fra Jylland har startet en hjemmeside op om "Stegt Flæsk Med Persille Sovs", hvor man bl.a. kan læse anmeldelser af restauranter, der serverer nationalretten inkl. pris og karaktergivning. Hjemmesiden hedder SFMPS.dk (regn selv ud hvorfor!): http://www.sfmps.dk/anmeldelser.aspx Jeg har valgt at linke til sitets anmeldelser af restauranter, hvor man kan se, at 2 københavnske restauranter er blevet anmeldt og hver har fået 4½ ud af de 6 maximale grisebasser. Vil man opleve en restaurant, hvor der serveres Stegt Flæsk med Persille Sovs i en kvalitet, der bliver bedømt til 6 ud af 6 grisebasser, så skal man til Den lille Kro i Århus:http://www.sfmps.dk/anmeldelser/den-lille-kro,-aarhus.aspx Vh./TH Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Guest fynbomanden Skrevet 20. November, 2014 Den version der ser ud til at have vundet DM-titlen er IKKE den rigtige version. Den version, der burde være vinderen er den man spiste hvor jeg kom fra i mine unge (og noget lettere) dage. For mig er rigtig stegt flæsk med persillesovs den version, hvor man som den naturligste ting i verden har PANERET med æg og rasp. Det der med tørstegning er vist noget sundhedsfanatikere må have fundet på Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Nille 6301 Skrevet 20. November, 2014 For mig er rigtig stegt flæsk med persillesovs den version, hvor man som den naturligste ting i verden har PANERET med æg og rasp. Det der med tørstegning er vist noget sundhedsfanatikere må have fundet på Jamen så har jeg aldrig spist den rigtige version, hvor kan den spises henne ? Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Krølle Bølle 1122 Skrevet 20. November, 2014 Stegt flæsk og frikadeller er altså som vor egen mor laver det. Basta!!!!! Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
an2n 50849 Skrevet 20. November, 2014 Den version der ser ud til at have vundet DM-titlen er IKKE den rigtige version. Den version, der burde være vinderen er den man spiste hvor jeg kom fra i mine unge (og noget lettere) dage. For mig er rigtig stegt flæsk med persillesovs den version, hvor man som den naturligste ting i verden har PANERET med æg og rasp. Det der med tørstegning er vist noget sundhedsfanatikere må have fundet på Så starter flueknepperiet Det du nævner er paneret flæsk, som ikke må forveksles med 'rigtig' stegt flæsk . . . Det er 2 v i d t forskellige retter . . . 5 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Guest Aarhuselsker Skrevet 20. November, 2014 Den version der ser ud til at have vundet DM-titlen er IKKE den rigtige version. Den version, der burde være vinderen er den man spiste hvor jeg kom fra i mine unge (og noget lettere) dage. For mig er rigtig stegt flæsk med persillesovs den version, hvor man som den naturligste ting i verden har PANERET med æg og rasp. Det der med tørstegning er vist noget sundhedsfanatikere må have fundet på [/quote Hele min barndom boede jeg på Fyn er fin. MEN. paneret flæsk?? Det tangerer blasfemi Nå det skal da prøves Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Guest fynbomanden Skrevet 20. November, 2014 (edited) Opskriften på Stegt flæsk med panering: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=28671 - HUSK DOG, at der SKAL være Persillesovs til og ikke den der brune sovs, der er i opskriften. Når I først har smagt dét, så vil I være enige med mig i, at det er den rigtige version , og undskyld, hvis der skulle være tale om Blasfemi eller flueknepperi Redigeret 20. November, 2014 af fynbomanden Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg