Hop til indhold
Rejsenetværk

Færdigretter

Recommended Posts

Jeg kan ikke lave mad, og har aldrig gjort det.

Jeg har en tilbøjelighed til at spise mere ude, eller hente take away, end der er fornuftig økonomi i.

Det har jeg så også råd til, og jeg vil også fortsætte med at gøre det i et vist omfang.

Som jeg også gør det, med min højtelskede Nespresso kapsel kaffemaskine.
Den er der heller ikke god økonomi i, men den er min daglige lille luksus :)

Som ikke ryger, ingen kørekort og ingen bil, og en meget lille boligudgift, er der et pænt råderum til vaner i det daglige, som der ikke er god økonomi i.

Men derfor kan man jo en gang imellem, godt lige tænke sig om, og opsøge billigere holdbare alternativer :)

Jeg har pt en besparende fokus, på et stadigt mere lødigt udvalg af gode færdigretter.

Jeg gider ikke måltidskasser med alt du skal bruge, men du skal bare lige gøre sådan og sådan, lige en tur i ovnen eller på komfuret.
Eller du skal bare lige tilføje ris eller kartofler, lige dit og lige dat.

Jeg er til all inclusive færdigretter, frosne eller på køl punktum!

Færdigretter der kan varmes direkte i mikro ovn, og som kan spises direkte fra mikroovn punktum!

Pt sværger jeg til:

LêLê convenience
https://lele.dk/lele-convenience/ 

Food Collective
https://www.foodcollective.me/forside 

Steef Houlberg
https://butik.mad.coop.dk/frost/middagsretter/middagsretter/steff-houlberg-frikadeller-p-5707196220971 

Jeg har kig på:

Nemlig.com
https://www.nemlig.com/ 
Agnes færdigretter
(dem med alt tilbehør)
https://www.agnes.com/convenience#færdigretter

Næmt fra Netto
https://netto.dk/varer/egne-varer/naemt/
På Færdigretten.dk
https://xn--frdigretten-98a.dk/?s=næmt 

Alt under 400 gram har ingen interesse.
Under er jo ikke et måltid til en voksen mand :(

Færdigretten.dk
https://xn--frdigretten-98a.dk/ 

Der er også fristende gourmet færdigretter til 100 - 150 kr pr måltid, men så går økonomi vinklen ligesom fløjten.
Så kan jeg lige så godt hente den gode take away, som jeg plejer.

Har I tips til gode færdigretter?

Venlig hilsen
Rejsenetværk
 

Redigeret af Rejsenetværk

Del dette indlæg


Link til indlæg

Da jeg for snart mange år siden arbejdede i skiftehold med 3 uger dag-, og én uge aften arbejde, kunne jeg også godt køre på færdigretter i den uge jeg havde aftenarbejde. Dels fordi det var nemt, dels fordi det var praktisk, hvis man gerne ville have et varmt måltid mad inden for den halve time der var sat af til at spise.

Men aldrig har jeg spist mere kønsløs mad.

Så efter rigeligt med slatne kartofler, indtørrede bønner, rødkål osv, og oversaltet underlig sovs, gik jeg over til bare at have rugbrødsmadder med.

Det var samtidig enden på færdigretter for mit vedkommende. 

Jeg anerkender det praktiske og tidsbesparelsen i at stile en bakke i mikroovnen, dække bord og så ellers bare vente på at det siger “pling”. Det gør jeg stadig af og til, men det er typisk med “rester fra i går” hvis jeg f.eks. har lavet en større portion dagen inden, eller frosset nogle portioner ned til senere brug.

Nu skriver du at du ikke er til måltidskasser, og det er fair nok.

Men du går altså glip af en masse spændende og afvekslende mad. Ja, du skal selv tilberede maden, men det er faktisk ikke ret svært, og det kræver heller ikke at du har et lager af både du ene og andet i dine skabe.

Alt hvad der skal bruges af krydderier (på nær salt og peber) og andre ting, følger med i kassen.

Og der er ikke mere end du skal bruge, så madspild er næsten ikke eksisterende sammenlignet med at du skulle ud og købe alle ingredienserne i supermarkedet, hvor det ofte ikke er muligt at købe i mindre antal/ pakker/ poser end det man lige præcist skal bruge.

Takeaway mad har dog stadig plads i min verden, og jeg nyder nemheden i at hente en frisklavet pizza eller andet i den kategori. Lidt doven må man jo godt være. :ph34r:

 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Er man til lasagne fra køledisken, er Nettos frossen lasagne fin. Server den med grovflute fra Rema (de små runde fra frost) og en pose færdigblandet salat fra køl, hvis der mangler lidt grønt. (Top evt. med lidt olivenolie og et lille æble skåret i tern eller revne gulerødder også fra køl)

30 kr for 1 kg lasagne.

https://xn--frdigretten-98a.dk/lasagne-bolognese-fra-naemt/

IMG_20200520_235730-scaled-e159041484922

Kokken Thomas Alcayaga var sådan set ok tilfreds da han testede den i BT.

4/6 stjerner.

Gå uden om Fakta, Rema og Lidl's hvis muligt..

https://www.bt.dk/det-bedste-af-det-billige/blindtest-af-lasagne-faerdigretter-naesten-som-hjemmelavet

 

Redigeret af ppd

Del dette indlæg


Link til indlæg

Er man til boller i karry, så prøv Lidl's "Boller i Karry" på glas..(!). Til godt nok 50 kr, men poseris kan man altid koge på 20 minutter. (Bland evt. nogle nogle udskårne kogte grønne bønner i risen og bland rundt.)

3 forholdsvis store boller på glas (!) og det er egentlig meget smart for så betaler du ikke for ris og karrysoven er ok. 

https://xn--frdigretten-98a.dk/boller-i-karry-fra-naturens-koekken/

BT tester den også og her får den 4/6 stjerner.

https://youtu.be/zLCUxgmqxu0

Styr uden om Kvickley' samt Steff Houlbergs variationer...

IMG_20201211_140528-1024x768.jpg

Redigeret af ppd

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Aros

@Rejsenetværk Hvis det ikke er hjemmelavet mad jeg får/laver, foretrækker jeg selv take away mest fremfor færdigretter, af den simple grund at jeg synes, at kødet i mange færdigretter er af for dårlig kvalitet eller ikke smager godt nok, men der er udtagelser - her er en som jeg synes du skulle prøve 

https://meyers.dk/produkter-og-kogeboeger/meyers-produkter/meyers-middagsretter/

De kan købes  på nettet eller i flere af i Coops butikker, prisen og min favorit kan du se her

https://butik.mad.coop.dk/nem-mad/faerdigretter/meyers-koedboller-i-tomat-p-5713507014931

Jeg synes virkelig, at det er overraskende hvordan “Meyer” kan lave så gode færdigretter.

Der er bare et problem ved nogle af retterne i forhold til det du søger. Man skal selv sørge for tilbehør ved nogle af retterne. 

Det kan løses ved f.eks. at have tilkøbt nogle gode frosne kartoffelbåde og putte dem i ovnen. 

Jeg kan anbefale dig deres kødboller i tomatsovs med selv indkøbte grove kartoffelbåde. Det er en ret jeg meget gerne nyder, og der er 4 gode velsmagende kødboller af pæn størrelse  og en god tomatsovs dertil. 

Holder du fast ved, at du ikke vil stå for tilbehøret, og ikke f.eks. vil indkøbe grove kartoffelbåde og putte dem i ovnen,  kan jeg anbefale dig Meyers lasagne.

https://butik.mad.coop.dk/nem-mad/faerdigretter/italiensk/meyers-klassisk-lasagne-p-5713507032256

Den fik jeg så sent som i sidste uge. Og den kan varmes i microovn som du ønsker (ligesom de andre retter kan). Jeg synes den smagte rigtig fint, og kan anbefale dig den, men favoritten er deres kødboller i tomatsovs.

Redigeret af Aros

Del dette indlæg


Link til indlæg
ppd skrev, for 2 timer siden:

 

Er man til lasagne fra køledisken, er Nettos frossen lasagne fin. Server den med grovflute fra Rema (de små runde fra frost) og en pose færdigblandet salat fra køl, hvis der mangler lidt grønt.

 

Kan godt lide den fine måde at beskrive dette færdigret-måltid på! Der mangler næsten kun en formulering a la “...på en bund af..” :-)

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest tvr

Rejse, hvad jeg skriver nu, er lidt udenfor skiven, da du jo både i denne og i andre tråde, har klart sagt at du ikke laver mad. Jeg må sige at madlavning virkelig giver mig meget glæde og afslapning. Og derfor synes jeg der er noget du går glip af. Hvis du aldrig har gjort det, forstår jeg selvfølgelig at du føler dig helt på bar bund, og måske er tøvende overfor at prøve. 

Men hvorfor prøver du ikke et madlavningskursus? Nu tænker jeg ikke på et aftenskolekursus, der nemt går op i hat og briller, men hos en anerkendt kok eller restaurant?

https://meyers.dk/madkurser/

https://timmvladimirskoekken.dk/private/

https://hahnemannskoekken.dk/madkurser/

Jeg kender intet til kvaliteten af ovenstående, men da det er anerkendte navne, forestiller jeg mig, der kunne være en del at lære.

I disse Corona-tider, er der nok ikke åbent for den slags, og deres kursus-lister ser mildest talt også lidt begrænsede ud. 

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Den_glade_amatør skrev, for 1 minut siden:

Kan godt lide den fine måde at beskrive dette færdigret-måltid på! Der mangler næsten kun en formulering a la “...på en bund af..” :-)

 

:lol:.

Takker!

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg kan godt genkende den situation, især nu hvor min madklub holder pause på ubestemt tid,

Så er det fristende at snuppe en pizza,burger eller en dybfrost/færdig ret fra Netto , men det er bestemt ikke særligt sundt i det lange løb.

I stedet gør jeg flg.:

1-2 (max) gange om ugen køber jeg kvalitets take-away fra en af de gode lokale restauranter, eller en ovnklar ret fra Homemate.

Homemate er i den lidt dyre ende men absolut i høj kvalitet,.

Derudover kan jeg anbefale, at man tjekker delikatesse afdelingerne i Meny, Kvickly og Føtex, de har ofte gode ferske færdigretter, der bare skal i ovnen, gerne suppleret med rodfrugter etc.

Ind i mellem køber jeg noget godt kød (Hakket fars, Steak eller koteletter) hos den lokale slagter til god gammeldags danske retter.

Endelig køber jeg nu kun frisk rugbrød hos den lokale bager (og desværre ofte et stykkee wienerbrød :-( ) 

På den måde får jeg spist mere alsidigt og sundt, end hvis jeg blot holdt mig til industrimad.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Sentio

Ristet rugbrød, makrel, mayo, frisk citron ..... 5 min ... går aldrig galt. Eneste grønne tilbehør - kold øl 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Af og til bruger jeg at lave mad til 2 personer - så spiser jeg den ene portion og gemmer den anden i køleskabet til næste, dag hvor den bare skal 2 min +/- i mikrobølgeovnen - og salat bliver sådan set bedre af at stå en dag eller 2 og trække i køleskabet - på den måde har jeg en færdigret til ganske få kroner - til gengæld nyder jeg den så gerne sammen med en lidt dyrere specialøl ;-)

Af og til køber jeg selvfølgelig div. færdigretter, men jeg undrer mig gang på gang over at man bruger så ringe ingredienser, i forhold til at indgredienserne næppe kan være den store omkostning i en større produktion/deres andel af den færdige pris i butikken.

Redigeret af Jernsvinet

Del dette indlæg


Link til indlæg
Sentio skrev, for 31 minutter siden:

Ristet rugbrød, makrel, mayo, frisk citron ..... 5 min ... går aldrig galt. Eneste grønne tilbehør - kold øl 

Jeg plejer at tage den med skiver af tomat og avocado ovenpå (hvis vi snakker røget makrel, ikke i tomatsovs). Man kunne da sikkert også give den lidt skiver radiser eller klippe noget purløg over. 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Sentio
Lauersen skrev, for 29 minutter siden:

Jeg plejer at tage den med skiver af tomat og avocado ovenpå (hvis vi snakker røget makrel, ikke i tomatsovs). Man kunne da sikkert også give den lidt skiver radiser eller klippe noget purløg over. 

Den er den hurtige version i tomatsovs - ikke luksus versionen :D

Del dette indlæg


Link til indlæg
Sentio skrev, for 2 minutter siden:

Den er den hurtige version i tomatsovs - ikke luksus versionen :D

Hvis man går efter filet versionen er den lige så hurtig. Det er kun skindet der skal fjernes. 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest tvr
Sentio skrev, for 21 minutter siden:

Den er den hurtige version i tomatsovs - ikke luksus versionen :D

prøv med et æg mellem markrellen og mayonnaisen..... 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg blev lidt inspireret, der blev indkøbt frikadeller fra Steff. Frost.

Skal nok komme med en anmeldelse.

Indpakningen ser godt ud, men om billedet er fake ved jeg ikke endnu.

 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Med vores helt igennem fremragende metro i København, bliver distancer til et relativt begreb når man handler ind :)

Med et par minutter mellem hver station, er det bare at tage sin trehjulede indkøbs trolley med, der kan kravle på trapper, og så ellers handle lokalt, eller længere væk.

Det er ligegyldigt, bare butik eller indkøbscenter ligger ret ved en metro station.

Således også hvis man går efter godt smørrebrød her:

TH Sørensen

https://ths.dk/

Deres dagens ret på køl er glimrende, og kan varmes i mikro ovn.

Dagens ret

https://ths.dk/dagens-ret/

Som regel til prisen 60 kr +

Men ofte er der udsolgt kl 15.

Det er jo mad som vores mor laver dansk mad, og  egnet til opvarmning i egen mikro ovn.

Mikro ovn gør det så ikke til helt den oplevelse, som hvis man fik den serveret direkte, men det er en ok løsning.

Har I flere bud på smørrebrøds eller slagter forretninger med dagens ret ?

Venlig hilsen

Rejsenetværk

Redigeret af Rejsenetværk

Del dette indlæg


Link til indlæg
tvr skrev, for 2 timer siden:

prøv med et æg mellem markrellen og mayonnaisen..... 

Det knaser sgu da helt vildt og kræver lidt af et Kim Larsen gab at tygge over æg og makrel uden at mayoen havner i næsen. :lol:

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest tvr
Anonym bruger skrev, for 1 time siden:

Det knaser sgu da helt vildt og kræver lidt af et Kim Larsen gab at tygge over æg og makrel uden at mayoen havner i næsen. :lol:

OK, kog det først, pil det og skær det i skiver. Så er der plads, også uden et Kim Larsen Gab..........

Del dette indlæg


Link til indlæg
Rejsenetværk skrev, for 15 timer siden:

Jeg kan ikke lave mad, og har aldrig gjort det.


 

Rejse.... tak for at tage emnet op, jeg undres over du ikke kan lave mad, er det fordi du ikke kan, eller er det fordi du ikke gider?

Personligt gider jeg ikke lave mad, det siger mig ikkke noget at lave det, men jeg gør det de fleste dage, fordi jeg sætter dtor pris på god og sund kost, friske grøntsager og kvalitet, men jeg er samtidigt ikke i stand til at betale mig fra at få den type mad færdig lavet til døren.
Jeg har sjældent købt færdig retter og når jeg har gjort det har jeg siddet tilbage med følelsen af at det var godt nok ringe foder. jeg kunne heller ikke finde på at købe mad på den gyldne måge eller lignende steder, igesom brød og pålæg ikke findes i mit mad sortiment.

Ikke at jeg er fanatisk, jeg kan godt spise det hvis jeg er ude, men vælger jeg selv så bliver det mere grønt og kød.

Jeg er så heldig at jeg laver nogle ting for nogle veninder som ved jeg ikke vil have penge men hellere en middag som betaling, i går fik jeg skøn asiatisk mad og laks til, desuden havde hun lavet ekstra meget så jeg fik mad med til i dag, så slap jeg for madlavningen 2 gange i denne uge :) og kan blot håbe en af de andre skal have hjælp senere på ugen.
Det vil da glæde mig meget hvis vi kan finde frem til nogle sunde og velsmagende færdigretter her uden de koster en formue. der er så mange skønne kvinder jeg hellere vil bruge pengene på.

 

tvr skrev, for 1 time siden:

OK, kog det først, pil det og skær det i skiver. Så er der plads, også uden et Kim Larsen Gab..........

Med tanke på at der nok er flere der aldrig har kogt et æg herinde er det da dejligt at få det skåret ud i pap. Tak.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Anonym bruger skrev, 1 time siden:

Med tanke på at der nok er flere der aldrig har kogt et æg herinde er det da dejligt at få det skåret ud i pap. Tak.

Til den lud lap dovne der rejser meget, æg ned i el kedel, op og koge og lade stå 10 minutter, så er der frisk kogte æg.  

Del dette indlæg


Link til indlæg

Udover homemate som allerede er nævnt, så har Irma et udmærket udvalg af Meyers, Cofoco, og flere andre, samt en del måltidssalater. 

Jeg må tilstå at jeg de fleste dage får hovedmåltidet på arbejde, så jeg spiser lidt lettere om aftenen. F. eks. - gys, det er vegetarisk! - Cannellioni fra Cofoco, med spinat og tomatsauce. Husk at se efter om der er hele måltider eller der skal tilbehør til. 

For alle retter vil jeg anbefale konventionel ovn frem for mikroovn. 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Nemtøs

Alle  kan  lære  at  lave  mad,  det  er  nok  mere  interessen  som  svigter. 

Jeg  tror  ikke  på  at  det  er  sundt  at leve  af  færdig produceret  mad,  som  ofte  er  tilført  en  masse kunstige tilsætningsstoffer.  Her  i Jylland  er  der  flere  købmand  som  tilbyder  madkasser  med  friske  lokale  vare.  Der  er  rigeligt  af  mad  og  du  der  medfølger  opskrifter.  Det  er  ikke  kompliceret  og  på  den  måde  får  man  smagt  nye retter  og  ens  smagsløg  bliver  udviklet. 

Tag  jer  lidt  sammen  og  lav noget  lækkert  sundere mad.  

Jeps  jeg  er  en  af  dem  der  køber  grønsager  ved  en  vejbod, koger  suppe  på  frisk  høne  og  laver  egne melboller.  Det  smager  sku  bedre  end  én  pakke  frossen  suppe  med  maskinsnittet  grøntsager.  ( har  aldrig  forstået  hvordan  gulerødderne  bliver  fuldstændig  firkantet)

 

Redigeret af Nemtøs
.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Sentio
tvr skrev, for 19 timer siden:

prøv med et æg mellem markrellen og mayonnaisen..... 

Det bliver frokosten i dag :) .... tak 

... og en lille ekstra tanke... pølsevognen i Tårnby er tæt på hjemmelavet 

Redigeret af Sentio

Del dette indlæg


Link til indlæg

Deltag i samtalen

Du kan oprette et indlæg nu og oprette dig som bruger bagefter. Hvis du allerede har oprettet en bruger, så log ind her for at oprette et indlæg med den bruger.

Gæst
Svar på denne tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...