Hop til indhold
mastergenie

Lovlige bordeller?

Recommended Posts

Straffelovrådets betænkning indeholder udover en afstandtagen fra et forbud mod køb af sex også en nærmere overvejelse af i hvilket omfang prostitutionsvirksomhed (deres ord) skal være strafbar. Og de lægger op til en lille udvidelse af det lovlig område.

I dag er det eneste sikre, at det er lovligt for én prostitueret at drive sin egen virksomhed uden hjælp. Nu foreslår man tillige at tillade virksomheder, der er organiseret som et ligeværdigt fællesskab mellem flere prostituerede. Hertil anfører rådet (på s.62)

Med Straffelovrådets forslag er det hensigten at justere grænsen mellem straffri og strafbar prostitutionsvirksomhed, så prostituerede får lidt større muligheder for at organisere sig i et økonomisk fællesskab, end straffeloven må antages at give mulighed for i dag. Det er således hensigten at give mulighed for, at flere prostituerede aftaler en rimelig fordeling af indtægter og udgifter i prostitutionsvirksomheden, også selv om det indebærer, at en eller flere prostitueredes indtægter får økonomisk betydning for en eller flere andre prostituerede i virksomheden.

Ved siden af den foreslåede nye strafbestemmelse om prostitutionsvirksomhed, hvor der ikke er tale om et ligeværdigt fællesskab mellem de prostituerede, der er beskæftiget i virksomheden, foreslår Straffelovrådet at opretholde den eksisterende kriminalisering af (i øvrigt) at udnytte en andens erhverv ved prostitution.

og

For alle prostitutionsformer gælder, at der kan være en bagmand, som organiserer virksomheden, og det er denne bagmand, der rammes af den foreslåede nye strafbestemmelse.

Den sidste bemærkning kan måske få politiets fokus væk fra telefonpiger og lignende, der ikke modtager andet, end hvad de har et naturligt krav på.

Straffelovsrådet flytter efter min opfattelse ikke nok på reglerne i forhold til at give rum for en ordnet virksomhed, men der er dog en vis bevægelse.

Vi må se om Folketingen vælger også at følge den anbefaling.

/MG

Del dette indlæg


Link til indlæg

Det kunne man godt håbe på, ja.

Men jeg er bange for, at det ikke rigtig ændrer noget. Bagmændende bag handlede kvinder er meget sværere at få fat på en telefonpigerne. Og når nu de ikke kom igennem med kriminalisering af sexkøb, så vil kravet komme om at "gøre noget" og "vise handlekraft" og "se resultater". Dermed vil politiet komme under pres, og vil falde tilbage i det nemme - at ransage bordeller og anholde telefonpiger.

Suk

Del dette indlæg


Link til indlæg

Mit gæt er at det er omtrent som i Sverige: Det drejer sig mer om statistik, end om at bekæmpe kriminalitet. Politiet får i opgave af politikerne at løse mindst så og så mange fald, og så ser man til at gøre lige precis det. Uanset hvordan det sker, eller hvem som rammes af det. Og desværre uanset hvis de slemmeste fiskerne svømmer videre.

Sådan bliver det når politi bliver politik. En faktisk trussel mod demoktratiet, som ingen protesterer imod.

Og i skal sagtens få en helt anden lov og en helt anden syn på tingen i Danmark, for at dette skal ophøre i forbindelse med prostitution. Det er på ingen måde tilstrækkeligt at ikke forbyde den. Desværre.

B

Del dette indlæg


Link til indlæg

Deltag i samtalen

Du kan oprette et indlæg nu og oprette dig som bruger bagefter. Hvis du allerede har oprettet en bruger, så log ind her for at oprette et indlæg med den bruger.

Gæst
Svar på denne tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...