Hop til indhold
Eventyrlige Alice

Langt fra Borgen

Recommended Posts

Eventyrlige Alice skrev, for 46 minutter siden:

Jeg deltager i Langt fra Borgen i aften fra kl 21.50.

Jeg håber at i vil kigge med :x

KH Alice 

Super !!  Jeg skal nok kigge med.... 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Hmm. Bortset fra indslaget med dig, skønne Alice, var det vel ikke noget specielt godt progam. Det flyttede absolut intet.

Der var blandt andet et sært indslag med en kvinde uden meget selvværd, som i årevis tog helt fra Esbjerg til Kbh for at være gadeprostitueret - og som gav mændene skylden for det (meget Tanja-agtigt). Selvom jeg ikke selv kunne drømme om at besøge en gadepige, kan jeg altså ikke forstå, hvorfor hendes opfordring til sex skal gøre manden til et kriminelt svin, hvis han tager imod det (forudsat at han er sød ved hende, naturligvis). Men jeg er jo også mand ..

 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Hvad så vi så i programmet?

Vi så to politikere, der fik profileret sig på en sag (købesex).

Så så vi en prostitueret fra en klinik (Eventyrlige Alice), som virker tilfreds med sig selv, sit liv og sit job. Hun kom med nogle synspunkter, som bestyrkede hende, men også med en bemærkning, der kunne (og blev) tolkes, som var det ikke hendes drømmejob, men som hun selv sagde så er hun jo god til det job.

Så kom en tidligere gadeprostitueret, der havde levet et dobbletliv. Hunbaserede sin triste historie på, at hun intet selvværd havde haft og at hun søgte selvværd hos sine kunder. Det var så deres skyld at hun havde det skidt.

Tilslut kom så de to politikeres procedurer.

Var der ret meget nyt og interessant? nej, egentlig ikke.

Alice arbejder på en af de bedre og mere velorganiserede klinikker, med rimeligt gode forhold. Hun virkede tilfreds med sit arbejde og nød den frihed hun har i det. Hun kan holde pause, når hun trænger til det (og vi trænger alle til en pause fra jobbet af og til), hun kan starte igen, når pengene mangler eller lysten melder sig. Måske var det ikke hendes ungdoms drømmejob, men hvormange af os har lige det. Hvor fedt er det at sidde som kassedame, når man hellere ville være dyrlæge?

Den gadeprostituerede var af den særlige type, der har haft meget lidt selvværd. Hendes argumentation hang ikke rigtigt sammen: Manglende selvværd => prostitution => mændene er skyld i min situation, fordi de er kunder. Jeg forstår ikke argumentationen.

Procedurerne må jeg sige at (trods det at jeg er ræverød) den konservative politikers argumenter holdt bedre vand. Et forbud vil jo ikke hjælpe de gadeprostituerede, de vil altid eksistere og de vil blive presset længere ud i marginen. I stedet kunne man lempe rufferiparagraffen til kun at omfatte decideret alfonseri,  det ville kunne forbedre forholdene for klinikprostitutionen.

SF-politikerens argumentation var af en anden type, baseret på følelser (vi havde jo lige talt med den stakkels tidligere gadeprostituerede) og fornemmelser. Det er fint at have en holdning, selvom den måske ikke er baseret på fakta alene, men så må man acceptere, at andre har en anden holdning på de samme præmisser. At hun så kommer med argumentet at prostitution ofte er pigernes sidste udvej kan undre mig. Vil antisexkøbspolitikerne så fjerne den udvej, hvad skal pigerne så falde tilbage på. Man glemmer i denne diskussion, som i så mange andre, at finde årsagerne til situationen i stedet for at behandle symptomerne.

I udsendelsen manglede jeg indlæg om de handlede kvinder, vi ved findes derude, vi manglede indlæg om escortbranchen, sugardating, thaiklinikker og alle de andre varianter af prostitution.

Nej desværre synes jeg ikke det var en fantastisk udsendelse, jeg synes ellers, at Ask Rostrup er blandt TVA's bedste journalister.

Men fint at Mon-Cherie og Alice stillede op.

Venligst OT (der nyder at købe sex hos selvstændige, afklarede og stærke kvinder)

Del dette indlæg


Link til indlæg

Købesex branchen er så komplex at det vil kræve en laaaang program serie at komme rundt om det hele. Hvis det holder at det kun er 15% af mændene der har købt sex, så er det altså en meget lille del af befolkningen der har kendskab til branchen.

Vi kan lige så godt erkende at det øvrige samfund, samt jounalisterne vil have fokus på laveste fællesnævner - i denne sammenhæng er det uden tvivl de gade prostituerede. Den "gade case" de havde fundet denne gang var nu ret nem at skyde ned. Der var tale om en kvinde der i stort set alle sammenhænge havde haft problemer i sit liv. Nu var det så sex kunder der skulle have skylden, kunder som hun oven i købet selv havde opsøgt i 10!!!!! år for at få et selvtillids boost...... det har nok ikke været ren vold det hele, selv om det ellers skulle fremlægges sådan ;) 

Ang de to politikkere så blev det da slået helt fast at stemmer man SF, så stemme man også for at kriminalisere sex køb! Ikke pga argumenter, men ene og alene udfra følelser og fornemmelser (ja jeg syntes det er en underlige måde at basere sin politik på). Omvendt syntes jeg at Mette Abildgaard fra Konservative havde konstruktiv tilgang til emnet og argumenterede med at købesex ikke vil forsvinde ved et forbud, men bare blive endnu mere lyssky end det er i dag. Selv da Abildgaard blev stillet overfor den gadeprostituerede beholdt fødderne på jorden og konstaterede nøgternt at den pågældende kvindes problemer på ingen ville have været løst ved at forbyde sex.

Alt i alt så syntes jeg faktisk det var en god udsendelse. Vi kan godt glemme alt om at branchen vil blive fremstillet så rosenrødt som vi kunne ønske os.

Tak herfra til de piger og klinikker der til stadighed stiller op til disse programmer og viser et billede af at branchen er andet og mere end gadepiger osv... :) 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Eventyrlige Alice skrev, for 18 timer siden:

Jeg deltager i Langt fra Borgen i aften fra kl 21.50.

Jeg håber at i vil kigge med :x

KH Alice 

Flot at du stiller op, du fremstår som en velafblanceret selvstændig kvinde.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Tak til alle der så med på DR1 i går aftes.

Jeg er enig i at der kunne godt have været tænkt mere over sammen sætningen af udsendelsen.

men enig Mon-Cherie og jeg selv" sagde Hunden" gjorde hvad vi kunne for at komme med et realistisk indlæg til en debat der er Ailien VS Perditor.

Knus Alice

Del dette indlæg


Link til indlæg
Eventyrlige Alice skrev, for 2 timer siden:

Tak til alle der så med på DR1 i går aftes.

Jeg er enig i at der kunne godt have været tænkt mere over sammen sætningen af udsendelsen.

men enig Mon-Cherie og jeg selv" sagde Hunden" gjorde hvad vi kunne for at komme med et realistisk indlæg til en debat der er Ailien VS Perditor.

Knus Alice

Hvis man (som jeg pga fodbold) ikke fik set udsendelsen, så kan den ses her: https://www.dr.dk/tv/se/langt-fra-borgen/langt-fra-borgen-2

Skulle i få overtalt Mette Abildgaard til at prøve en tur på lagnerne, så siger i bare til. Jeg tror hun kunne være et besøg værd :) 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg sænkede paraderne og så det som lightweight public service underholdning som hurtigt viser to sider af sagen, uden det bliver for diskriminerende.

Men ja, holdningen hælder jo mest mod de Konservative (måske første gang for mig nogensinde :D ), for modstanden bliver i dette tilfælde meget subjektiv ("Jeg synes bare det er forkert..")

 

Del dette indlæg


Link til indlæg

15% af mænd over 18, har besøgt GP mindste én gang.. Jeg ville have gættet på 60-70% :P

De andre 2 spørgsmål var noget lettere.

KF

Del dette indlæg


Link til indlæg
Gæst
Nille skrev, for 4 timer siden:

Der er nok flere end 15% som ikke indrømmer det...

Jeg undrer mig over at sex-køb stadig er et tabu. 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Gæst
Nille skrev, for 9 timer siden:

Uha det er da tabu udenfor Eroguide, prøv at sige til dine familie, venner, nabo, kollegaer at du køber sex, uhadada !

Har du da prøvet det? 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Deltag i samtalen

Du kan oprette et indlæg nu og oprette dig som bruger bagefter. Hvis du allerede har oprettet en bruger, så log ind her for at oprette et indlæg med den bruger.

Gæst
Svar på denne tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...