Hop til indhold
Tip toe

Ashley Madison hacking

Recommended Posts

Jeg har naturligvis fulgt lidt med i nyhederne om den store hacking-skandale af Ashley Madison - den amerikanske pardon til Victoria Milan. For jeg var selv turist i VM for noget tid siden, og har derfor oplysninger liggende derinde.

AM er dog meget større en VM og derfor forventeligt mere interessant for hackere, men VM er heller ikke en lille fisk, for det er sprogversioneret til hele Europa.

For AM er det noget gigantisk rod, nu hvor de har mærket sig på diskretion og sikkerhed. Profiler ligger på nettet, og kunder er begyndt at modtage blackmail efter bitcoins, ellers truer de med at offentligøre personoplysningerne.

Det er noget endnu større rod fordi AM brugerne kunne tilkøbe sig en total-sletning af deres profil, hvis de ønskede at stoppe. Det har så vist sig, at være en lodret løgn de har tjent penge på, for de "manuelt slettede" oplysninger er også lækket.

VM tilbyder samme "service" og jeg tænkte på det samme, at det nok var dyrt bondefangeri som de muligvis ikke fulgte til dørs.

Min VM profil er ikke slettet, men i virkeligheden er det kun mit profilnavn og forbindelsen til min bogus webmail som er tilbage. Alt tekst er fjernet. Der er dog privat-billeder, som - selvom jeg slettede dem fra profilen - muligvis stadig kan ligge på VM serveren (dunno?). Og hvis man har brugt samme foto som sin LinkedIN profil, kan et billedsøgning måske fiske personoplysninger frem.

VM har helt sikkert travlt med at tjekke hullerne, og slette de profiler som de har fået penge for at slette.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Nu har jeg ikke fulgt med, men siger historien noget om, hvordan hackerne kom ind på AM?

Admin glemte at opdatere fra Windows 2000 Server ;-) 

Nej, jeg har ikke set noget om det udover citat fra hackerne om at det var let (så de har ikke følt behov for at hævde sig).

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg har hæftet mig ved, at 95% af profilerne angiveligt er mænd, og at mange af kvindeprofilerne hævdes at være falske. Mon ikke det i en eller anden grad kan overføres til de danske sites?

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg har hæftet mig ved, at 95% af profilerne angiveligt er mænd, og at mange af kvindeprofilerne hævdes at være falske. Mon ikke det i en eller anden grad kan overføres til de danske sites?

Passer nok meget godt på escortguide.dk, men mindre godt på dating.dk

En anden mente det samme om sugardaters.dk - se lidt flere nuancer i den tråd:

https://www.eroguide.dk/forum/topic/41466-sugardaters-fake-profiles/?do=findComment&comment=332036

Del dette indlæg


Link til indlæg

Ingen tvivl om at profil-majoriteten udgør mænd, men på én måned fandt jeg da tre daters og en omgang sex. Med kvinder. :D

Jeg tvivler også kraftigt på at VM har manuelt slettet alle de profiler som har betalt for sletning. Indtil nu i hvert fald. :)

Sådan et hack er jo det rene Titanic-symptom for sådan en tjeneste.

 

Del dette indlæg


Link til indlæg


»Jeg var tæt på at kaste op, da jeg så, at sitet var blevet hacket ... det koster mig ægteskabet«

Af Poul Høi
22. august 2015, 20:00     

"36 mio. utro mænd fra websitet Ashley Madison ligger nu online, og Fanden er løs. Men vil skandalen føre til en etisk udrensning – eller i sidste ende til det modsatte?"

Ashleey Madison kunne og burde have givet efter for hackernes krav, i det mindste i samarbejde med politiet, for om muligt at kunne relancere på en sikker måde, efter at hackerne er identificeret og og deres materiale hvis muligt neutraliseret.

Men de vægtede egen forretning højere, end de potentielle koncekvenser for deres brugere af at er blevet Hacket.

Mon ikke ejeren af sitet er hovedrig, og derfor nu kan retsforfølges til ruin i det amerikanske retssystem?

Jeg håber det, ikke hvis sitet havde medvirket til at søge skaden begrænset mest muligt, men det har sitet ikke, og det bør få følger.

"Hackerne har selv beskrevet deres motiv som en blanding af moralsk hygiejne og et had til Ashley Madison, der synes at stikke dybere end blot moralisme. De gav Ashley Madison 30 dage til at lukke og slukke, og da sitet nægtede, offentliggjorde hackerne i denne uge deres materiale sammen med en lektion til sitet og brugerne:"

»Hvis du finder dit navn i materialet, så husk, at det var Ashley Madison, som svigtede dig og løj for dig. Læg sag an og kræv erstatning. Og kom så videre i tilværelsen. Lær din lektie og gør afbigt. Det er ydmygende nu, men du skal nok overleve.«
http://www.b.dk/globalt/jeg-var-taet-paa-at-kaste-op-da-jeg-saa-at-sitet-var-blevet-hacket-...-det-koster-m

Venlig hilsen
Rejsenetværk

Redigeret af Rejsenetvaerk

Del dette indlæg


Link til indlæg

Læs evt. også denne artikel:

http://www.b.dk/globalt/min-kone-var-tyk-og-syv-andre-forklaringer-paa-ashley-madison

PS. det med at måtte betale for at blive slettet, har jeg nu også oplevet på et dansk datingsite - husker desværre ikke helt hvilken - men det har nok været en af dem fra Ikast.

Redigeret af Jernsvinet

Del dette indlæg


Link til indlæg

RokokoPosten 02.09.2015 kl. 06:00
Satire: Hackeres offentliggørelse af Bivas kundekatalog udløser panik
På grund af hacking risikerer danskere over hele landet at få afsløret indkøb i møbelkæden Biva foretaget over de sidste 20 år. Flere frygter skilsmisse og social stigmatisering efter at være blevet afsløret som kunder i lavpriskæden.

Arkivfoto

http://jyllands-posten.dk/bagsiden/RokokoPosten/ECE7985071/Satire-Hackeres-offentliggørelse-af-Bivas-kundekatalog-udløser-panik/

Venlig hilsen

Rejsenetværk

Del dette indlæg


Link til indlæg

Deltag i samtalen

Du kan oprette et indlæg nu og oprette dig som bruger bagefter. Hvis du allerede har oprettet en bruger, så log ind her for at oprette et indlæg med den bruger.

Gæst
Svar på denne tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...