BigDick 4769 Skrevet 14. Februar, 2015 Irish Coffee: Antal personer: 4 Ingredienser 8 cl rørsukker/farin sirup (Kog 1dl vand op med 1,5dl rørsukker og 0,5dl brun farin) 16 cl Irish whiskey (f.eks. Jameson Original) 5 dl god stempelkaffe ¼ l fløde 5 cl Irish Liqueur (f.eks. Baileys) En muskatnød Tilberedning Varm dine glas igennem, med noget kogende vand – din Irish skal jo gerne være varm, ikke! Pisk den køleskabskolde fløde sammen med din Irish liqueur i en iskold metalskål (den må gerne have fået et par timer i fryseren), til du rammer en cremet konsistens. Fløden skal kunne hældes på til sidst, så pisk den endelig ikke for stiv. Smid sirup, whiskey og kaffe i de varme glas og rør rundt Hæld forsigtigt ca. 2cm flødecreme ovenpå (kan også gøres med en ske) Afslut med lidt friskrevet muskatnød Venligst Landsbytossen - stadig uden smart phone 2 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Plaskeren 3498 Skrevet 14. Februar, 2015 Vold mod en god whiskey! 2 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Hyggeonkel 54 Skrevet 14. Februar, 2015 Irish Coffee: Antal personer: 4 Ingredienser 8 cl rørsukker/farin sirup (Kog 1dl vand op med 1,5dl rørsukker og 0,5dl brun farin) 16 cl Irish whiskey (f.eks. Jameson Original) 5 dl god stempelkaffe ¼ l fløde 5 cl Irish Liqueur (f.eks. Baileys) En muskatnød Tilberedning Varm dine glas igennem, med noget kogende vand – din Irish skal jo gerne være varm, ikke! Pisk den køleskabskolde fløde sammen med din Irish liqueur i en iskold metalskål (den må gerne have fået et par timer i fryseren), til du rammer en cremet konsistens. Fløden skal kunne hældes på til sidst, så pisk den endelig ikke for stiv. Smid sirup, whiskey og kaffe i de varme glas og rør rundt Hæld forsigtigt ca. 2cm flødecreme ovenpå (kan også gøres med en ske) Afslut med lidt friskrevet muskatnød Venligst Landsbytossen - stadig uden smart phone og HUSK... Irish Coffee skal drikkes UDEN sugerør, , sugerør er en kæmpe misforståelse, men mange bruger det derhjemme.. hvorfor ved jeg egentlig ikke.. der er jo heller ingen der drikke ØL af et sugerør... vel? 2 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Gæst Skrevet 14. Februar, 2015 Irish Coffee: Antal personer: 4 Ingredienser 8 cl rørsukker/farin sirup (Kog 1dl vand op med 1,5dl rørsukker og 0,5dl brun farin) 16 cl Irish whiskey (f.eks. Jameson Original) 5 dl god stempelkaffe ¼ l fløde 5 cl Irish Liqueur (f.eks. Baileys) En muskatnød Tilberedning Varm dine glas igennem, med noget kogende vand – din Irish skal jo gerne være varm, ikke! Pisk den køleskabskolde fløde sammen med din Irish liqueur i en iskold metalskål (den må gerne have fået et par timer i fryseren), til du rammer en cremet konsistens. Fløden skal kunne hældes på til sidst, så pisk den endelig ikke for stiv. Smid sirup, whiskey og kaffe i de varme glas og rør rundt Hæld forsigtigt ca. 2cm flødecreme ovenpå (kan også gøres med en ske) Afslut med lidt friskrevet muskatnød Venligst Landsbytossen - stadig uden smart phone Hmmm ... lyder altså lige lidt for avanceret ... det er i hvert fald ikke særligt originalt i forhold til autencitet. For det første vil en ægte Paddy ikke give en rats-ass for alle de fine ting om stempelkander og temperaturer. Det eneste de videnskabeligt går op i er hvordan en Guinness skal skænkes. Dernæst, Muskatnød og baileys?! Det er vist ikke noget man har fundet på i Irland men andetsteds. Tror det mest eksotiske krydderi du vil finde i Irland er en broccoli! Og så er der også nogen der vil hævde at en Irish Coffe skal laves af Tullamore Dew ... men ikke mig. Der kan aldrig være noget i vejen med en Jameson Slainte! 2 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
BigDick 4769 Skrevet 14. Februar, 2015 og HUSK... Irish Coffee skal drikkes UDEN sugerør, , sugerør er en kæmpe misforståelse, men mange bruger det derhjemme.. hvorfor ved jeg egentlig ikke.. der er jo heller ingen der drikke ØL af et sugerør... vel? Lige præcis ikke, til helvede med det sugerør, det gør sgu bare en mere fuld. Venligst Landsbytossen - stadig uden smart phone Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
an2n 50849 Skrevet 14. Februar, 2015 Fra tiden hvor whiskey var Johnny Fodslaw, Ballantine og Chivas . . . Arbejdede på et kontor i overgangstiden fra De til du . . Til en julefrokost sad vi nogle stykker og lavede et væddemål - Slips HVER dag i januar-måned - Præmie - Taberen betalte en flaske Chivas Royal Salute . . . TIL DELING Firmaets sorte får ville også være med - 'Chivas Royal med cola var SÅ godt' Væddemålet blev hurtigt ændret til NYT slips hver dag i januar måned Vi andre byttede og lånte os frem . . . Sidste dag havde vi oprindelige været i genbrugsbutikken og købt afskyelige slips, og aftalt med et par sekretærer, at de gik rundt og klippede slipsene - Det sorte får NÆGTEDE, han havde det flotteste silkeslips . . . Vi NØD senere Chivasen med en ENKELT isterning - Var det sorte får med ? - NEJ . . . 1 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Butch 5195 Skrevet 14. Februar, 2015 Hvis I vil have en ægte Irish coffee, så glem alt om brun farin, rørsukker, stempelkaffe osv. De restauranter der tror at Irish coffee skal laves med de der træpinde med brun sukker i enden, og hårdt pisket flødeskum - eller den helt store synder..... Dåse flødeskum!!!......de fatter hat af hvad en rigtig Irish coffee består af. Det er såmen såre enkelt. Kaffe - helt almindelig sort kaffe. Gerne instant hvis I har det (nej det er ikke en joke) Fløde der er let pisket sammen med hvid sukker indtil det har en cremet let flydende konsistens. Hvidt sukker, Jameson eller Paddy's og kaffen blandes. Derefter hældes.....ja hældes cremen forsigtigt ned over bagsiden af en ske, indtil der ligger et tykt lag 1-2cm creme oven på kaffen. Sukkeret i cremen forhindrer at cremen synker ned i kaffen, men derimod bliver flydende ovenpå hele vejen igennem nydelsen. Sugerør, pinde og skeer skal ikke i nærheden af drikken overhovedet. Kaffen drikkes igennem cremen.......og husk at bestille/ få en ny lavet, når der er ved at være bund i den første Sláinte! 3 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Guest Huaa Laan Skrevet 14. Februar, 2015 Irish Coffee: Antal personer: 4 Ingredienser 8 cl rørsukker/farin sirup (Kog 1dl vand op med 1,5dl rørsukker og 0,5dl brun farin) 16 cl Irish whiskey (f.eks. Jameson Original) 5 dl god stempelkaffe ¼ l fløde 5 cl Irish Liqueur (f.eks. Baileys) En muskatnød Tilberedning Varm dine glas igennem, med noget kogende vand – din Irish skal jo gerne være varm, ikke! Pisk den køleskabskolde fløde sammen med din Irish liqueur i en iskold metalskål (den må gerne have fået et par timer i fryseren), til du rammer en cremet konsistens. Fløden skal kunne hældes på til sidst, så pisk den endelig ikke for stiv. Smid sirup, whiskey og kaffe i de varme glas og rør rundt Hæld forsigtigt ca. 2cm flødecreme ovenpå (kan også gøres med en ske) Afslut med lidt friskrevet muskatnød Venligst Landsbytossen - stadig uden smart phone Uden smartphone - men dog med adgang til Ekstrabladet. Du glemte vist lige kildeangivelsen Hilsen Huaa Laan Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
BigDick 4769 Skrevet 14. Februar, 2015 Uden smartphone - men dog med adgang til Ekstrabladet. Du glemte vist lige kildeangivelsen Hilsen Huaa Laan Hvis det ligger dig så meget på sinde, så anmeld dog indlægget og få slettet lortet. Det kan sgu ikke pisse mig af, da. Venligst Landsbytossen - stadig uden smart phone Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Gæst Skrevet 14. Februar, 2015 En hel muskatnød lyder umiddelbart af meget til 4 glas Irish Coffee, når man tænker på hvor dominerende muskatnød er i smagen. Selv bruger jeg kun 1/3 del, når jeg laver bechamel sovs til lasagnen. Læste lige på wikipedia at muskatnødder er euforiserende i større mængder. The more you know... Sugerøret har jeg heller aldrig set fidusen i og foretrækker en ske istedet for 1 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg