Hop til indhold
Rejsenetværk

Hængemulehumanister

Recommended Posts

Fremragende kronik!
- under min indledning :) 

Uanset om vi er ufaglærte, faglærte eller har en videregående uddannelse, der må vi da for pokker alle have det som et mål i livet, at det vi beskæftiger os med har en værdi for andre, og eller for samfundet, der gør at vi så vidt muligt ved egen indsats kan oppebære en indkomst og forsørge os selv, samt vore egne.

Dermed ikke sagt at ethvert virke skal være økonomisk produktivt, men det virke der ikke er, må nødvendigvis respektere at der ligger en værdiskabelse til grund for at humaniora kan få rum til, og mulighed for at bidrage med ånd og dannelse til udviklingen af vores civilisation.

Ikke mindst varetage historien og bevare den for eftertiden.

Eksempelvis kan det irritere mig som ateist og udmeldt af Folkekirken, at skattekroner går til at forsørge biskopper og pensionerede biskopper, der hele livet fra vugge til grav ikke har udgjort andet endt en udgift for samfundet, mennesker der nok tjener 3 x så meget som jeg selv, mens jeg anerkender at det kan være nødvendigt at undertøtte religionsvidenskab, og de der bekæftiger sig akademisk hermed.

Glæder mig til ved lejlighed at opleve det nye Moesgård Museum, uden humaniora kunne det ikke skabes, udvikles og bevares.

Men argumenter og synliggør for søren da jeres værdi for samfundet, i stedet for at spille fornærmet over at de økonomiske realiteteter, der gælder for alle os andre, også forventes at gælde for humaniora på universiteterne.

Læs derfor denne kronik:

Hængemulehumanister
I debatten om antallet af humaniorastudie-pladser er det hverken uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen ®, Dansk Erhverv eller DI, der påpeger humanioras verdensfjerne irrelevans. Det klarer humanisterne helt selv.
http://www.information.dk/512629
Peter Lauritsen er lektor i informationsvidenskab på Aarhus Universitet
----------------------------
Venlig hilsen
Rejsenetværk

Redigeret af Rejsenetvaerk

Del dette indlæg


Link til indlæg

Også sjovt at læse nogle af kommentarerne der bare viser, at kommentatorerne ikke forstår det der skrives, eller ikke vil forstå. De kommer med de samme argumenter der ikke forsvarer humanioraens eksistensberettigelse, men tværtimod bekræfter skribentens ærinde :D

Del dette indlæg


Link til indlæg

Deltag i samtalen

Du kan oprette et indlæg nu og oprette dig som bruger bagefter. Hvis du allerede har oprettet en bruger, så log ind her for at oprette et indlæg med den bruger.

Gæst
Svar på denne tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...