Hop til indhold
Rejsenetværk

Frås på Riget: Lægernes store tag selv-bord

Recommended Posts

Jeg er pt dybt rystet over på det overordnede plan at følge med i denne artikelserie i Jyllandsposten - orker ikke at følge denne kæmpe serie ord for ord, det er også for deprimerende læsning :( 

 

Frås på Riget: Lægernes store tag selv-bord

Indland 21.03.2014 kl. 11:45

Læs et udvalg af Jyllands-Postens afsløringer af, hvordan overlæger på Rigshospitalet har misbrugt forskningsmidler til dyre vine, middage og rejser for familie og kolleger.

http://www.jyllands-posten.dk/premium/indblik/Indland/ECE6575388/fras-pa-riget-laegernes-store-tag-selv-bord/

 

Det kræver et Premium abonnement at læse artiklerne.

 

Jeg har hidtil haft den tro på Danmark, der kommer til udtryk i den udtalelse jeg har læst af Lars Larsen fra Jysk "Korruption begynder ved den dansk tyske grænse, og bliver værre og værre des længere sydpå du kommer i Europa"

 

Helt mistet troen på Danmark har jeg ikke på den konto - forhåbentlig kommer vi stadig ikke i nærheden af den institutionelle korruption der hersker i øst og sydeuropa?

 

Her vigtigst at vi stoler på at vores skattebetalinger forvaltes hæderligt, fordeles og forbruges efter hensigten - den tro på Danmark er hos mig intakt.

 

Men jeg er rystet i min grundvold over forholdene indenfor dele af hospitals verdenen i Danmark, som Jyllandsposten her afslører, og ville nægte at tro det, var det ikke for den ovevældende dokumentation for den svindel der har fundet sted.

 

Artiklerne har fået mig til at filosofere over om der findes nogle mennesker rundt om i samfundet, særligt i nøglepositioner indenfor den offentlige sektor af vital samfundsmæssig rækkevidde, mennesker der findes så få af med så helt unikke kvalifikationer og erfaringer, at det i sin yderste konsekvens kan få ødelæggende konsekvenser for samfundet, hvis man hævder det indlysende rigtige princip om at alle er lige for loven, alle som følge heraf i princippet skal risikere samme straf for samme forseelse.

 

Er det muligt at forestille sig at der eksempelvis er hospitalsledelser, der har undladt i tide at udlede de rette konsekvenser for nogle af de her omtalte personer, ud fra et dilemma om at stå fast på reststats principperne, og måske udsigten til et sammenbrud i den medicinske/kirurgiske drift af hele afdelinger, så specialiserede at vi som nation er fuldstændig afhængig af disse mennesker?

 

Eller at der står og falder millioner/milliarder af kroner, med om de her mennesker forbliver i deres nøglepositioner, eller ikke, skulle de eksempelvis komme i fængsel, så går epokegørende forskning og nye medicinske landvindinger tabt for verden?

 

Hvis mine tanker ikke er helt ved siden af, rejser sig spørgsmålet om hvad vi som samfund kan gøre for ikke at gøre os så afhængige af få mennesker, at de selvsamme mennesker, hvis det viser sig at de ikke holder det personlige moralske niveau, vi bør kunne forvente af dem, hvad kan vi så gøre for at kunne straffe dem som de straffes bør, uden i værste fald i samme ombæring at umuliggøre driften af for eksempel Skejby Sygehus eller Rigshospitalet?

 

For lige for loven skal vi alle fortsat være!

 

I det private erhversliv er det vel nemmere at undlade sådanne overvejelser, hvis viljen til det er til stede - i det store og hele kan der vel altid findes en kvalificeret erstatning for en Administrerende Direktør eller en Bestyrelsesformand i store koncerner, det uden at sætte hele virksomhedens eksistens på spil.

 

Venlig hilsen

Rejsenetværk

Redigeret af Rejsenetvaerk

Del dette indlæg


Link til indlæg

Altså når kontorcheferne i Skat presser deres ansatte til at snyde borgerne, fordi de får bonus hvis der kradses flere penge ind end ventet - så giver det ingen mening at sige, at vi lever i et land uden korruption.

En af de hjertelæger, der er blevet afsløret i korruption, var i øvrigt ivrig escortkunde, fortalte en pige mig engang.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest bogholderen

Jeg tror der er masser af korruption i Danmark, det er bare ikke også i småtingsafdelingen, som vi ser og oplever det i de varme lande. Det skal være store ting og store folk i systemet, før de har systemets beskyttelse, og kun bliver afsløret når nogen sladrer til pressen.

Del dette indlæg


Link til indlæg

det der kan da ikke overraske ? 

 

er det ærgeligt, trist og demoraliserende.... ja 

 

men overraskende ? nix

Del dette indlæg


Link til indlæg

Hvor sårbar samfundet, nationen eller en organisation er, hvis vi mister helt ekseptionelle kompetancer, beror mindre på titel eller placering i et hierarki, end på hvor afhængig du er af meget få mennesker i helt afgørende positioner, som det måske er umuligt at finde erstatning for med kort varsel?

 

Det er jo intet problem indenfor civil skibs eller luffart, at afskedige en selv nok så erfaren og kompetent skibs eller luft Kaptajn, med den næste mulige kandidat til at træde i deres sted - selvom det kan være ærgerligt, og udgøre et tab at måtte være nødsaget til at gøre det.

 

Men hvis vi tænker forhåbentlig helt hypotetisk?

 

Vi fører her i landet en aktivistisk udenrigspolitik, og har en effektiv hjemlig søredningstjeneste.

 

Der er så få F16 og redningshelikopter piloter, som det tager så lang tid at uddanne, og er så kostbart at uddanne, at de udgør unikke teams, uden hvem vi som nation i den yderste konsekvens kan blive afskåret operationelt fra at opretholde beredskaber, og bidrage med kapaciteter til offensive operationer.

 

At finde en ny kompetent forsvars eller værnschef, en ny minister, skulle den tidligere, gøre sig strafværdig eller blot uværdig til at fortsætte i stillingen, udgør altid en mulighed uden at vi sætter vores beredskab og operationelle formåen over styr.

 

Skulle det ske kaster det lidt grus i maskineriet, og udgør midlertidigt et svagt led i kæden, men organisationen er intakt og fungerer fortsat.

 

Min pointe at vi her til lands har magtens tredeling, og at vi er lige for loven, men at vi også når vi begynder at analysere på store organisationer, offentlige såvel som private, måske kan plotte nogle mennesker med så unikke spidskompetancer, at vi er så afgørende afhængige af dem, at der ikke på den tilstrækkelig korte bane findes den nødvendige erstatning for dem, skulle de helt mod forventning gøre sig strafværdige.

 

Hvis vi som samfund kun i teorien, men reelt ikke i praksis er i stand til at erstatte enkeltpersoner, eller teams af personer under skyldig hensyntagen til magtens tredeling, har vi som jeg ser det en massiv demokratisk og principiel udfordring.

 

Salig Hr Møller havde det princip gennem hele sit lange virke, at han havde 3 kandidater i skuffen til at afløse ham, hvis han fik en tagsten i hovedet, og han krævede af alle ledere i organisationen at de også til en hver tid kunne pege på 3 kandidater, der om fornødent kunne træde i deres sted, skulle de få en tagsten i hovedet.

 

Venlig hilsen

Rejsenetværk

Redigeret af Rejsenetvaerk

Del dette indlæg


Link til indlæg

Deltag i samtalen

Du kan oprette et indlæg nu og oprette dig som bruger bagefter. Hvis du allerede har oprettet en bruger, så log ind her for at oprette et indlæg med den bruger.

Gæst
Svar på denne tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...