Hop til indhold
Rejsenetværk

Må den hedgefund brænde op i helvede :-(

Recommended Posts

Amerikansk hedgefund satser på dansk nedtur
AF THOMAS ANDREW, Jyllands-Postens korrespondent
Stor investeringsfond i USA spekulerer i dansk økonomisk nedtur og gældskrise.
http://epn.dk/okonomi2/dk/ECE6461329/amerikansk-hedgefund-satser-pa-dansk-nedtur/

Den finansielle branche er en syg sektor med syge kunstige produkter, der kan smadre hvad rigtige iværksættere bygger op af reelle værdier over mange år, og sende deres mange medarbejdere ud i arbejdsløshed i en rus af global finansiel spekulation.

Mennesker bag skærme der intet skaber selv, men som blot udnytter adgangen til alt information om andres værdier og adgangen til andres kapital,  skaber og forstærker blot kriser i en sand dødsrus.

Uvenlig hilsen
Rejsenetværk

Del dette indlæg


Link til indlæg

Så er det vel heller ikke værre.

 

Den danske journalist har oversat/refereret den engelske originale artikel ualmindeligt dårligt. Det er jo nærmest vrøvl.

I den danske version er det uklart om der er købt Credit Default Swaps på den danske statsobligationer eller på Danske Bank eller om det er med Danske Bank som modpart man har indgået CDS'erne.

 

Den engelske originalartikel vrøvler ikke på samme måde:

http://www.bloomberg.com/news/2014-02-04/owl-creek-said-to-short-denmark-expecting-debt-crisis.html

 

Basalt set er der bare rygter om at en amerikansk hedge fond har købt konkursforsikringer - angiveligt både på danske statsobligationer og på Danske Bank.

 

De har fået øje på hvor stor den danske realkreditsektor er, og hvor mange penge der skyldes væk.

 

De har bare glemt at se på at pengene primært skyldes væk til de danske pensionskasser - og at Danmark som helhed ikke har nogen udlandsgæld - faktisk en udlandsopsparing. Derudover er den danske statsgæld lav. For amerikanere er det nok svært at fatte at det i Danmark er helt normalt at, folk faktisk inddirekte er kommet til at eje deres eget huslån fordi deres egen pensionskasse har købt realkreditobligationen, som de har taget lån i.

 

Den hedgefond behøves ikke at brænde op i helvede - nu er den jo frivilligt gået i gang med at brænde fingrene på Danmark. Den har jo nærmest indgået et sikkert tab, for den kommer kun til at betale præmiepenge uden at få noget igen.

 

Kommer Danske Bank i problemer træder den danske stat ind. Kommer den danske stat i problemer kan der hentes penge  fra pensionsopsparingerne - fx. ved at lave det stunt som de lige har gjort med kapitalpensioner, der nu omdannes til aldersopsparing. Det er et internt fordelingsproblem.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Deltag i samtalen

Du kan oprette et indlæg nu og oprette dig som bruger bagefter. Hvis du allerede har oprettet en bruger, så log ind her for at oprette et indlæg med den bruger.

Gæst
Svar på denne tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...