Hop til indhold
Filosoffen

TV2: Derfor tager gravide kvinder nøgenbilleder

Recommended Posts

- Graviditet afseksualiserer kvindekroppen. Det er det kommende liv, der er i fokus – og det udstråler den gravide krop, siger sociologen Karen Sjørup.

 

Så vidt jeg ved, så er der mange kvinder der bliver frygteligt liderlige når de bliver gravide.

Og der er faktisk også en hel del mænd der har "sex med gravide" som fetisch. Prøv eks. at kigge på diverse pornosites efter gravide og sex.

At en sociolog kommer frem til, at graviditet "afseksualiserer" kvindekroppen, tyder kraftigt på, at sociologen ikke har gjort sit videnskabelige forarbejde, men bare udtaler sig, udfra egen mening.

 

Det er sku' da komplet useriøst.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg er helt uenig med sociologen.

En gravid pige er da sexet og utrolig smuk. De har en helt særlig glød og selvbevidsthed.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Gæst

Jeg er så til gengæld enig med sociologen. Jeg synes der er noget smukt og kærligt over graviditeten, og vil være tilbøjelig til at mene, at dette i hvert fald for mit vedkommen flytter fokus væk fra det rent seksuelle. 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Kan slet ikke se hvad sex har at gøre med at mange kvinder ønsker gravid-fotos. Klart de ønsker fotos mens deres krop er under en forunderlig forvandling. Hvis kvinder bliver mere lystne under graviditet må det have med hormoner at gøre. Og der er vist en helt naturlig logisk forklaring som vist handler om at det i barnets første leveår er bedst med både en mor og en far. En af måderne en kvinde vil kunne sikre at en mand bliver er med sex. Efter fødslen skulle begge forældres energi gerne bruges til opmærksomhed for barnet og måske kan der derfor vær meget lidt/slet ingen lyst til sex

Del dette indlæg


Link til indlæg

Det ene udelukker ikke det andet.

Der sker en relativ afseksualisering. Prøv at stryge en ikke-gravid kvinde på maven og sig "wauv". Reaktionen og betydningen er noget helt andet end hvis kvinden er gravid (i fx 5. måned eller mere).

Afseksualisering er dog ikke det samme som at kroppen bliver helt aseksuel. I heldige tilfælde strutter den endnu mere sexet end før graviditeten.

Endelig kan Sjørup jo have ment det ud fra kvindens perspektiv. Selvom nogle kvinder bliver liderlige, er der en del, der ikke føler sig sexede, og ikke forbinder topmave og tunge bryster med sex, så meget som frugtsommelighed. Skal vi endelig gå lidt teoretisk til værks, så er den målestokken for den ikke-gravide krop sex, for den gravide frugtbarhed. Da frugtbarhed trods alt gerne må vises mere frem, og ikke et underlagt samme snævre idealer, så er det mere legitimt at fotografere sig selv nøgen og måske endda vise det frem. Jf fx de Hollywoodstjerner der har optrådt afklædt på forsider som gravide.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Deltag i samtalen

Du kan oprette et indlæg nu og oprette dig som bruger bagefter. Hvis du allerede har oprettet en bruger, så log ind her for at oprette et indlæg med den bruger.

Gæst
Svar på denne tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...