Rejsenetværk 9737 Skrevet 11. Januar, 2021 (edited) Jeg kan ikke lave mad, og har aldrig gjort det. Jeg har en tilbøjelighed til at spise mere ude, eller hente take away, end der er fornuftig økonomi i. Det har jeg så også råd til, og jeg vil også fortsætte med at gøre det i et vist omfang. Som jeg også gør det, med min højtelskede Nespresso kapsel kaffemaskine. Den er der heller ikke god økonomi i, men den er min daglige lille luksus Som ikke ryger, ingen kørekort og ingen bil, og en meget lille boligudgift, er der et pænt råderum til vaner i det daglige, som der ikke er god økonomi i. Men derfor kan man jo en gang imellem, godt lige tænke sig om, og opsøge billigere holdbare alternativer Jeg har pt en besparende fokus, på et stadigt mere lødigt udvalg af gode færdigretter. Jeg gider ikke måltidskasser med alt du skal bruge, men du skal bare lige gøre sådan og sådan, lige en tur i ovnen eller på komfuret. Eller du skal bare lige tilføje ris eller kartofler, lige dit og lige dat. Jeg er til all inclusive færdigretter, frosne eller på køl punktum! Færdigretter der kan varmes direkte i mikro ovn, og som kan spises direkte fra mikroovn punktum! Pt sværger jeg til: LêLê convenience https://lele.dk/lele-convenience/ Food Collective https://www.foodcollective.me/forside Steef Houlberg https://butik.mad.coop.dk/frost/middagsretter/middagsretter/steff-houlberg-frikadeller-p-5707196220971 Jeg har kig på: Nemlig.com https://www.nemlig.com/ Agnes færdigretter (dem med alt tilbehør) https://www.agnes.com/convenience#færdigretter Næmt fra Netto https://netto.dk/varer/egne-varer/naemt/ På Færdigretten.dk https://xn--frdigretten-98a.dk/?s=næmt Alt under 400 gram har ingen interesse. Under er jo ikke et måltid til en voksen mand Færdigretten.dk https://xn--frdigretten-98a.dk/ Der er også fristende gourmet færdigretter til 100 - 150 kr pr måltid, men så går økonomi vinklen ligesom fløjten. Så kan jeg lige så godt hente den gode take away, som jeg plejer. Har I tips til gode færdigretter? Venlig hilsen Rejsenetværk Redigeret 11. Januar, 2021 af Rejsenetværk 1 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Butch 5198 Skrevet 11. Januar, 2021 Da jeg for snart mange år siden arbejdede i skiftehold med 3 uger dag-, og én uge aften arbejde, kunne jeg også godt køre på færdigretter i den uge jeg havde aftenarbejde. Dels fordi det var nemt, dels fordi det var praktisk, hvis man gerne ville have et varmt måltid mad inden for den halve time der var sat af til at spise. Men aldrig har jeg spist mere kønsløs mad. Så efter rigeligt med slatne kartofler, indtørrede bønner, rødkål osv, og oversaltet underlig sovs, gik jeg over til bare at have rugbrødsmadder med. Det var samtidig enden på færdigretter for mit vedkommende. Jeg anerkender det praktiske og tidsbesparelsen i at stile en bakke i mikroovnen, dække bord og så ellers bare vente på at det siger “pling”. Det gør jeg stadig af og til, men det er typisk med “rester fra i går” hvis jeg f.eks. har lavet en større portion dagen inden, eller frosset nogle portioner ned til senere brug. Nu skriver du at du ikke er til måltidskasser, og det er fair nok. Men du går altså glip af en masse spændende og afvekslende mad. Ja, du skal selv tilberede maden, men det er faktisk ikke ret svært, og det kræver heller ikke at du har et lager af både du ene og andet i dine skabe. Alt hvad der skal bruges af krydderier (på nær salt og peber) og andre ting, følger med i kassen. Og der er ikke mere end du skal bruge, så madspild er næsten ikke eksisterende sammenlignet med at du skulle ud og købe alle ingredienserne i supermarkedet, hvor det ofte ikke er muligt at købe i mindre antal/ pakker/ poser end det man lige præcist skal bruge. Takeaway mad har dog stadig plads i min verden, og jeg nyder nemheden i at hente en frisklavet pizza eller andet i den kategori. Lidt doven må man jo godt være. 4 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
ppd 7847 Skrevet 11. Januar, 2021 (edited) Er man til lasagne fra køledisken, er Nettos frossen lasagne fin. Server den med grovflute fra Rema (de små runde fra frost) og en pose færdigblandet salat fra køl, hvis der mangler lidt grønt. (Top evt. med lidt olivenolie og et lille æble skåret i tern eller revne gulerødder også fra køl) 30 kr for 1 kg lasagne. https://xn--frdigretten-98a.dk/lasagne-bolognese-fra-naemt/ Kokken Thomas Alcayaga var sådan set ok tilfreds da han testede den i BT. 4/6 stjerner. Gå uden om Fakta, Rema og Lidl's hvis muligt.. https://www.bt.dk/det-bedste-af-det-billige/blindtest-af-lasagne-faerdigretter-naesten-som-hjemmelavet Redigeret 11. Januar, 2021 af ppd 3 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
ppd 7847 Skrevet 11. Januar, 2021 (edited) Er man til boller i karry, så prøv Lidl's "Boller i Karry" på glas..(!). Til godt nok 50 kr, men poseris kan man altid koge på 20 minutter. (Bland evt. nogle nogle udskårne kogte grønne bønner i risen og bland rundt.) 3 forholdsvis store boller på glas (!) og det er egentlig meget smart for så betaler du ikke for ris og karrysoven er ok. https://xn--frdigretten-98a.dk/boller-i-karry-fra-naturens-koekken/ BT tester den også og her får den 4/6 stjerner. https://youtu.be/zLCUxgmqxu0 Styr uden om Kvickley' samt Steff Houlbergs variationer... Redigeret 11. Januar, 2021 af ppd 2 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Guest Aros Skrevet 11. Januar, 2021 (edited) @Rejsenetværk Hvis det ikke er hjemmelavet mad jeg får/laver, foretrækker jeg selv take away mest fremfor færdigretter, af den simple grund at jeg synes, at kødet i mange færdigretter er af for dårlig kvalitet eller ikke smager godt nok, men der er udtagelser - her er en som jeg synes du skulle prøve https://meyers.dk/produkter-og-kogeboeger/meyers-produkter/meyers-middagsretter/ De kan købes på nettet eller i flere af i Coops butikker, prisen og min favorit kan du se her https://butik.mad.coop.dk/nem-mad/faerdigretter/meyers-koedboller-i-tomat-p-5713507014931 Jeg synes virkelig, at det er overraskende hvordan “Meyer” kan lave så gode færdigretter. Der er bare et problem ved nogle af retterne i forhold til det du søger. Man skal selv sørge for tilbehør ved nogle af retterne. Det kan løses ved f.eks. at have tilkøbt nogle gode frosne kartoffelbåde og putte dem i ovnen. Jeg kan anbefale dig deres kødboller i tomatsovs med selv indkøbte grove kartoffelbåde. Det er en ret jeg meget gerne nyder, og der er 4 gode velsmagende kødboller af pæn størrelse og en god tomatsovs dertil. Holder du fast ved, at du ikke vil stå for tilbehøret, og ikke f.eks. vil indkøbe grove kartoffelbåde og putte dem i ovnen, kan jeg anbefale dig Meyers lasagne. https://butik.mad.coop.dk/nem-mad/faerdigretter/italiensk/meyers-klassisk-lasagne-p-5713507032256 Den fik jeg så sent som i sidste uge. Og den kan varmes i microovn som du ønsker (ligesom de andre retter kan). Jeg synes den smagte rigtig fint, og kan anbefale dig den, men favoritten er deres kødboller i tomatsovs. Redigeret 11. Januar, 2021 af Aros Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Den_glade_amatør 4796 Skrevet 11. Januar, 2021 ppd skrev, for 2 timer siden: Er man til lasagne fra køledisken, er Nettos frossen lasagne fin. Server den med grovflute fra Rema (de små runde fra frost) og en pose færdigblandet salat fra køl, hvis der mangler lidt grønt. Kan godt lide den fine måde at beskrive dette færdigret-måltid på! Der mangler næsten kun en formulering a la “...på en bund af..” 2 1 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Guest tvr Skrevet 11. Januar, 2021 Rejse, hvad jeg skriver nu, er lidt udenfor skiven, da du jo både i denne og i andre tråde, har klart sagt at du ikke laver mad. Jeg må sige at madlavning virkelig giver mig meget glæde og afslapning. Og derfor synes jeg der er noget du går glip af. Hvis du aldrig har gjort det, forstår jeg selvfølgelig at du føler dig helt på bar bund, og måske er tøvende overfor at prøve. Men hvorfor prøver du ikke et madlavningskursus? Nu tænker jeg ikke på et aftenskolekursus, der nemt går op i hat og briller, men hos en anerkendt kok eller restaurant? https://meyers.dk/madkurser/ https://timmvladimirskoekken.dk/private/ https://hahnemannskoekken.dk/madkurser/ Jeg kender intet til kvaliteten af ovenstående, men da det er anerkendte navne, forestiller jeg mig, der kunne være en del at lære. I disse Corona-tider, er der nok ikke åbent for den slags, og deres kursus-lister ser mildest talt også lidt begrænsede ud. Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
ppd 7847 Skrevet 11. Januar, 2021 Den_glade_amatør skrev, for 1 minut siden: Kan godt lide den fine måde at beskrive dette færdigret-måltid på! Der mangler næsten kun en formulering a la “...på en bund af..” . Takker! 1 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Casten 861 Skrevet 11. Januar, 2021 Føtex har nogle udmærkede færdigretter med al tilbehør. Tilbudspris 60 kr. for to retter efter eget valg. 2 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Gh0st 919 Skrevet 11. Januar, 2021 Jeg kan godt genkende den situation, især nu hvor min madklub holder pause på ubestemt tid, Så er det fristende at snuppe en pizza,burger eller en dybfrost/færdig ret fra Netto , men det er bestemt ikke særligt sundt i det lange løb. I stedet gør jeg flg.: 1-2 (max) gange om ugen køber jeg kvalitets take-away fra en af de gode lokale restauranter, eller en ovnklar ret fra Homemate. Homemate er i den lidt dyre ende men absolut i høj kvalitet,. Derudover kan jeg anbefale, at man tjekker delikatesse afdelingerne i Meny, Kvickly og Føtex, de har ofte gode ferske færdigretter, der bare skal i ovnen, gerne suppleret med rodfrugter etc. Ind i mellem køber jeg noget godt kød (Hakket fars, Steak eller koteletter) hos den lokale slagter til god gammeldags danske retter. Endelig køber jeg nu kun frisk rugbrød hos den lokale bager (og desværre ofte et stykkee wienerbrød :-( ) På den måde får jeg spist mere alsidigt og sundt, end hvis jeg blot holdt mig til industrimad. 2 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Guest Sentio Skrevet 11. Januar, 2021 Ristet rugbrød, makrel, mayo, frisk citron ..... 5 min ... går aldrig galt. Eneste grønne tilbehør - kold øl Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Jernsvinet 13979 Skrevet 11. Januar, 2021 (edited) Af og til bruger jeg at lave mad til 2 personer - så spiser jeg den ene portion og gemmer den anden i køleskabet til næste, dag hvor den bare skal 2 min +/- i mikrobølgeovnen - og salat bliver sådan set bedre af at stå en dag eller 2 og trække i køleskabet - på den måde har jeg en færdigret til ganske få kroner - til gengæld nyder jeg den så gerne sammen med en lidt dyrere specialøl Af og til køber jeg selvfølgelig div. færdigretter, men jeg undrer mig gang på gang over at man bruger så ringe ingredienser, i forhold til at indgredienserne næppe kan være den store omkostning i en større produktion/deres andel af den færdige pris i butikken. Redigeret 11. Januar, 2021 af Jernsvinet 2 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Lauersen 9808 Skrevet 11. Januar, 2021 Sentio skrev, for 31 minutter siden: Ristet rugbrød, makrel, mayo, frisk citron ..... 5 min ... går aldrig galt. Eneste grønne tilbehør - kold øl Jeg plejer at tage den med skiver af tomat og avocado ovenpå (hvis vi snakker røget makrel, ikke i tomatsovs). Man kunne da sikkert også give den lidt skiver radiser eller klippe noget purløg over. 1 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Guest Sentio Skrevet 11. Januar, 2021 Lauersen skrev, for 29 minutter siden: Jeg plejer at tage den med skiver af tomat og avocado ovenpå (hvis vi snakker røget makrel, ikke i tomatsovs). Man kunne da sikkert også give den lidt skiver radiser eller klippe noget purløg over. Den er den hurtige version i tomatsovs - ikke luksus versionen Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Lauersen 9808 Skrevet 11. Januar, 2021 Sentio skrev, for 2 minutter siden: Den er den hurtige version i tomatsovs - ikke luksus versionen Hvis man går efter filet versionen er den lige så hurtig. Det er kun skindet der skal fjernes. 1 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Guest tvr Skrevet 11. Januar, 2021 Sentio skrev, for 21 minutter siden: Den er den hurtige version i tomatsovs - ikke luksus versionen prøv med et æg mellem markrellen og mayonnaisen..... Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
KnudSan 1867 Skrevet 11. Januar, 2021 Jeg blev lidt inspireret, der blev indkøbt frikadeller fra Steff. Frost. Skal nok komme med en anmeldelse. Indpakningen ser godt ud, men om billedet er fake ved jeg ikke endnu. 1 2 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Rejsenetværk 9737 Skrevet 11. Januar, 2021 (edited) Med vores helt igennem fremragende metro i København, bliver distancer til et relativt begreb når man handler ind Med et par minutter mellem hver station, er det bare at tage sin trehjulede indkøbs trolley med, der kan kravle på trapper, og så ellers handle lokalt, eller længere væk. Det er ligegyldigt, bare butik eller indkøbscenter ligger ret ved en metro station. Således også hvis man går efter godt smørrebrød her: TH Sørensen https://ths.dk/ Deres dagens ret på køl er glimrende, og kan varmes i mikro ovn. Dagens ret https://ths.dk/dagens-ret/ Som regel til prisen 60 kr + Men ofte er der udsolgt kl 15. Det er jo mad som vores mor laver dansk mad, og egnet til opvarmning i egen mikro ovn. Mikro ovn gør det så ikke til helt den oplevelse, som hvis man fik den serveret direkte, men det er en ok løsning. Har I flere bud på smørrebrøds eller slagter forretninger med dagens ret ? Venlig hilsen Rejsenetværk Redigeret 11. Januar, 2021 af Rejsenetværk 1 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Anonym bruger 318 Skrevet 11. Januar, 2021 tvr skrev, for 2 timer siden: prøv med et æg mellem markrellen og mayonnaisen..... Det knaser sgu da helt vildt og kræver lidt af et Kim Larsen gab at tygge over æg og makrel uden at mayoen havner i næsen. 2 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Guest tvr Skrevet 11. Januar, 2021 Anonym bruger skrev, for 1 time siden: Det knaser sgu da helt vildt og kræver lidt af et Kim Larsen gab at tygge over æg og makrel uden at mayoen havner i næsen. OK, kog det først, pil det og skær det i skiver. Så er der plads, også uden et Kim Larsen Gab.......... Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Anonym bruger 318 Skrevet 11. Januar, 2021 Rejsenetværk skrev, for 15 timer siden: Jeg kan ikke lave mad, og har aldrig gjort det. Rejse.... tak for at tage emnet op, jeg undres over du ikke kan lave mad, er det fordi du ikke kan, eller er det fordi du ikke gider? Personligt gider jeg ikke lave mad, det siger mig ikkke noget at lave det, men jeg gør det de fleste dage, fordi jeg sætter dtor pris på god og sund kost, friske grøntsager og kvalitet, men jeg er samtidigt ikke i stand til at betale mig fra at få den type mad færdig lavet til døren. Jeg har sjældent købt færdig retter og når jeg har gjort det har jeg siddet tilbage med følelsen af at det var godt nok ringe foder. jeg kunne heller ikke finde på at købe mad på den gyldne måge eller lignende steder, igesom brød og pålæg ikke findes i mit mad sortiment. Ikke at jeg er fanatisk, jeg kan godt spise det hvis jeg er ude, men vælger jeg selv så bliver det mere grønt og kød. Jeg er så heldig at jeg laver nogle ting for nogle veninder som ved jeg ikke vil have penge men hellere en middag som betaling, i går fik jeg skøn asiatisk mad og laks til, desuden havde hun lavet ekstra meget så jeg fik mad med til i dag, så slap jeg for madlavningen 2 gange i denne uge og kan blot håbe en af de andre skal have hjælp senere på ugen. Det vil da glæde mig meget hvis vi kan finde frem til nogle sunde og velsmagende færdigretter her uden de koster en formue. der er så mange skønne kvinder jeg hellere vil bruge pengene på. tvr skrev, for 1 time siden: OK, kog det først, pil det og skær det i skiver. Så er der plads, også uden et Kim Larsen Gab.......... Med tanke på at der nok er flere der aldrig har kogt et æg herinde er det da dejligt at få det skåret ud i pap. Tak. 2 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
DETH 5570 Skrevet 11. Januar, 2021 Anonym bruger skrev, 1 time siden: Med tanke på at der nok er flere der aldrig har kogt et æg herinde er det da dejligt at få det skåret ud i pap. Tak. Til den lud lap dovne der rejser meget, æg ned i el kedel, op og koge og lade stå 10 minutter, så er der frisk kogte æg. 2 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
slip 1022 Skrevet 11. Januar, 2021 Udover homemate som allerede er nævnt, så har Irma et udmærket udvalg af Meyers, Cofoco, og flere andre, samt en del måltidssalater. Jeg må tilstå at jeg de fleste dage får hovedmåltidet på arbejde, så jeg spiser lidt lettere om aftenen. F. eks. - gys, det er vegetarisk! - Cannellioni fra Cofoco, med spinat og tomatsauce. Husk at se efter om der er hele måltider eller der skal tilbehør til. For alle retter vil jeg anbefale konventionel ovn frem for mikroovn. 1 Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Guest Nemtøs Skrevet 11. Januar, 2021 (edited) Alle kan lære at lave mad, det er nok mere interessen som svigter. Jeg tror ikke på at det er sundt at leve af færdig produceret mad, som ofte er tilført en masse kunstige tilsætningsstoffer. Her i Jylland er der flere købmand som tilbyder madkasser med friske lokale vare. Der er rigeligt af mad og du der medfølger opskrifter. Det er ikke kompliceret og på den måde får man smagt nye retter og ens smagsløg bliver udviklet. Tag jer lidt sammen og lav noget lækkert sundere mad. Jeps jeg er en af dem der køber grønsager ved en vejbod, koger suppe på frisk høne og laver egne melboller. Det smager sku bedre end én pakke frossen suppe med maskinsnittet grøntsager. ( har aldrig forstået hvordan gulerødderne bliver fuldstændig firkantet) Redigeret 11. Januar, 2021 af Nemtøs . Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg
Guest Sentio Skrevet 12. Januar, 2021 (edited) tvr skrev, for 19 timer siden: prøv med et æg mellem markrellen og mayonnaisen..... Det bliver frokosten i dag .... tak ... og en lille ekstra tanke... pølsevognen i Tårnby er tæt på hjemmelavet Redigeret 12. Januar, 2021 af Sentio Citér indlæg Del dette indlæg Link til indlæg