Hop til indhold
Guest Alkoholikeren

Marcipan

Recommended Posts

Guest Alkoholikeren

I denne søde juletid skal jeg have masser af marcipan børn børnebørn og oldebørn og venner skal jeg have på julebesøg og tradionenntromskal der være marcipan, indtil nu har jegvsværget til odense marcipan, men nu er Anton Berg (toms chokolade fabrik) kommet på banen med gode tilbud berget på kilo prisen, tysk Lybeck marcipan syntes jeg er for sødt, så da jeg nu skal bryde traditionen med odense, så ja kære venner hvor finder jeg den bedstenmandel smagende marcipan lad høre

bh

alko

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Nemtøs

Det  afhænger  af  hvorledes  du anvender  marcipanen 

 Hvis  den  skal  bruges  som  rå  konfekt vil  jeg helt klart  gå  efter  den  marcipan  med  højeste  % mandel  i.

Hvad  med  at  lave  din  egen  marcipan  fra  bunden??? 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Alkoholikeren
Nemtøs skrev, for 34 minutter siden:

Det  afhænger  af  hvorledes  du anvender  marcipanen 

 Hvis  den  skal  bruges  som  rå  konfekt vil  jeg helt klart  gå  efter  den  marcipan  med  højeste  % mandel  i.

Hvad  med  at  lave  din  egen  marcipan  fra  bunden??? 

Lyder lækkert og spændende med hjemmelavet marcipan med mere mandel og mindre sukker kan du skrive mere om hvordan o.s.v. Så kan jeg eksperimentere mig frem...

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Alkoholikeren
allo-allo skrev, for 8 minutter siden:

Summerbirds er ret god

Ja de er prof på chokolade så hvorfor ikke på marcipan.. :) tak 

Redigeret af Alkoholikeren

Del dette indlæg


Link til indlæg

Anton Bergs er heller ikke så sød.

Jeg har lige fortæret 125 g, en halv pakke.

Men som Nemtøs skriver så lav din egen.

250 g når den er færdig

1 dl vand

85 g sukker eller rørsukker (ca. 1 dl)

200 g smuttede mandler - kolde

Bring vand og sukker i kog og kog under omrøring til sukkeret er opløst. Lad det køle af til stuetemperatur.

Kom mandlerne i en foodprocessor og hak dem i ca. 5 min. Stop et par gange og skrab kanter og bund - hak til mandlerne er som mel. Tilsæt den afkølede sukkerlage (ca 4 spsk), lidt efter lidt til mandlerne mens de stadig kører i foodprocessoren. Marcipanen skal lige begynde at samle sig - mærk på den, den skal være fugtig uden at klistre.

Pak ind i film, ikke de frække så bliver det for klistret ;)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Alkoholikeren skrev, Lige nu:

Tak Knud jeg prøver :) 

Super, sukkeret må ikke krystalliserer,  så rør og vær opmærksom.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Guest Nemtøs
Alkoholikeren skrev, for 1 time siden:

Lyder lækkert og spændende med hjemmelavet marcipan med mere mandel og mindre sukker kan du skrive mere om hvordan o.s.v. Så kan jeg eksperimentere mig frem...

Kigger  min  opskrift  og  vender  tilbage 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Et godt lille råd til at smutte mandler

Når mandlerne er klar til at smutte, så tag et viskestykke og gnid dem i det

Del dette indlæg


Link til indlæg

Deltag i samtalen

Du kan oprette et indlæg nu og oprette dig som bruger bagefter. Hvis du allerede har oprettet en bruger, så log ind her for at oprette et indlæg med den bruger.

Gæst
Svar på denne tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...