Hop til indhold
Aros

"Tid til at sige tingene lige ud", Henrik Dahl, LA

Recommended Posts

Den liberale Henrik Dahl har skrevet dette indlæg i dagens BT, som jeg i øvrigt er helt enig i, og det undrer mig til stadighed, at folk de har problemer med at forholde sig til og åbent erkende den virkelighed, de lever i. Men Henrik Dahl laver et liberalt opråb

Han skriver: 

https://www.bt.dk/debat/har-faaet-nok-tiden-er-kommet-til-at-sige-det-ligeud

Det er en alt for kendt sag, at indvandrere og efterkommere fra de ikke-vestlige lande, hvor der er muslimsk befolkningsflertal, gør sig uheldigt bemærket i alt for mange statistikker.

De fylder for meget i fængslerne. De fylder for meget i socialforvaltningerne. Og de fylder for lidt på arbejdsmarkedet.

Så hvad kunne være vejen til for eksempel at opnå en højere deltagelse på arbejdsmarkedet? Det er, hvad man i daglig tale kalder 'et godt spørgsmål'.

En del af den enorme regning på 36 milliarder kroner, som indvandringen fra ikke-vestlige lande koster, skyldes mangel på assimilation

En af dem, der har undersøgt spørgsmålet mest grundigt, er den hollandske integrationsforsker Ruud Koopmans.

Han har blandt andet interviewet over 7.000 voksne i Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Holland, Belgien og Schweiz. Herunder indvandrere og efterkommere fra Tyrkiet, Marokko, Pakistan og Eksjugoslavien.

I alle de seks lande, hvor der blev foretaget interview, gælder det, at indvandrere og efterkommere fra lande med muslimsk befolkningsflertal har en meget lavere deltagelse på arbejdsmarkedet end folk, der er en del af urbefolkningen.

Medmindre – og her kommer det virkelig spændende – følgende fire betingelser er opfyldt:

at indvandreren/efterkommeren taler nationalsproget/nationalsprogene lige så godt som de indfødte

at vedkommende har et netværk af indfødte

at vedkommende følger med i den nationale nyhedsstrøm

at vedkommende har et moderne syn på kønsroller og ligestilling.

Hvis disse fire betingelser er opfyldt, har indvandrere og efterkommere fra lande med islamisk befolkningsflertal en deltagelse på arbejdsmarkedet, der praktisk taget er lige så høj som de indfødtes.

Men lærer man ikke sproget, og får man ikke et netværk, hvis først man har et job?

Det har Koopmans også set på. Og ved hjælp af statistik kan han vise, at det forholder sig omvendt: Hvis man har assimileret sig på de fire områder, der er nævnt, får man langt lettere et job, end hvis man ikke har.

Hvis man skal rette sig efter Koopmans – og det mener jeg ville være en god idé – så bør man i Danmark insistere så kraftigt, det overhovedet er muligt, på følgende: Indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande bør få lært at tale lige så godt dansk, som danskeren gør (når jeg er i dårligt humør, så føler jeg i øvrigt, at det er en overkommelig opgave).

De bør formanes så kraftigt, det overhovedet er muligt, til at få sig en dansk omgangskreds og følge med i danske forhold. Og ligeledes bør de formanes så kraftigt, det overhovedet lader sig gøre, til at acceptere de kønsroller, flertalsbefolkningen finder normale og naturlige.

Tiden er kommet til at sige det ligeud: En del af den enorme regning på 36 milliarder kroner, som indvandringen fra ikke-vestlige lande koster, skyldes mangel på assimilation.

Der er virkelig gode grunde til at antage, at assimilerede indvandrere ikke koster staten nævneværdigt, hvad enten de er muslimer, hinduer, buddhister, kristne, jøder eller hedninge. Mens de, der ikke kan eller ikke vil assimilere sig, skaber det enorme udgiftspres.

Det bør vi drage alle de konsekvenser af, som det overhovedet er muligt at drage.

 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Urbefolkninger? Henrik Dahl har vist ikke læst om de europæiske folkevandringer ;) 

Henrik Dahl bør finde finde et andet ord, i hvert fald når vi taler den engelske del af Storbritanien, Frankrig og til dels også Tyskland. 

Men ellers er jeg enig :) 

Del dette indlæg


Link til indlæg

"Så hvad kunne være vejen til for eksempel at opnå en højere deltagelse på arbejdsmarkedet?"
Fx at arbejdsgiverne ansætter dem på trods af deres fremmedartede navn

Del dette indlæg


Link til indlæg

Den gode Dahl har vist “glemt”, at vi i Danmark arbejder med integration og ikke assimilation. Pinligt for et højt uddannet menneske!

Del dette indlæg


Link til indlæg
warmgun skrev, for 3 timer siden:

Den gode Dahl har vist “glemt”, at vi i Danmark arbejder med integration og ikke assimilation. Pinligt for et højt uddannet menneske!

Jeg tror bestemt, at han giver udtryk for, at assimilation er ønskelig og kan forventes, det kan man så mene om, hvad man vil.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Uagtet hvor man ellers står i de løbende debatter omkring indvandring, så burde man vel nok kunne bliver enige at beløbsstørrelser på omkring  + 30 mia om året ikke er småpenge, hvor man bare kan sige "Det betyder sgu ikke noget og det har i øvrigt ingen indflydelse på vores velfærd, herunder prioriteringer af samfundsøkonomien  ".   

Jeg anerkender fuld ud, at man i et demokrati kan have forskellige holdninger til om man burde acceptere at beløbet bliver større, eller synes som jeg "Det skal ned på et acceptabelt niveau"  Jeg synes det helt fint, at man lejligheds vist informere om den slags tal.  

 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Deltag i samtalen

Du kan oprette et indlæg nu og oprette dig som bruger bagefter. Hvis du allerede har oprettet en bruger, så log ind her for at oprette et indlæg med den bruger.

Gæst
Svar på denne tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...