Hop til indhold
Doktor

Beggars' banquet i Cordoba...

Recommended Posts

Velfortjente 14 dage i Andalusien, hvor jeg bl.a. boede I Cordoba i en lejlighed tæt på moskeen - https://www.only-apartments.dk/map/cordoba-spanien?bbox.ne=37.88132222108745,-4.779533080091937&bbox.sw=37.8778205777621,-4.781866601934894&bbox.zoom=18

Jeg debuterede i en fremskreden alder i det her univers... spoler jeg tiden 5 år tilbage ville jeg have forsvoret, at jeg nogensinde ville komme i nærheden af det. Men det gik anderledes. Formodentlig alderen - sidste skal lige med, inden man om 25-30 år står og vakler i et gangstativ på et plejehjem og tænker tilbage...

Cordoba er jo en af de fire perler i Andalusien foruden Sevilla, Malaga og Granada. Det er en fantastisk by. Lige rundt om Moskeen er der et farligt leben, det er uhyre turistet ... souvenirbutikker og turistfælder med mad og drikke. Og der er mange tiggere. Alle sammen sølle - mange givetvis romaer - sidder på fortovet og jamrer og viser et papskilt frem og vil have forbipasserende til at kaste en Euro ned i et plastikbæger. Da jeg drejer om hjørnet ved Calle del Mesón del Sol står der lige pludselig en helt anden slags tigger med et bæger. Hun ser ganske vist lidt ramponeret ud med et par flade udtrådte damesko og en top der også har set bedre dage ... samme med nederdelen - men hun har været i gang med makeup om morgenen. Håret er sat om i en hestehale. Vel omkring de 25-27. Nydelig. Og figuren fejler ingenting -  der er timeglasfigur og intet overladt til fantasien. "Senor tiene un Euro por favor"?

Så - haler en Euro frem. Da jeg har smidt den i hendes plastikdrikkebæger står vi og kigger lidt på hinanden. Hun tænker formodentlig på, hvad jeg tænker på, hun tænker på osv. Jeg har slet ikke tænkt den egentlige tanke til ende på dette tidspunkt... stadig langt væk... men på en eller anden måde står det mig klart, at jeg da ikke bare kan gå videre herfra. Så jeg inviterer hende på noget at drikke i baren lige ved siden af.

Hun hedder Mercedes og har en søn på 2½ år, som hun ser hver 2. weekend. Han bor hos sin far, og hun er reelt subsistensløs efter at have mistet sit sidste job. Er ½ roma, men har ikke levet i romamiljøet. Vi taler om løst og fast og der ender faktisk med at være en rigtig god kontakt. Jeg spørger til sidst, om hun vil gå med mig tilbage hvis jeg giver hende 100 Euro. Umiddelbart kan jeg se, at hun mistror mig ... jeg skal først fortælle mere om, hvem jeg er .... og hvor i Cordoba det i givet fald vil være. Men Mercedes indvilger, og vi går tilbage til lejligheden. Jeg beder hende om at gemme bægeret væk, mens vi går tilbage.

Tilbage i lejligheden går det hurtigt. Jeg beder hende om at tage bad og tager også selv et; i solen har temperaturen sneget sig op over 25 gr. og vi er godt svedte. Der røg noget Viagra indenbords den eftermiddag og aften .... og nat.. thanks to Pfizer :-) !! 3 tbl á 100 mg.... jeg blev på det nærmeste 17 igen, men overlevede uden hjerteanfald ;-) . Jeg skulle tjekke ud næste dag og gav Mercedes 200 EUR .. hun har ingen fast adresse men mailadresse ... interessen i Andalusien er pludselig øget betydeligt efter denne oplevelse. Jeg vil gerne se Mercedes igen, klart; men den her oplevelse var virkelig en øjenåbner. Kunne det gøres denne gang, kan det også gøres igen... og 100 EUR er mange penge, hvis man ellers bruger en dag på at skrabe 15 EUR sammen ved at tigge - Bukarest, Budapest, London, Paris .... eller København eller en anden dansk by??

Del dette indlæg


Link til indlæg
Doktor skrev, for 1 time siden:

Kunne det gøres denne gang, kan det også gøres igen... og 100 EUR er mange penge, hvis man ellers bruger en dag på at skrabe 15 EUR sammen ved at tigge - Bukarest, Budapest, London, Paris .... eller København eller en anden dansk by??

 

Så nu vil du rende rundt og samle roma'er op i alle europas byer eller hvad? :D

Del dette indlæg


Link til indlæg

Meget spændene og anderledes historie. Tak for den.

Frækt at du måske lige trak end kvinde ind på en ny karriere? 200 € for en nat er bestemt en god pris.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Deltag i samtalen

Du kan oprette et indlæg nu og oprette dig som bruger bagefter. Hvis du allerede har oprettet en bruger, så log ind her for at oprette et indlæg med den bruger.

Gæst
Svar på denne tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...