Hop til indhold
Jernsvinet

Dyre lyster

Recommended Posts

gerog skrev, den 10/11/2015 15.58.31:

det da altid noget man kan se hvad det forestiller og at det ikke er noget abstrakt kunst ;)

Billedet gør da bestemt indtryk - men 1 mia - det er for abstrakt :shock:

Del dette indlæg


Link til indlæg

Billedet er meget berømt. Og der kommer ikke flere billeder fra Modigliani, så udbuds siden er temmelig begrænset. Stort set alle hans billeder er permanent placeret i museer, så det er bemærkelsesværdigt at sådan et billede kommer på auktion.

Er det en mia. værd? Er et hus i London en mia. værd? Der er bare visse ting, som den øverste 1% vil have. Eller skulle man måske sige den øverste 0,01%? Den slags tal har ingen mening i forhold til os almindelige mennesker. Men et ikonisk maleri kan ikke devalueres af en centralbank, så det er måske en god ide at købe kunst i stedet for så meget andet, når alverden kæmper for at få skabt inflation og lader seddelpressen køre uhæmmet.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Louie De Palma skrev, for 59 minutter siden:

Men et ikonisk maleri kan ikke devalueres af en centralbank, så det er måske en god ide at købe kunst i stedet for så meget andet,

Prisen går vel også op og ned med verdenskonjukturerne - om ikke andet, så må det koste en formue at have forsikret - og opbevaringen skal vel også have en vis standard mht. sikkerhed mod tyveri som brand.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Interessant at de dyreste og mest berømte billeder ofte har kvinder som motiv. Den her omtalte, Roy Lichtensteins "Nurse", Picassos "Les femmes d´Alger" - Mona Lisa.

Der står at auktionen blev holdt af Christies i New York. På deres hjemmeside kan man læse, at der tager man 12% i gebyr ved salg over 2 millioner $. Det er lidt over 20 millioner $ (ca. 142 millioner DKK).

Del dette indlæg


Link til indlæg

Deltag i samtalen

Du kan oprette et indlæg nu og oprette dig som bruger bagefter. Hvis du allerede har oprettet en bruger, så log ind her for at oprette et indlæg med den bruger.

Gæst
Svar på denne tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...