Hop til indhold

Recommended Posts

Som svar på et spørgsmål, vil jeg lige skrive lidt om min tur til Colombia, da det ikke er normalt et land så mange rejser til :-) 

 

var 1 måned i Colombia for 3 år siden og 10 dage i Cali, rejste rundt i forskellige byer, da jeg ikke ville til Brasilien, da alle andre rejste dertil, og synes kriminaliteten er for voldsom i de fleste byer i Brasilien, har datet nogle brasilianske piger herhjemme, som nyder at kunne gå på gaden herhjemme selv om aftenen, hvilket de ikke kan i mange stor byer i Brasilien selv som indført, og ikke turist som normalt er et oplagt mål. ved godt fattigdommen er stor i Brasilien og derfor kommer der også mere kriminalitet som følge heraf ofte.

 

Colombia er et land i rivende udvikling, for 10-15 år siden totalt lukket for omverden, men de fik en præsident som så anderledes på udvikling for landet, ved at starte med at give fattige en mulighed for at uddanne sig, unge som ikke har familie der har råd og forbindelse, ved at tage 2 år i trafik politiet, kan de komme gratis på universitetet, det er win win for mange og mulighed for at gøre sig fri af fattigdommens lænker, der vil altid være fattigdom, men ved at starte i bunden, kan man gøre en forskel for et helt land, derfor har kriminaliteten også faldet voldsomt, over 15 år, opbakningen til oprørsgruppen Farc er også faldet markant, så derfor de ikke har så stor indflydelse som før, da da de fleste hellere vil uddanne sig. farc opererer langs grænserne sammen med narko kartellerne nu, så de gamle historier om at turister bliver bortført er ikke noget der længere sker, med mindre du er kendt og rig, eller arbejder for et multi firma, så kan du selvfølgelig være udsat, da dette er en kæmpe forretning i hele syd-Amerika. 

for at komme korruption til livs, har man i politiet, valgt at tilbyde politiet og deres familie, sundheds forsikringer samt tilbud for deres børn at uddanne sig på statens regning, hvilket har gjort at de politi betjente jeg snakkede med, virkelig ikke var nervøse for at blive opdaget, da de ville miste alt, det har gjort, det er sværere end før at bestikke end betjent, end hvad der var normalt før i tiden, dette er en kultur der tager lang tid at ændre sig, men det er sgu da en super måde at ændre tingene på. 

korruption vil altid være en del af syd-Amerika for dem som har rejst der, både pga narkokartellerne og mafiaen såsom den Italienaske. 

men som sagt har multi nationale firmaer med USA og Kina Tyskland i spidsen oprettet en masse firmaer der, selvfølgelig pga. af lønnen men også fordi Colombia er kendt for deres høje uddannelses niveau. så det har før til en lang større middelklasse end man normalt har kendt til. Danmark åbnede en ambassade i December 2014, og man skal ikke længere have Visa fra Colombia til danmark, da Danmark har set kæmpe vækst muligheder i Colombia, som idag er syd-Amerikas 3 største økonomi, som buldre der udaf.

landet har en lang og kedelig tradition for meget mand chauvinisme, så mande kvinder selvom der er højt uddannet, har svært ved at komme til tops i større firmaer, eller mindre, desværre alment kendt sex chikane er stærkt udbredt, og fagforeningerne, har ikke den store magt, da de igennem mange år  har fået slået deres ledere ihjel, landet er langt fra hvad vi kender til og er vant til herhjemme, men det er et land hvor der sker en masse positive ting, men der er mange ting der stadig halter bagefter.

I hovedstaden Bogota er som andre storbyer, der bor 9 milioner mennesker, så der er masser af gang i den, selvfølgelig områder hvor man ikke vil henne, men spørg taxi charfføren, der er områder selv de ikke kommer. Jeg havde igennem 6 måneder datet online på Colombian cupid, så havde aftalt at mødes med flere piger, i de forskellige byer, jeg besøgte om kom med rundt, super fedt, men man altid den bagtanke, at de kun er ude efter ens penge, men er man på tour de fis, så skal man nok få det sjovt :-) 

Colombiaske og Venuzuelaske piger, synes jeg er nogle af de smukkeste piger i verden, og super sexy.

du kan møde og date normale smukke piger, du kan som i Thai land, leje dig en kæreste i den  tid du er der, kaldes prepagos, meget udbredt og de piger bliver der set ned på generelt, af de almindelig piger. de har også bordeller og escort piger som alle andre lande, med bredt sortiment. Colombiaske mænd er desværre kendt for at være voldelige og jealoux anlangt, så mange piger drømmer om at, finde prinsen på den hvide hest af en udlænding. Jeg skulle mødes med en pige fra cartagena, og jeg er normalt en rimelig selvsikker fur på 36 dengang 33, men da jeg mødte hende, anede jeg ikke hvor jeg skulle gøre af mig selv, har aldrig skulle på date med så flot en pige, brugte en uge sammen med hende, og inviterede hende til en drømme ø i Colombia San Andres. 23 årige super  smuk pige, uddannet i kommunikation på bogota's univeristet, så hun var bedre uddannet end mig. Hendes jealousi, gjorde vi flere gange kom op og skændtes, nok sammen med jeg snakkede ikke super godt spansk, og hun ikke snakkede super godt engelsk men ville gerne lære det, tilsat jeg nok havde hele tiden, havde  den bagtanke at det kun var mine penge som gjorde mig interessant. Hun vilel gerne kom eog besøge mig i Danmark, og normalt er jeg ikke en jealoux anlagt person, men fik det sgu mærkeligt over, hvor lang tid ville jeg kunne holde en så sindsyg smuk og sexy ung pige hos mig, jeg er ikke rig, er en almindelig fyr med et ganske normalt arbejde, derovre fyrede jeg penge af til den store guld medajle, livet ville være noget anderledes, herhjemme, skulle forsørge en der skulle lære dansk og engelsk. Da jeg kom hjem, gik det mig på lang tid og valgte ikke at tage chancen, og inviter hende hertil. i dag 3 år efter kan jeg stadig tænke om jeg gjorde det rigtige, har selvfølgelig ikke kontakt til hende idag. overvejer om jeg skulle tage dertil igen. 

har en kammerat der er blevet gift med en kvinde fra colombia, han er 45 og hun er 32, alders forskel er normalt i Colombia på 10-15 er ikke noget man synes er forkert eller mærkeligt, da man ser på at manden kan tilbyde sikkerhed og fremtid for en pige. 

Byer som Cali, er fantastiske, da der ikke kommer rigtig nogen turister, så man har rig mulighed for at møde nogle rigtig dejlige damer, de har en temperatur omkring 30 hele året rundt, så de er meget udendørs. Hvis man ikke kan et kuk spansk, så brug Colombia cupid, og brug oversættelse, til at snakke sammen inden man tager afsted, så kan man lære noget om hinanden. Det er kutyme at manden betaler for alt når man er ude, sådan er deres kultur, man skal ikke prøve at være nærrig, men man bliver som regel belønnet i den anden enden :-)  

Del dette indlæg


Link til indlæg

Tak Thanos

Meget informativt indlæg. Enig med dig i, at Colombianske og Venezuelanske piger er utroligt smukke, men mit spanske er lig nul så gruer lidt for hvordan jeg skulle kunne klare mig, hvis jeg tog en tur derover.

 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg brugte omkring et halvt år på at sidde og skrive sammen med dem, og oversætte, så mange ord, lærer man, og når du ikke kan snakke engelsk sammne, så tvinger man sig til at lære spansk hurtigere. Nu vil jeg så også gerne lære det, da jeg synes spansk er et fedt sprog, har boet sammen med en romænier, jeg lærte 2 ord, på 1,5 år da jeg ikke kunne lige sproget. Men mit spanske blev bedre jo mere whisky jeg fik drukket, nogle gange var det sikkert kun mig selv der kunne forstå hvad jeg selv sagde :-) 

 

deres indenrigs flyvninger, virker fantastisk, pga deres mange års kamp imod, Farc så de har ikke rigtigt et tog system, som vi er vante til i europa, men deres indenrigs flyvninger oplevede jeg aldrig problemer med og er billigt, var i 5 forskellige byer. medellin er en by, hvor der bor masser af amerikaner, også de fleste store selskaber har base her, og temperaturen er omkring de 30 også her året rundt, samt Cartagena de Indias i nord Colombia, der bor masser af udlændinge, og er deres største turist by,  så der vil du ikke have problemer med at finde rundt. De andre steder, hvis du snakker med en pige som du synes om, så aftal at mødes med hende, hun ved du ikke snakker spansk, men ved at tage med rundt og opleve ting sammen, så kommer du fint igennem det, for mig var det en del af oplevelse også. Da jeg gerne vil lære spansk, og man møder nu de lokale på en anden måde, når du er tvunget til at lære deres sprog. 

Spansk i Colombia er nok noget af de reneste form for spansk, du vil opleve og noget nemmere at lære, da landet stort set altid har været så lukket for omverden, så de har ikke været besat eller har haft stort immigration fra andre befolknings grupper. Hvis du ser på spansk i Spanien, så er den en del anderledes end spansk i syd Amerika, da de i Spanien, har været besat af muslimer, samt har haft andre store andet sprog, igennem deres udvikling som catalansk, til at præge deres officielle  sprog , så vil hellere lære spansk i Colombia og Bolivia, end Argentina, hvor spansk er mixet med Tysk og italiensk. Så det vil ikke være anderledes end hvis du tog på back packing i Asien, der vil du også stå i mange situationer, hvor du ikke kan sproget, og må prøve dig frem, er jo del af oplevelsen og eventyret :-) i Colombia vil du altid komme længere med Por favor ( Please) 

Pardon( sorry) og et smil, det hjælper altid :-) Det farligeste jeg oplevede i Colombia var deres kvinder uden tvivl :-) 

Del dette indlæg


Link til indlæg

hahaha samme her :-9 hvis du tager ind på Mambo club i KBH, så vil du møde mange latinas, men de er rigtige svære at komme i kontakt med, da de får rigtig meget opmærksomhed her. Var totalt mærkeligt at komme hjem fra Colombia, og man havde så mange vilde oplevelser, med lækre latinas, så komme ind på Mambo club, var umuligt at komme i snak med dem, her var man ikke spændende som i Colombia :-) 

Del dette indlæg


Link til indlæg

hahaha samme her :-9 hvis du tager ind på Mambo club i KBH, så vil du møde mange latinas, men de er rigtige svære at komme i kontakt med, da de får rigtig meget opmærksomhed her. Var totalt mærkeligt at komme hjem fra Colombia, og man havde så mange vilde oplevelser, med lækre latinas, så komme ind på Mambo club, var umuligt at komme i snak med dem, her var man ikke spændende som i Colombia :-) 

Den hvide mand med penge er altid i høj kurs i fattige lande, lige meget hvor grim du ser ud. Derfor tager mange "tabere" (altså dem som ikke kan score herhjemme) fx. til Thailand for at få bekræftet de er eftertragte nok - det giver et vis sted selvtillid, men pengene er den drivende faktor for pigerne og måske et håb for at komme til Vesten.

Så det er ikke så mærkelig at du ikke får den samme opmærksomhed fra pigerne herhjemme.

Det er oppe af bakken at kommunikere med latinaer hvis man ikke kan et ord på spansk, jeg prøvede at kommunikere med et par piger fra Cuba, de var søde nok og men vi kunne ikke føre nogen dybere samtaler selvom vi brugte Google translate, de var søde nok, men det var svært at holde den gående når vi ikke kan kommunikere i længden.

Latinaer er generelt meget åbne, sexy og naturlige kvinder.

Shakira er fra Colombia, wow hun er snacky lækker :)

Shakira-Full-wide-hd-wallpaper-for-lapto

Redigeret af Nille

Del dette indlæg


Link til indlæg

enig derfor det var svært at blive forelsket sådan den mere dybere følelse, udover daglig crush, som man bliver ramt hele tiden af derovre, nu betragter jeg mig selv som en ganske normal fyr, ikke de store problemer med at komme i kontakt med danske piger, arbejder også på hospital, så møder en del igennem mit arbejde også, eller i byen . Har bare en ting for latinas, dem møder man ikke så mange af herhjemme, for det er svært at komme ind i deres netværk herhjemme, i know har prøvet, MHT til den hvide mand, så har jeg også mødt en del latinas i Colombia, som var meget afvisende, fordi de var vant til amerikanere kaldet gringos, kommer til Colombia som sex turister, men forbi man kommer fra europa er de mere nysggerrig, ikke alle, det er ikke som i Thailand, men man må jo mærke efter. Nu har jeg været i thailand, Colombia er slet ikke på samme niveau, I thailand mødte jeg ikke et nej i de 2 uger jeg var der, dem fik jeg rigtig mange af i Colombia. I Venezuela, måtte jeg virkelig arbejde hårdt for at få en pige på date, det var for 10 år siden, der  havde de ikke internet, som i dag med smartphones og kulturen var, at deres veninde skulle sige god for en, selv på diskotekerne, kunne jeg kun få en tøs ud på danse gulvet, hvis hendes veninde sagde god for mig. ved ikke hvordan det er i dag, kriminaliteten skulle være voldsom idag, så ha rikke den store lyst til at rejse derned igen og se :-) 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Shakira er fra Barranquila i Nord Colombia, hun har gudinde status der, taxi charfføren, ville vise mig den skole hun havde gået på, jeg havde ikke noget valg :-) kedelig by, er en industri by, Santa marta og Cartagena skal man hellere tage til, hvis man vil have strande og fest :-) tager ca 45-60 min fra barranquilla dog i hver sin retning :-) 

Del dette indlæg


Link til indlæg

enig derfor det var svært at blive forelsket sådan den mere dybere følelse, udover daglig crush, som man bliver ramt hele tiden af derovre, nu betragter jeg mig selv som en ganske normal fyr, ikke de store problemer med at komme i kontakt med danske piger, arbejder også på hospital, så møder en del igennem mit arbejde også, eller i byen . Har bare en ting for latinas, dem møder man ikke så mange af herhjemme, for det er svært at komme ind i deres netværk herhjemme, i know har prøvet, MHT til den hvide mand, så har jeg også mødt en del latinas i Colombia, som var meget afvisende, fordi de var vant til amerikanere kaldet gringos, kommer til Colombia som sex turister, men forbi man kommer fra europa er de mere nysggerrig, ikke alle, det er ikke som i Thailand, men man må jo mærke efter. Nu har jeg været i thailand, Colombia er slet ikke på samme niveau, I thailand mødte jeg ikke et nej i de 2 uger jeg var der, dem fik jeg rigtig mange af i Colombia. I Venezuela, måtte jeg virkelig arbejde hårdt for at få en pige på date, det var for 10 år siden, der  havde de ikke internet, som i dag med smartphones og kulturen var, at deres veninde skulle sige god for en, selv på diskotekerne, kunne jeg kun få en tøs ud på danse gulvet, hvis hendes veninde sagde god for mig. ved ikke hvordan det er i dag, kriminaliteten skulle være voldsom idag, så ha rikke den store lyst til at rejse derned igen og se :-) 

Pigerne er ikke dumme, de kan godt se/mærker forskel på en decideret sexturist, de kan narre eller en ordentlig fyr de har lyst til at bygge en fremtid med.

Alle udlændinge er i princippet gringo (skældsord for fremmede) Ja det er svært at få foden indenfor og blive accepteret.

Del dette indlæg


Link til indlæg

Jeg kan også kun anbefale Colombia. Folk er generelt søde og venlige samt der præger en optimisme og fremgang omvendt for Argentina. Medellin er en meget flot by, især byens rådhus er meget specielt bygget i sorte og hvide sten, Amerikanere eller andre turister findes der stort set ikke i Medellin for helt sikkert er det nu ikke at leje turist endnu, stadigt meget militær for at passe på befolkningen og hindre Farc i at lave ulykker. Jeg kan heller ikke genkende de høje temperature du skriver på 30 grader ?. Vi er et godt stykke op i bjergene snare 25 grader og mindre. Er du sikker på at du har været i Medellin ? så burde du have bemærket en ret stor forskel fra de piger, der er indfødt fra Medellin og de piger som er fra det nordlige Colombia, som kyst byer Cartagena og Barranquilla. Pigerne fra den nordlige del har typisk et latina look som Shakira og alle med knald sort hår. Medellin ses ofte børn med brunt hår, lidt ligesom Shakira ligner på billedet og jeg går udfra at man ikke farver hår på 5-12 årige piger og de er generelt mere lyse i huden. Jeg vil sige det er svært at afgøre om folk kommer fra Medellin eller Madrid og det er ret nemt fra de nordlige egne i Colombia.

Cartagena er omvendt, fyldt med Amerikanere både for ferie turister og giftelystne mænd. Dating bureauer arrangere lukkede fester på hotellerne hvor pigerne render rundt med et lille nummer. Temperaturen er her 30 grader eller mere. Det store fæstningsværk bygget af Spanierne "El Castillo de san Felipe" præger i den grad byen og bør ses. Byen er den absolut flotteste del af Colombia og det mest sikre sted og Meellin har de flotteste piger knap så varmt og mindre sikkert.

 

thanos skrev, den 9/17/2015 at 08:40:

medellin er en by, hvor der bor masser af amerikaner, også de fleste store selskaber har base her, og temperaturen er omkring de 30 også her året rundt, samt Cartagena de Indias i nord Colombia, der bor masser af udlændinge, og er deres største turist by,  så der vil du ikke have problemer med at finde rundt

  /giraffen

Del dette indlæg


Link til indlæg

hey Giraf, fedt at høre du har været i Colombia. Nu må jeg tage det som et angreb, siden du spørger på den måde, om jeg har været i Medellin og om jeg har set på forskellen imellem pigerne fra Colombia. Ja Jeg har været 2 dage i Medellin, og ud fra hvad jeg har fået at vide fra nogle lokale er deres temperatur omkring de 30 grader, hvis jeg har misforstået deres spanske, så bevares mit spanske er ikke så perfekt som dit. jeg var i Bogota, Cali, medellin, santa marta, san andres, Cartegena og barranquilla på en måned. Nu har det været guidelines overfor folk som ville en dag til Colombia, som jeg har skrevet 3 år efter jeg kom hjem, så igen bevares hvis der skulle være nogle temperatur svingninger, som ikke er helt præcise. Jeg ved ikke hvor du har det fra mht til deres piger om at se forskellen på dem? det mindes jeg ikke at skrive noget om?

Redigeret af thanos

Del dette indlæg


Link til indlæg

Thanos rolig nu det var ikke et angreb, men jeg har også rejst rigtigt mange steder og for engang imellem blandet lidt rundt på lokaliteterne :-) det var mere sådan du skulle have læst det for der var flere ting end blot temperaturen jeg slet ikke kan få til at passe på Medellin. Temperaturen er bare mere en håndgriblig størrelse :-).

Når jeg skiver at pigerne fra Medellin er anderledes, så er det ikke fordi du har bragt det op men syntes et kunne have en hvis relevans her på Euroguide hvor læserne går jeg udfra, er mere intresseret i piger end demografiske forhold :-). Forskellen er så stor på Medellin og andre nordlige byer, at jeg syntes det var et godt kendetegn. En del af læserne har været forbi Thailand og man kunne drage en parallel med om De syntes, der var forskel på pigerne i syd Thailand og pigerne fra en Nordlige del eks. Chiang Mai der også ligger højt. Jeg vil tro, at der er mange som vil kunne nikke genkendene til at pigerne fra en Nordlige del er lysere i huden og der samtidig er køligere i Chiang Mai.

thanos skrev, den 9/17/2015 at 08:40:

medellin er en by, hvor der bor masser af amerikaner, også de fleste store selskaber har base her, og temperaturen er omkring de 30 også her året rundt

 
 
 

 

Jeg så meget få Amerikanere i Medellin og en del af Dem var unge knægte på hotellet som var ret højt røstene, alle med det formål at gå på arrangeret dating og intet buisness. Jeg kan heller ikke få til at passe, at Medellin skulle være base for store selskaber ?. Ja vist er byen stor men den ligger midt inde i landet og den lokale lufthavn oppe på bjerget tager ikke udenrigsfly, dertil er indflyningen for spændene. Nærmeste lufthavn ligger 45-60  minutter fra Medellin, som tager udenrigstrafik. Det svare jo til at udenlandske selskaber skulle ligge deres base i Næstved ok de fik Bilka :-). 

Cartagena som du også har været i er Colombia's industriby med lufthavn for udenrigs trafik samt havn. Her finder du Philip Morris (Tobak), Dupont (fremstilling af fibre) mfl. og ret mange Amerikanere som er der pga. buisness, men slet ikke i Medellin. Paven (Poul II) var forbi Medellin men han var Polak og fik sat en lille guld krone på Jomfru Marias hoved i en lille kirke.

/giraffen

 

 

 

Redigeret af giraffen

Del dette indlæg


Link til indlæg

Hej Giraf sorry jeg blev lidt  sur, kan været jeg havde fået det forkerte ben ud af sengen :-) Som sagt var jeg der kun i 2 dage, kom direkte fra Cali, hvor jeg ingen turister så, så ud fra hvad jeg fik forklaret mht medellin, så var der mange turister/ gringoes i mine øjne :-) fik at vide af en af de lokale at Bogota, Medellin var der hvor der var flest udenlandske selskaber, om det passer eller ej, skal jeg ikke gøre mig klog på, :-) 

Del dette indlæg


Link til indlæg

Deltag i samtalen

Du kan oprette et indlæg nu og oprette dig som bruger bagefter. Hvis du allerede har oprettet en bruger, så log ind her for at oprette et indlæg med den bruger.

Gæst
Svar på denne tråd...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...